Tv-vært Felix Smith
Underholdning

Felix Smith: ”Jeg kunne ikke være der for Marie i hendes sorg”

12. juli 2018
af Susse Wassmann, redigeret til web af redaktionen
Foto: Carsten Seidel
"Jeg har aldrig prøvet at miste nogen, så jeg vidste ikke, hvad man skulle igennem," fortæller tv-vært Felix Smith.

Stod det til Felix Smith, brugte han meget mere tid i sin have, der hører til det hvidkalkede hus i Bagsværd, hvor han har bosat sig med sin kæreste og to børn. Men tiden er knap, for efter mange år som en fri fugl, er han nu blevet fastansat på TV2, hvor han er vært på både ”Go’aften Danmark”, ”Klipfiskerne” og ”Danmark har talent”.

Han startede på radiostationen The Voice, og siden blev telefonen ved med at ringe frem til i dag, hvor han er fastansat på TV 2, og arbejder som vært på både ”Go’aften Danmark”, ”Klipfiskerne” og ”Danmark har talent”.

– Nu har jeg været så heldig, at telefonen har ringet i snart 20 år, så efterhånden er det lykkedes mig at bilde mig selv ind, at jeg kan noget, fjernsynet gerne vil have. Jeg har ikke manglet arbejde én eneste dag, siden telefonen ringede første gang, og nu er jeg nok med på det sidste hold flow-TV-værter. Om 10 år ser vi jo ikke fjernsyn på denne her måde mere, siger Felix, der ikke bekymrer sig om fremtiden.

– Jeg har altid tænkt på arbejde som noget, man havde for at kunne holde fri, og jeg synes, man skal arbejde så lidt som muligt og få så meget som muligt for det, så man kan holde så meget som muligt fri.

Så hvis du havde r.... fuld af penge, ville du ikke arbejde?

– Det tror jeg sgu ikke, nej. Så ville jeg være sammen med familien, rode med gamle biler, ordne have, nyde livet. For mig er livet ikke arbejde. Og det har aldrig været noget mål for mig at blive TV-vært eller medieperson. Jeg kunne være blevet lige så lykkelig som gartner, dyrepasser, historiker, mekaniker eller noget helt femte. Men nu var det så det her, livets vej førte mig ind på.

MARIE ER SOM ET TRÆ

Felix var 30 år, da han mødte sit livs Marie, og han tøver ikke et sekund med at nævne det som en af de vigtigste milepæle i sit liv.

– For mig er det en gave at være sammen med et menneske, som ikke er i nærheden af den branche, jeg bevæger mig i. For så meget interesserer den mig heller ikke. Jeg har brug for at være et helt almindeligt menneske, når jeg har fri, og man kan ikke finde nogen, der er mere ligeglad med den verden, jeg arbejder i, end Marie. Det er jo ingen hemmelighed, at min branche godt kan være lidt højtflyvende indimellem, og Marie er bare et træ at komme hjem til. Det var noget af det første, jeg forelskede mig i ved hende.

– Vi mødte hinanden på et tidspunkt i livet, hvor vi begge to gerne ville have familie, og Marie er simpelt hen verdens bedste mor. Jeg tror bare, jeg instinktivt tænkte: Jeg passer ind her!, fortæller Felix.

I har været sammen i mange år efterhånden – hvad er det, I kan sammen?

– Hmmm … vi har meget den samme indstilling til livet, til, hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er. Marie er hippiebarn ude fra et socialt boligprojekt i Albertslund, hvor alle skulle bo og leve og lege sammen, og det er meget de samme værdier, jeg har. Vi er fuldstændig enige om, hvordan vores børn skal opdrages: Faste rammer, ingen elektronik, masser af leg udenfor, og forældre, der er hjemme og omkring dem. Hvor det ikke handler om dit arbejde, og hvad du skal i næste uge, men hvor der er fred og ro til at være barn. Det er simpelt hen så vigtigt for os, at vores børn ikke bliver voksne, før de skal være det.

