Dronning Elizabeth

Foto: MEGA

Den britiske kongefamilie

Dronning Elizabeth med historisk udmelding: Hun skal være dronning

9. februar 2022
af Mariah Leitisstein
Hun har aldrig sat ord på det før, men nu har den britiske dronning Elizabeth for første gang bekræftet, at hun ønsker Camilla Parker Bowles skal være Englands kommende dronning

Artiklen blev første gang bragt i Se og Hør.

Det har stået hen i det uvisse i årevis, men nu bekræfter den 95-årige dronning Elizabeth en gang for alle, hvad hun ønsker, der skal ske med den britiske trone i fremtiden.

I en officiel udtalelse har dronning Elizabeth meddelt, at Camilla Parker Bowles vil blive kronet til Englands dronning, når prins Charles en dag bliver konge.

Det skriver Daily Mail, som er kommet i besiddelse af den skriftlige udtalelse fra dronningen.

Dronningen kan også meddele, at hun oprigtigt håber, at Camilla Parker Bowles vil blive fuldt ud accepteret, når prins Charles sætter sig på tronen.

– Når min søn Charles en dag bliver konge, ved jeg, at I vil give ham og hans hustru, Camilla, den samme støtte, som I har givet mig, skriver dronningen og fortsætter:

– Det er mit dybfølte ønske, at når tiden kommer, vil Camilla blive kendt som dronningekonsort, da hun fortsætter sin loyale tjeneste.

Ifølge Clarence House, den kongelige residens, hvor Camilla Parker Bowles og prins Charles opholder sig, er parret "rørt og beræret" over dronningens udtalelser.

Det forventes, at prins Charles i løbet af søndagen vil dele sine tanker med det engelske folk om dronningens ønske.

Kontroversielt ægteskab

Prins Charles giftede sig i 2005 med Camilla Parker Bowles. Et ægteskab, som mange dengang mente var et særdeles opsigtsvækkende valg af hustru.

Det var nemlig ingen ringere end Parker Bowles, der ifølge den nu afdøde prinsesse Diana kom i vejen for hende og Charles' ægteskab.

Prins Charles og Camilla Parker Bowles var ungdomskærester, inden Charles giftede sig med Diana i 1981, ligesom han også havde en mangeårig affære med Bowles, mens han var gift med Diana.

Diana, der i folkemunde er kendt som Lady Di eller prinsessen af Wales, blev skilt fra Charles i august 1996. I 1997 mistede hun på tragisk vis livet i et biluheld i en tunnel i Paris.

Selvom prins Charles bærer titlen som prins af Wales, så har Camilla Parker Bowles i respekt for Dianas minde aldrig rigtigt gjort brug af sin royale titlen. Noget der potentielt vil ændre sig efter dronning Elizabeths markante udmelding.

Læs også