https://imgix.femina.dk/media/6bc9e804a8204e1e893dc20bdf39b1a2.jpg
Underholdning

Christina Hembo - passion, fornuft og hårdt arbejde

23. februar 2011
af Redaktionen
Christina Hembo udlever sine drømme i yderste potens og oplever en succes, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig at få. Med jysk påholdenhed og snusfornuft har hun og hendes mand bygget urfirmaet Christina London op, fra nul til international succesvirksomhed. Nu også med cykelhold.

CHRISTINA HEMBO

• ·Christina Hembo er 33 år og designer og ejer af Christina Design London. Christina designer diamantbesatte ure, som håndfremstilles i Schweiz og sælges gennem forhandlere i mere end 25 lande.
• I sommeren 2010 grundlagde hun cykelholdet Christina Racing, der har den dobbelte vinder af bjergtrøjen i Tour de France Michael Rasmussen som sin stjerne.
• Christina Hembo medvirkede i TV2's "Vild med dans" 2010, hvor hun dansede med Thomas Evers Poulsen og blev en samlet nummer tre.
• Christina er gift med Claus Hembo, der er administrerende direktør i Christina Design London. Parret bor i Herning med deres to små børn, Sophie og Marcus.

Kreativitet og skabertrang har altid været Christina Hembos drivkraft. Som barn tegnede hun smykker, ure og huse og vidste, at hun skulle være noget kreativt. Men et sted derinde bankede alligevel forretningskvindens hjerte, så Christina valgte at gå på handelsskolen for også at lære noget om økonomi.
- Selv om det nok ikke var det mest traditionelle valg, vidste jeg, at jeg gerne ville have mit eget engang.

Samme skole som Stella McCartney
Christina blev optaget på Southhampton Universitys designlinje med en dansk SU i bagagen. Og en dag hun var på sightseeingtur i London med en veninde, stødte hun på to unge danske mænd. Den ene mand hed Claus Hembo og læste MBA i London, og han og Christina har stort set været sammen siden. Christina fortsatte på The University of the Arts London, som er en af de tre bedste designskoler i verden og blandt andre har uddannet Stella McCartney og Jimmy Choo.

Fik idé af Ryan Air
Claus Hembo havde også en iværksætterdrøm, og da parret jævnligt fløj mellem Århus og London, blev de inspireret af Ryan Air, der pludselig revolutionerede markedet ved at tilbyde flyrejser til hidtil uset lave priser.
- Det med luksus til gode penge tiltalte os virkelig meget, og vi begyndte at undersøge, om man kunne lave ure i Schweiz med de fineste diamanter til priser fra 995 kroner. Hvis ikke, holdt ideen ikke vand, for det var jo ikke dyre ure, der manglede på markedet. I 2004 var de første ure på markedet.

Utallige priser
Christina Design London blev en succes på alle parametre og har i dag kunder i det meste af verden. Christina og Claus er flyttet tilbage til Danmark og har fået to børn. I 2008 blev Christina Hembo kåret som Årets Kvindelige Iværksætter. I 2009 blev Christina Design London kåret som Årets Væksteventyr, og i 2010 blev Christina kåret som Årets Kvindelige Virksomhedsejer. Hun har lavet ure til dronningen og prinsgemalen, deltaget i sidste års "Vild med dans" - og selv er Christina en lille smule paf over sin egen succes.

Jysk beskedenhed
- Jeg har aldrig tænkt, at jeg skulle være direktør. Jeg bryder mig ikke engang om ordet, for det antyder, at man er mere end sine ansatte. Og sådan har jeg det ikke. Jeg ser os som en lille familie og kan blive så rørt over, hvor meget medarbejderne kæmper for virksomheden. Det er fantastisk, at det går godt, men jeg ved også, at det hurtigt kan ændre sig. Derfor har vi også altid været forsigtige og passet på pengene.

Købte cykelhold
Christinas egen jyske beskedenhed gør det ikke nemt for hende selv at tale om den økonomiske succes, hun også er:
- Det har aldrig handlet om penge, og vi passer stadig godt på pengene. Men selvfølgelig giver det nogle muligheder, og det er fantastisk at kunne støtte projekter, vi tror på - som f.eks. Michael Rasmussens cykelhold (som Christina Design London købte i december 2010).
- Jeg oplever tit, at folk siger: "Bare det var mig!" De glemmer bare, hvor meget der ligger bag af blod, sved og tårer. Det er min drøm, og jeg har virkelig kæmpet for det her.

Læs også