https://dk-femina-backend.imgix.net/media/article/1441-aarets-laeserfavoritter.jpg
Underholdning

FEMINA GULD: Her er årets læserfavoritter

10. oktober 2014
af redaktionen
foto: Marie Hald, Petra Kleis og Tom Lindboe
Hver uge er vi så heldige, at kvinder åbner deres døre og hjerter og fortæller os og jer læsere om op- og nedture. Om tvivl og begejstring. Om svære beslutninger og store følelser og meget andet. Vi sætter stor pris på den tillid, og derfor bad vi jer om at stemme på femina.dk om, hvilke tre interviews der rørte jer mest – og her kommer de tre vindere, der alle er en del af FEMINAs store guldnummer med 100 fantastiske kvinder, der inspirerer og tør!
https://dk-femina-backend.imgix.net/1441-aarets-laeserfavoritter-ibi.jpg

Ibi Støving, tv-vært

Ibi fortalte i juli om, hvordan det var at forelske sig i 16 år yngre Simon Makienok (som hun blev gift med i september). Om omverdenens fordømmende reaktioner.

– Det var meget hårdt for mig. Jeg havde hverken taget stoffer, slået min søn Anakin eller røvet en bank. Jeg havde altså bare forelsket mig. Og ja – i en på 23, men Rasmus Seebach fandt samme sommer også en, der var 16 år yngre. Han blev hyldet, fordi han er en mand: ”Lækkert scoret!” Jeg havde det fandeme, som om det var år 1530, og jeg var blevet stemplet som heks! At jeg lige så godt kunne stille mig op på Rådhuspladsen på et skafot. Jeg følte, jeg var blevet gjort til et eller andet unormalt. Det var en hetz og en heksejagt. Sat i værk af nogle, der VILLE forargelsen. Jeg syntes bare ikke, der var noget at blive forarget over, sagde Ibi. På FEMINA er vi helt enige. Der er intet at blive forarget over. Kærlighed bør i øvrigt altid fejres.

https://dk-femina-backend.imgix.net/1441-aarets-laeserfavoritter-emilia.jpg

Emilia van Hauen, kultursociolog og foredragsholder

Emilia brænder for at gøre op med, at det at være kvinde stadig er lavstatus. Det skal vi sammen ændre, og Emilia går gerne forrest og skrev tidligere i år bogen ”Ladycool. Dit køn er en styrke – brug det!”

– Jeg går rundt i høje hæle, og det er hverken praktisk eller sundt. Og jeg bruger Botox og Restylane. Er det, fordi jeg i virkeligheden er undertrykt? Eller er jeg fri, fordi jeg tør sige det, som det er? Det er ikke til at vide. Bottom line er, at jeg er nødt til at forholde mig bevidst til mulighederne og så gøre, hvad jeg har lyst til at gøre.

Når du insisterer på at gå igennem livet på stiletter og med rød læbestift – er der så aldrig nogen, der får ondt et vist sted?

– Ork jo. Masser af gange. Nok mest ovre i akademikerafdelingen. Man kan ikke være seriøs og have noget rigtigt og vigtigt på hjerte, hvis man samtidig dyrker sin æstetik så meget, som jeg har gjort. Men: Æstetik er altså ikke overfladisk forskønnelse. Det er DYBT overfladisk at tro. Det er meget mere, sagde Emilia blandt meget andet.

https://dk-femina-backend.imgix.net/1441-aarets-laeserfavoritter-hanna.jpg

Hanne-Vibeke Holst, forfatter

Hanne-Vibeke Holst fortalte i slutningen af november sidste år (Guldåret går fra nr. 41 2013 og frem til nu) om sin nye bog, ”Knud, den store”, baseret på hendes far, forfatter Knud Holsts liv. Et liv, hvor han var mere optaget af sit problematiske forfatterskab end af sin faderrolle.

– Det er faktisk først nu, det er gået op for mig, og selv nu har jeg egentlig svært ved at tage det til mig: at jeg er datter af en alkoholiker. På trods af at jeg har skrevet om alle hans flasker, har jeg alligevel tænkt:

Det var han jo ikke rigtig ... men det VAR han jo. Hvad det egentlig har betydet for mig, har jeg slet ikke taget hul på endnu. Jeg har haft rigeligt at gøre med ham, fortalte Hanne-Vibeke Holst til FEMINA.

Læs også: 4 kvinder fortæller: Disse ting kendetegner danske kvinder

https://dk-femina-backend.imgix.net/1441-forside.jpg

I denne uge er FEMINAs store Guldnummer på gaden - 236 sider til dig med 100 af Danmarks mest inspirerende kvinder, lækre opskrifter, skønne boliger og det bedste modestof.

Læs også