https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2013/02/1307-helen-mirrens-oscar/1307-helen-mirren-oscar-copy.jpg
Underholdning

Helen Mirren: Det er vanvid at få en Oscar

18. februar 2013
af Helle Bjerre og Mette Nexmand
Filmbranchens superliga samles til den årlige Oscar-uddeling her i februar. Skuespilleren Helen Mirren har en af de eftertragtede statuetter stående derhjemme, men hun er ikke specielt glad for den …

- Det er vanvittigt og faktisk ingen nydelse. Det er det virkelig ikke. Alle sætter deres kløer i én, og du begynder at spekulere over: Hvem ER jeg? Jeg er ikke den person, som de tror, jeg er. Jeg er IKKE den person. Jeg er bare skuespillerinde, siger den 67-årige stjerne, som vandt en Oscar i 2006 for sin rolle som dronning Elisabeth II.

Læs også: Helen Mirrens fortid - sex og kokain

"Du bliver til to personer"
Helen Mirren har haft filmroller i mere end 40 år, og hun er bl.a. blevet verdenskendt i krimi-serien 'Mistænkt', hvor hun spillede hårdkogte Jane Tennison. Hun har vundet over 70 internationale priser, men har et anstrengt forhold til sin egen succes.

- Opmærksomheden er udmattende og gør en ustabil. Du bliver til to personer. Du er den almindelige person, som du er, og som går i seng og ligger og prutter, og hvad du ellers gør. Og så bliver du også til den der anden person, som er succesfuld og stjerne.

Helen Mirren bliver beundret for sine smukke kjoler og kølige, sexede udstråling. Men hun gider ikke tale om sexappeal:

- Det er fandens irrelevant!

Læs også: Brad Pitt - ingen midtlivskrise her!

Læs også