https://imgix.femina.dk/media/article/1412_per_fly.jpg
Underholdning

Per Fly om sit livs krise: Jeg var i chok

21. marts 2014
af redaktionen
Filminstruktør Per Fly var i choktilstand, da han for nogle år siden skulle håndtere et krævende filmprojekt og en døende bror på samme tid

Filminstruktøren Per Fly er netop nu aktuel med den prisbelønnede film ”Monica Z”, men det er ikke mere end nogle år siden, hans verden så en del mere kaotisk ud. Han arbejdede nemlig på højtryk med et filmprojekt sideløbende med, at hans bror var døende, og det hævnede sig bagefter. Det fortæller han i et interview til FEMINA i denne uge.

Jeg nåede et krise-peak, da jeg lavede ”Kvinden der drømte om en mand”, og min bror samtidig var døende. Jeg klippede filmen i de fem hverdage i ugen, og så tog jeg over og besøgte min bror lørdag-søndag. Han havde prostata-cancer, og vi vidste godt, at det ville slutte snart. Da oplevede jeg, at jeg selv syntes, jeg havde styr over det, så når folk spurgte mig, sagde jeg: ”Jeg kan jo ikke sidde i det der død hele tiden. Så det er godt for mig at arbejde mandag til fredag.” Men DET fik jeg bare en regning for senere. Hvor jeg kunne mærke, at jeg i virkeligheden nok havde været i chok i den periode, hvor jeg selv oplevede, at jeg var i fuld kontrol.

Skuespilleren Lars Ranthe fik en depression – læs historien her

En underlig periode

Men selvom Per Fly var i choktilstand formåede han alligevel at gøre det rigtige.

- Det var ligesom første gang i mit liv, at jeg oplevede, at jeg ikke helt havde styr på, hvor jeg var. Men jeg taklede det også, som man skal. Jeg lukkede filmen. Min bror blev begravet om søndagen, og jeg lukkede filmen mandagen efter… Det er bare en periode i mit liv, som er virkelig underlig. Der har også været en pris at betale, der har været en stor nedtur efter det.

På trods af nedturen ville han ikke have gjort det om.

- Jeg er ikke sikker på, jeg kunne have gjort det anderledes. Men det har været en mærkelig oplevelse selv at synes, at jeg var i fuld kontrol og så bagefter finde ud af, at jeg måske i virkeligheden har været i chok., siger han til FEMINA.

Designeren Susanne Rützou gik konkurs med sit firma i år. Læs her, hvorfor hun alligevel føler sig stærk

Læs også