https://imgix.femina.dk/media/article/1629_claus_moeller_jakobsen.jpg
Underholdning

Claus Møller Jakobsen: Jeg har mødt Andrea i en relativ sen alder

1. august 2016
versioneret til web af redaktionen
foto: Carsten Seidel og All Over
39-årige Claus Møller Jakobsen har foreløbig tilbragt cirka 14.500 døgn på denne jord. En meget stor del af dem på vej til eller fra en eller anden håndboldkamp. De sidste fire år af sit liv har han tilbragt sammen med Andrea Elisabeth Rudolph. Det er kun 1.460 dage, så de har en del liv at indhente sammen, siger han.

Bli’r lige 10 minutter forsinket .., sms’er Claus Møller Jakobsen. Afslappet mand: Tiden løber ingen vegne. I sin karriere som professionel håndboldspiller var han ellers kendt for sin – skal vi kalde det udadreagerende – stil: Temperament, lidenskab, passion, vi skal jo VINDE den kamp! Men uden for banen er han afslappet på den mediterrane slow going måde, som han fik ind under huden, da han boede og spillede 10 år i Spanien.

Claus er ret nygift med Andrea Elisabeth Rudolph, som i Eurowoman for nylig har sagt: ”Hvis folk hjælper til i køkkenet hjemme hos mig, spørger de også mig, hvordan jeg vil have skåret agurken, i skiver eller tern, for de ved, jeg har en holdning til det.” Jeg tror ikke, Claus går op i agurkers æstetik, men hvis det er vigtigt for Andrea, er det vigtigt, og jeg tror, det er sådan, de holder balancen: Karma-rolige Claus og detaljeorienterede Andrea. Med respekt for og accept af hinandens forskellige behov.

Fortid

Ringkøbing 1976. Claus kommer til verden i september. Mor: Sygeplejerske. Far: Kontorfunktionær i SID.

– Som teenager sad jeg meget hjemme med mine forældre i weekenden og så engelske krimier, mens mine kammerater var ude og drikke øl og kysse lidt med pigerne. Hvis man skulle op og spille håndbold, kunne man ikke gå ud og drikke øl. Det var det offer, der var i at give den fuld skrue.

Der var piger, du ikke fik kysset?

– Ja, det var der i den grad, haha! Til gengæld forfulgte jeg drømmen om at se, hvor dygtig jeg kunne blive. Jeg har altså vundet Champions League i håndbold, og det var en af mine vildeste drengedrømme.

Tiden læger alle sår

Der står en enorm fotostat af Andrea Elisabeth Rudolph, lænet op ad væggen på Rudolph Cares kontor. ”Hun er godt nok pæn”, siger jeg. Og Claus svarer: ”Ja, hun er pæn udvendig, men når man får hende åbnet, er hun endnu pænere indvendig ...”. Claus havde kone og to børn og var næsten lige blevet far til den mindste, Alma, da Claus og Andrea mødtes i 2012 og faldt for hinanden med et brag. Skilsmisse fulgte.

Læs også: Camille Jones fik barn alene, men det var ingen nem beslutning

Har tiden så lægt alle sår?

– Tiden er i hvert fald éns bedste ven i sådan en sorgfuld periode, som det jo er, ligegyldigt hvordan man vender og drejer det. Vi havde lige fået en datter, så det var en rigtig hård tid. Men tiden er samtidig din ven – den gør, at mange ting lige så stille falder på plads. Og når man har lagt skilsmissen bag sig, og sorgerne og skuffelsen er forsvundet, så er der også mange ting, der går op for én. At det var helt rigtigt, det, der skete. Så falder tingene i hak. Men jeg kan ikke direkte sige, at tiden læger alle sår, for det er altid en sorg ikke at skulle være sammen med sine børn hver eneste dag. Det var ikke derfor, jeg fik dem. Børnene er jo det dyrebareste, vi har. Men de er kommet godt i havn. Så kan man som voksen synke lidt ned og sige: Pyh – for det er børnene, det hele handler om. Vi voksne skal nok klare det. Men børnene skal vi passe rigtig godt på, for de har ingen aktier i det, der er sket. De har ikke bedt om det.

(Artiklen fortsætter under billedgalleriet)

Nutid

Hold lige tungen lige i munden: Claus og Andrea bor på Frederiksberg. De har ni måneder gamle Alfred sammen. Andrea har Isolde fra et tidligere forhold. Og Claus har Oskar og Alma fra sit tidligere ægteskab. Andrea har travlt med sit veletablerede skønhedsfirma Rudolph Care, som hun selv har banket op fra bunden. Claus er, efter at han har lagt håndboldlivet bag sig, sportskommentator for TV 2 og ambassadør i et stort erhvervsnetværk. Med andre ord: En typisk travl dansk patchworkfamilie.

