https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1350_jakob_illeborg_3.jpg
Underholdning

DR2-værten: Jeg lever for meget i nuet

17. december 2013
af Susse Wassmann, redigeret af Charlotte Hallbæck
DR2-nyhedsværten Jakob Illeborg kalder sig selv en ”nu-mand”. Han glemmer at købe ind og skal sættes på plads af sin kone, men insisterer på, der er plads til begejstring – også når livet er op af bakke

Tv-seerne kender 42-årige Jakob Illeborg fra DR2s nyhedsprogram dagen, hvor han hver dag præsenterer dagens vigtigste nyheder. Men nyhedsværten er meget mere end bare nyhedsvært, han har også en fortid som global korrespondent på DR og som sanger i bandet Warwick Avenue. Og så insisterer han på at leve i nuet. Det fortæller han til FEMINA i denne uge.

Lis Sørensen forsager ikke noget i livet. Læs på femina.dk, hvorfor sangerinden stadig er fint tilfreds, når hun kigger sig i spejlet
/kultur/kendte/lis-soerensen-jeg-forsager-ikke-noget

Men selvom dét at leve i nuet er misundelsesværdigt, fortæller nyhedsværten, at hans kone en gang imellem er knap så begejstret.

- Jeg lever FOR meget i nuet indimellem, vil min søde kone nok sige. Jeg er en nu-mand, og når man er det, glemmer man indimellem at tænke på konsekvenserne. Jeg duer ikke til at planlægge langt frem i tiden og følge en anden strategi, og jeg kan ikke vise dig en kalender med alle aftaler plottet ind for de næste 14 dage. Når man er i nuet, flyver tiden jo afsted, og så glemmer man jo ting. At købe ind, for eksempel. Og komme hjem til tiden, siger Jakob Illeborg.

Farshad Kholghi har været skrækslagen for at få børn

HAR BÅRET OVER MED MEGET

Nyhedsværten erkender da også helt åbent, at han tror, hans kone NanaKi indimellem er ”røvtræt af ham”. Og det kan han egentlig godt forstå.

- For eksempel så vi ikke så meget til hinanden, da jeg var korrespondent. Jeg kan huske, at vi havde aftalt, at vi skulle sætte alt andet til side og så hygge os den kommende uge, og så ringer telefonen, og jeg skal til Japan en måned. Ikke optimalt for tosomheden. Så jeg må give NanaKi, at hun har båret over med meget. Sådan nogle mandetyper som mig … Hvis man ikke har en kvinde, der kan sige ”Så! Sæt dig ned! Lav dine ting! Tag ansvar!”, gad vide, hvad der så var blevet af mig, siger Jakob Illeborg.

Så han vil gerne ændre sig lidt i den retning, fortæller han til FEMINA.

- Jeg arbejder faktisk også på IKKE at være i nuet hele tiden, for man bliver altså også træt af sig selv. Træt af at glemme ting og ikke have styr på noget. Og træt af alt det rod, man efterlader bag sin ryg.

Forfatter Knud Romer fatter ikke, hvorfor hans kone har giftet sig med ham

Læs også