https://imgix.femina.dk/media/article/1417_filminstruktoeren_skoenhedsoperationer_er_at_snyde.jpg
Underholdning

Filminstruktøren: Skønhedsoperationer er at snyde

24. april 2014
af Tine Bendixen, redigeret af webredaktionen
For den 44-årige filminstruktør Pernille Fischer Christensen har skønhedsoperationer ikke noget at gøre med skønhed – nærmere noget at gøre med selvhad

Filminstruktør Pernille Fischer Christensen, der er aktuel med sin nye film ”En du elsker”, med svenske Mikael Persbrandt i hovedrollen, er vant til at navigere i en filmverden, hvor kvindelige skuespillere ikke ligefrem er kendt for at tage afstand fra skalpeller eller sprøjter i jagten på at optimere udseendet.

Alligevel har den 44-årige filminstruktør stærke holdninger til de kunstige forskønnelser. Det fortæller hun til FEMINA i denne uge.

- Alt det med skønhedsoperationer har for mig intet at gøre med kvindelighed. Det har noget at gøre med selvhad. Hele det besynderlige kvindelige ideal med alt muligt, der skal sprøjtes ind og gøres ved … Altså for hver skønhedsoperation bliver verden bare et dårligere sted at være! Fordi … man snyder og siger dybest set: ”Jeg kan ikke lide at være i det her liv, jeg bryder mig simpelthen ikke om det, som ER livet. Og det, jeg har indeni, ved jeg godt ikke er noget værd, så nu snyder vi.” Men hvem bliver smukkere af det? Og hvem får mere kærlighed? Hvem får mere af alt det, vi egentlig gerne vil have af, at gøre de ting ved sig selv? Ingen, tror jeg. Så vi kvinder må holde sammen, hvad det angår. Det andet er usolidarisk, siger hun.

LÆS OGSÅ: Verdens smukkeste kvinder går også uden makeup. Kan du kende dem? Se billederne her

De ligner hinanden alle sammen

Om de store Hollywoodstjerners forsøg på at beholde ungdommen lidt længere siger hun:

- Der er faktisk mange af dem, der bliver smidt af rollelisten, når de er over 40, fordi de er propfulde af Botox, og så ligner de bare hinanden. Du kan ikke se, om det er Uma Thurman eller Connie Nielsen. De har samme look. Det er en maske. Det er klar, det er skide svært at være skuespiller med hele det dér … krav. Hvis man har været feteret og pludselig ikke er det mere og så lige kan trække den 10 år til, kan jeg da godt forstå, man falder lidt i. Men nogle af de skuespillerinder, jeg beundrer allermest, er faktisk dem, der har taget det modsatte valg. Annette Bening har fået sine største og smukkeste roller og allermest opmærksomhed ved bare at sige: ”Jeg er den, jeg er.” Hvem skulle have troet det om hende? Hun var også sådan en babe, siger Pernille Fischer Christensen til FEMINA.

Læs også