En weekend med Claus’ børn Oskar og Alma ser typisk sådan ud: Børnene bor i Aarhus, hvor Claus også har en lejlighed. Claus tager til Aarhus onsdag eller torsdag. Om fredagen kører Claus, Oskar og Alma enten til lejligheden i København, eller også kommer Andrea og Isolde og Alfred over til dem i lejligheden i Aarhus. Søndag er det så retur fra enten København eller Aarhus.

– Sådan er vores liv skruet sammen. Når jeg fortæller om det, siger folk: Huh, det lyder helt sindssygt og kompliceret og vanvittigt, jeg ville DØ. Men det er vores præmis for at være sammen, og det vidste Andrea og jeg, fra den dag vi kyssede hinanden. Hvis vi skulle lykkes, var det sådan, det måtte være. Og vi er virkelig gode til det.

Bilturen, han tager fra Frederiksberg til Aarhus alene, er ikke tre timer lang, men tre timer KORT.

– Jeg reflekterer over livet, hører lydbøger og musik. Jeg elsker Radiohead, Pearl Jam og Coldplay. Andrea synes, det, jeg hører, er lidt melankolsk, men jeg bliver glad af at høre det. Bilturen er mit lille space, dér kobler jeg lidt fra og sidder egentlig bare med mig selv i min egen lille verden, og så har jeg det godt, når jeg kommer frem. Jeg tænker aldrig: Åh, nu skal jeg ud i den bil. De dér tre timer varer som et knips med fingrene for mig.

Tidens tand

Lige om lidt fylder han 40. Han vejer 95 kilo og er 191 høj. På billederne er han nyklippet. Som han sagde, da vi talte om foto til interviewet: ”Så skal jeg klippes inden!”. Forfængelig? Hvem ... Claus? Måske en lille bitte smule ...

– Jeg har da fået nogle rynker i panden og rundt omkring øjnene. Dem lever jeg rigtig godt med, og så smører jeg en hel masse Rudolph Care på, og så bliver det hele lidt blødere. Man kan især se dem, når jeg smiler, og det er fint – hvis de vendte nedad mod halsen, ville jeg være ked af det. Men jeg har det rigtig godt med at blive ældre. Jeg prøver selvfølgelig at holde mig i form. Jeg har været i god form hele mit liv qua det, jeg har lavet, og jeg kunne mærke, jeg var ved at få sådan nogle små love handles på siderne. Det havde jeg det ikke godt med, så nu er jeg kommet i gang igen.

Læs også: Mænd hører aldrig efter, siger håndboldtræner Klavs Bruun Jørgensen

Er du forfængelig?

– Ja, det er jeg sgu nok lidt. Jeg har brugt to minutter foran spejlet, inden vi to skulle mødes. Bare lige sørget for, at de værste hudorme var væk, og fået sat håret. Ellers bruger jeg ikke meget tid foran spejlet, men det er vigtigt for mig, at jeg passer på mig selv, og at jeg ikke bliver tyk.

Sagen er også, siger han, at der sker noget virkelig træls noget, når man har været aktiv sportsmand en stor del af sit liv og pludselig holder op med at være det.

– Så omdannes musklerne på brystkassen til fedt, og så får man sådan nogle bryster, der hænger lidt.

Du har ikke lyst til at få en C-skål?

– Jeg har ikke lyst til at få nogen som helst skåle!

For altid

Gæsterne troede, de skulle til barnedåb 2. januar i år. Det skulle de, men de skulle også til surprise-bryllup. Claus siger, at det ikke bare føltes som lange minutter, men som om tiden var helt gået i stå, da han stod oppe ved alteret i Frederiksberg Kirke og ventede på Andrea. De to har i det hele taget en lille smule travlt, fordi de først mødtes, da de begge var godt oppe i 30’erne.

– Jeg har mødt Andrea i en relativt sen alder – da mødte jeg den her mageløse fantastiske kvinde, som jeg skal blive gammel med, og jeg glæder mig til hver evig eneste dag.

Det er for altid?

– Haha, det er svært at sige, når man er blevet skilt, men jeg er fuldstændig overbevist om, og jeg vil gøre mig umage for, at Andrea og jeg skal være sammen for altid. Det eneste problem, vi har nu, er, at vi har mødt hinanden så sent, så der er så mange ting, vi gerne vil opleve sammen, se rundtomkring i verden sammen, nå sammen.

Læs også