https://imgix.femina.dk/media/22af73f347d04aef8253e330dedd74e7.jpg
Underholdning

Christiane Schaumburg-Müller: Gik ned med mavesår og stress

27. oktober 2011
af Susse Wassmann
Foto: Tom Lindboe, Per Arnesen/TV2 og All Over
Vild med dans-værtinden, Christiane Schaumburg-Müller, er arbejdsafhængig, men har på den hårde måde lært at sige ”nej”

Da Christiane Schaumburg-Müller gik med til at deltage i TV2's "Stjernerne på slottet", vidste hun ikke, hvad der ventede hende. Et grumt cykelstyrt kom nemlig tæt på at sætte hendes blomstrende karriere i på stand by. Det værste var, at Christiane på dét tidspunkt stod foran sin absolutte drømmeopgave. Hun var blevet bedt om at være vært i "Vild med dans", og det havde hun glædet sig til som et lille barn.

- Og så sker det her kraftedeme lige før. Min familie var overrasket over, at jeg ikke gik helt ned med flaget, men jeg havde det bare sådan indeni: Jeg VIL blive rask, jeg VIL nå det. For jeg kunne overhovedet ikke BÆRE ikke at stille op som vært!

CHRISTIANE SCHAUMBURG-MÜLLER BLEV PROFESSIONEL SOM 14-ÅRIG

Resten af historien kender vi. Det VAR nemlig Christiane Schaumburg-Müller, der tonede frem på over én million danske TV-skærme, da det populære program gik i luften sidste år. Ligesom det er nu, hvor hun er i gang med anden sæson som vært.

Det ville også have været meget ulig Christiane Schaumburg-Müller ikke at rejse sig og piske frem over isen, som hun plejer. Allerede som otteårig sad hun og lavede alle sine lektier ude på Britt Bendixens Pejsegården, når hun ikke var i dansesalen.

- Jeg havde simpelt hen så meget krudt i røven, da jeg var lille, at jeg havde brug for at dyrke noget sport. Og dansen var bare min ting. Så fra at have danset fire timer om ugen blev det hurtigt til tre timer om dagen, fortæller Christiane, der kun var 14 år, da hun startede som professionel danser.

MAVESÅR OG STRESS
I Christianes teenageår var hun konstant på farten med sine dansejob. Og træning i hverdagene. Og lektier. Og elevrådsarbejde. Men det gik ikke i længden. Christiane Schaumburg-Müller gik ned med mavesår og stress.

- Jeg lærte det på den slemme måde i en tidlig alder, at kroppen har en indbygget bremsemekanisme, når den simpelt hen ikke kan klare mere. Det var helt klart et wake-up call at blive konfronteret med. Jeg kom ingen vegne med at skulle gøre alting så stort, så jeg blev nødt til at prioritere. Jeg var på toppen af min dansekarriere, men jeg SKULLE have min studentereksamen, så jeg blev nødt til at stoppe med dansen i et halvt år og koncentrere mig om bøgerne.

TVUNGET TIL HVILE
Siden har hun lært at passe bedre på sig selv - for hun har ikke fået mindre at lave. Et enkelt blik på Christianes kalender kan tage pusten fra de fleste, og hun har stadig ikke fundet opskriften på, hvordan man undgår stress.

- Jeg har stadig svært ved at sige nej og fatte, at folk ikke bliver sårede, hvis man en gang imellem siger: NEJ. Men jeg har fået nogle redskaber, som gør mig i stand til at falde ned og hvile i mig selv - det er jeg simpelt hen tvunget til. Jeg elsker at arbejde - er nok også lidt afhængig af det - og jeg elsker at være på og prøve mine egne grænser af hele tiden. Når man er sådan indrettet, bliver man nødt til at lære sig selv at koble af derhjemme, så man ikke ligger i sin seng om aftenen og gennemgår alt det, man skal næste dag, siger Christiane Schaumburg-Müller.

Læs også