https://imgix.femina.dk/media/b26bfb4717d34809997baa70824998dd.jpg
Underholdning

Frank Hvam og FEMINA

26. januar 2012
af Dorthe Kandi
Synes du også, denne uges FEMINA ser lidt anderledes ud? Jep, den er god nok - der er en mand på forsiden af dit blad – nemlig Frank Hvam! Her fortæller redaktionschef Dorthe Kandi, hvordan han endte på forsiden, og så kan du se eksklusive backstagebilleder fra vores fotoshoot med Frank

Det er meget sjældent (som i aldrig) at en arbejdsdag for mig involverer et badekar, 200 liter kakaomælk og en kendt stand-up komiker - men det skete så alligevel for nylig, da vi skulle fotografere Frank Hvam til forsiden og til et interview i FEMINA.

Vi havde faktisk længe gerne villet interviewe Frank Hvam, som de fleste af os synes, vi kender fra Klovn, selvom vi godt ved (og håber), at det bare er en rolle. Hvordan er han mon i virkeligheden?

Ja, ret viljestærk, tror jeg - for Frank afviste i første omgang at give et interview, medmindre han også kom på forsiden - hvor han dog var villig til at optræde i dametøj. Vi tænkte, at det var hans finurlige og morsomme måde at sige nej tak på.

Måneder senere blev han sammen med Casper Christensen interviewet i DR1s Aftenshowet, og mens Casper fortalte, at han havde abonnement på FEMINA, sagde Frank, at han havde en battle kørende med os om at komme på forsiden. Det var simpelthen en handske, vi ikke kunne lade ligge. (Fortsættes under videoen...)

SE VIDEOINTERVIEWET MED FRANK:

DET STORE MANDENUMMER
Derfor står jeg denne vintertirsdag og banker på døren til et fotostudie, og mens jeg venter på, at døren åbnes, kommer Frank Hvam op ad trappen, og vi hilser på hinanden. Han er meget imødekommende, venlig og lidt genert.

Da jeg lidt senere fortæller ham, at hans insisteren på at komme på forsiden nu betyder, at FEMINA for første gang udkommer som "Det store mandenummer" med flere artikler om mænd - blandt andet én med mænd (uden tøj), der fortæller, hvordan de har det med deres krop - spørger han først, om det er almindelige mænd, og da jeg bekræfter det, ser han nærmest glad og stolt ud.

Jeg får en fornemmelse af, at Frank Hvam ikke ser sig selv som en oplagt forsidemodel - det er ikke derfor, han insisterede - men fordi han gerne vil overraske, og jeg var faktisk lidt overrasket over, hvor James Bond-lækker han så ud, da først han og modellen Sara stod foran kameraet.

Frank Hvam: Velkommen på forsiden. Læs artiklen her

FRANK I KAKAO
Da Frank havde udfordret os med forsiden - og tak for det - så måtte vi jo gøre gengæld og udfordre Frank til et lidt anderledes billede til interviewet med ham - og den vildeste udfordring vi kom på, var at Frank skulle fotograferes i et badekar fyldt med kakaomælk, stærkt inspireret af det ikoniske billede af Whoopi Goldberg i mælk, taget af Annie Leibovitz.

Først tog vi de andre billeder til artiklen, inden Frank smed tøjet og hoppede op i baljen med Cocio, som fotoassistent Emil Jupin tålmodigt havde fyldt.
Først da han ligger i karret og halvdelen af billederne er i kassen, spørger Frank: "Hvordan er det med bademulighederne her?"

Øh - dem var der faktisk ingen af, så Frank måtte nøjes med at blive skyllet med en haveslange med lunkent vand, inden han tog til julehygge i børnehaven - måske med en let duft af sød kakao om sig….

KØB DENNE UGES FEMINA, OG LÆS DET STORE INTERVIEW MED FRANK HVAM...

Janus Nabil om kvinder, sex og kærlighed

Laura Drasbæk: Jeg vil kun gøre ting, jeg godt kan lide

Line Kruses poesibog. Læs den her

Læs også