https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1331-alexandra-1.jpg
Underholdning

Grevinde Alexandra: Der er andet i livet end motion

6. august 2013
af redaktionen
Grevinde Alexandra har altid haft en aktiv livsstil. Alligevel advarer hun imod, at træning bliver en evig pisk, man har hængende over sig

Det er ikke til at se, at grevinde Alexandra er fyldt 49 år. Men selvom hendes gode udseende i høj grad skyldes hendes aktive livsstil, advarer hun mod, at motionen tager overhånd.

Men selv føler hun sig ikke stresset over at skulle leve op til et sundhedsideal.

- Jeg har det sådan med motion, at jeg gør det, jeg har lyst til, og jeg føler ikke, jeg skal præstere. Hvis jeg ikke kan nå det, så tænker jeg ikke, at jeg må ud og løbe i stedet for. For mig skal motion gå hånd i hånd med et liv, som kan rumme alt muligt andet også, siger Grevinden.

Læs her, hvorfor Prinsesse Marie syntes, det var svært at miste sin anonymitet, da hun blev gift med Prins Joachim

DER ER ANDET I LIVET END MOTION
Hun har netop hørt i nyhederne, at der er dobbelt så mange, der dyrker ironman – den ultimative fysiske udfordring med 3,8 kilometers svømning efterfulgt af 180 kilometers cykling og et maraton. Og hun er uden tvivl imponeret over dem, der mentalt kan tune sig til at træne flere timer hver dag – og også stolt af de venner, der har gennemført.

- Men undskyld mig, der er også andet i livet end bare motion, siger Grevinden.

Det samme gælder alle de nye sundhedskoncepter - som rawfood og stenalderkost - der skyller ind over os i øjeblikket.

- Igen må jeg sige: Alt med måde. Jeg læste en artikel forleden, som jeg måtte grine lidt ad. Den handlede om stenalderkost – og jeg må indrømme, at jeg ikke er ekspert, så jeg ved ikke nok det til at give min klare mening. Men jeg læste bare, at det var så fint, at vi gerne ville spise, hvad stenaldermanden spiste, MEN – hvis du stiller stenaldermanden op ved Kongens Nytorv og beder ham om at krydse vejen, så vil han enten dø af forurening eller blive kørt ned. Stenalderkost er der ikke noget galt med, men man skal huske at se situationen i dens helhed. Det handler igen om, at man lytter til sin krop, og ikke være overfanatisk med noget, siger Grevinde Alexandra.

EN SØD TAND
Selv har hun en lille bitte dårlig vane:

- Jeg har en sød tand. Jeg skal altid have noget sødt efter et måltid. Det kan bare være noget småt: En småkage eller et stykke chokolade. Jeg vil gerne kunne tage en dag eller to uden sukker, men jeg har en ret sød tand – og sukker er ikke supersundt for én, siger hun.

På søndag.dk kan du læse, hvordan Grevinde Alexandra har det med at være 40+

Læs også