– Selvfølgelig er det svært at opdrage sine børn til ikke at måtte se TV, når far er TV-vært, men tingene er i rammer herhjemme: Når man skal se noget i fjernsynet, er det i kort tid og noget, mor og far bestemmer. Det dér med at placere børn med en fjernbetjening med 800 kanaler fra hele verden – glem det! Vi er herude i haven. I skoven. Vi leger. Og laver det samme, som børn lavede, før der fandtes computere og iPads.

SÅ LIDT KENDT SOM MULIGT

Det er meget sjældent, man ser Felix Smith til en reception, en premiere eller andre begivenheder, som det er smart at dukke op til for éns images skyld. Han synes nærmere, det mere er en stressfaktor end et godt tilbud.

– Jeg er faldet til ro i, at jeg ikke skulle være kæreste med en skuespiller eller sangerinde eller en anden TV-vært, som det er normalt i min branche – dér har jeg været. Det har aldrig interesseret mig, det dér kendtheds-liv, jeg synes nærmere, at det er en stressfaktor, at man skal gå til alt muligt og vedligeholde sit image. Det har ingen værdi for mig overhovedet. Derfor var det også et stort vendepunkt for mig at møde Marie, så vi kunne have et liv, der handlede om noget andet. For jeg lever jo af at være mig. Alting er altid centreret om mig i mit arbejde.

Er det til at brække sig over indimellem?

– Det er ALTID til at brække sig over. Det er selvfølgelig superprivilegeret at kunne leve af at være sig selv, men man skal altså være obs på ikke at have hovedet oppe i røven på sig selv.

LÆS OGSÅ: Blogger Maj My: "Jeg bruger den energi, andre bruger på karriere, på mine børn"

JEG TACKLEDE SORGEN DÅRLIGT

Felix og Marie er ikke gift, for de vil meget hellere blive sammen, griner han. Marie hedder også Schmidt til efternavn, så børnene er døbt Smith Schmidt, så de ikke skulle ligge og rode med, hvilken udgave af Smith der er den rigtige. I det hele taget virker det, som om livet med Marie er nemt og godt – kun én stor sorg rystede dem for syv år siden, da Maries mor døde af den frygtelige nervesygdom ALS som kun 62-årig.

– Hun var verdens mest fantastiske og rørige kvinde, og hun var rigtig meget i vores liv, så det var forfærdeligt at se hende blive syg og dø efter kun et år – lige da hun var gået på efterløn og skulle til at nyde livet. Og jeg var dårlig til at bearbejde sorgen og være der for Marie i hendes sorg.

Hvordan dårlig?

– Jamen jeg var der bare ikke. Jeg har aldrig prøvet at miste nogen, så jeg vidste ikke, hvad man skulle igennem, og Maries forhold til sin mor var også meget anderledes end mit forhold til mine forældre. Jeg havde ingen erfaring med sorg, og hvordan man agerer, det kunne jeg fandeme godt have været bedre til. Marie har helt klart været ked af den måde, jeg håndterede det på – jeg havde bare ikke den forståelse, der skulle til. Vi har haft lange snakke om det, og jeg forstår det bedre nu, men det blev ikke tacklet godt. Det gjorde det ikke.

Er I gode til at tale om tingene, du og Marie?

– Ja, det synes jeg. Mest Marie, hun er meget lige ud ad landevejen. Og meget social, hvor jeg er en enspænder, der helst vil gå herhjemme og hygge mig. Mine sociale behov bliver så rigeligt opfyldt på mit arbejde, så jeg har ikke noget kæmpe netværk, jeg skal pleje og være del af – i det hele taget går jeg ikke ret meget ud.

Når du nu ikke har de store ambitioner i arbejdslivet – hvor ser du så dig selv om 20 år?

– Om 20 år sidder jeg nede i Provence i Sydfrankrig og passer min have. Eller også ringer telefonen, og så kan du finde mig ovre på TV 2 Charlie…

LÆS OGSÅ: Laura Drasbæk: "Nu er det mig og mine drege - så må alt andet komme i anden række"

Felix Smith, TV-vært, 41. Kærester med Marie Schmidt, som er kok. Parret har drengene Theodor og Arthur på hhv. 10 og fire år, og familien bor i Bagsværd.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også