https://imgix.femina.dk/media/6583bcde130b4d36913b410bb4952e57.jpg
Underholdning

Dennis Knudsen: Fem skønne (og grimme) sandheder

18. august 2011
af Tine Bendixen
Foto: Elona Sjögren
Frisøren og make-upartisten Dennis Knudsen har sat hår og lagt makeup på kendte som Nicole Kidman og Paris Hilton. Men han har også været helt nede i et sort hul med en depression. Her får du fem sandheder om kendis-frisøren

1. Jeg vil være damefrisør!
Dennis Knudsen er kun to-tre år, da han opdager det, der bliver en livslang forelskelse i skønhed. Der findes endda et snapshot fra 1960'erne af det: Dennis Knudsen sætter hår på kusine Tina. Og siden også på hendes Barbie-dukker. - Jeg blev fascineret af, at man kunne forandre. Jeg prøvede vel at frisere lidt først. Siden begyndte jeg at rulle toiletpapir ind i kusine Tinas hår som små curlere og fandt ud af, at krøllerne blev bedre, hvis man først gjorde håret vådt. Barbie-dukkernes hår rullede jeg om tændstikker. Min far havde klart andre drømme og ambitioner for mig, men hans bedste ven var damefrisør, hvilket var atypisk for den generation, så jeg fik lov.

2. Dennis Knudsen om skønneste kærlighedsoplevelse?
- Jeg var 14 år og forelsket i Karin fra ungdomsklubben. Hun boede et par kilometer fra mig - lige ved Husum Station. Jeg mærkede forelskelsesrusen. Det var det uopnåelige ved hende, der trak. Jeg kyssede hende i en svømmehal, men vi blev aldrig rigtige kærester. Jeg tror ikke, hun gad mig. Jeg var 24, før jeg ligesom erkendte og fortalte min familie, at jeg var til mænd. Min mor sagde meget smukt: "Hvis du lever et lykkeligt liv, så gør jeg også."

3. Hvorfor kvinder er skønne, når man selv er til mænd
- Ja, hvad handler min fascination af kvindelig skønhed egentlig om? Jeg tror, det er den mystik, der kan være i kvinder. Og en kvindekrop kan være utrolig smuk og velformet. Her taler jeg ikke om en 16-årig modelpige, men om en rigtig kvindelig kvinde. Der er kvinder, der er gudesmukke - jeg kan jo godt SE det, selv om jeg foretrækker mænd. Jeg var forelsket i Renée Toft Simonsen, da hun var Face of the Eighties. Hun var verdens smukkeste kvinde!

4. Din hjerne er forstuvet, Dennis!
Dennis Knudsen elsker sin mor, Mona. Det skønneste ved hende er hendes moderlighed, siger han.- Hun har en meget stor force ved, at hun altid er uimponeret. Jeg kender ingen mennesker, der har så stabilt og positivt et sind som min mor: "Regner det i dag? Fantastisk, så kan jeg hygge mig og drikke te!" Jeg har haft perioder i mit liv, hvor jeg har fået mentale tæsk og er gået ned med depression og har fået angst, og livet har været rædselsfuldt. Der er min mor et kæmpe forbillede. Men noget af det smukkeste, min mor nogensinde har sagt til mig, var: "Du må prøve at anskue det som en forstuvelse. Du kan ikke fysisk se det, så prøv at betragte depression og angst som en forstuvelse, der går over." De ord kunne jeg bruge. Det GIK over - efter et år hos psykiater … Det er en lang proces, når man er der, hvor livet gør ondt.

5. Hvem er skønnest i verden her?
- Nicole Kidman. Hun er utrolig. Jeg lavede "Dogville" med hende, og hun har både karisma og er til stede, men er samtidig så selvbeskyttende, at man aldrig kommer i nærheden af hende, selv om man står lige ved siden af hende og rører ved hende fysisk. Det er meget usædvanligt, for jeg arbejder trods alt som udgangspunkt i intimsfæren. Paris Hilton kravlede jeg simpelthen rundt ovenpå og sminkede hende, mens hun lå i sin seng, fordi hun ville sove en time mere! Så er man fandeme tæt på folk.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du dit hår i weekenden med Dennis Knudsen

Læs også