https://imgix.femina.dk/media/article/chrissy_3_0.jpg
Underholdning

Chrissy Teigen vil normalisere modermælkserstatning: ”Hvis din baby spiser, gør du det rigtigt”

30. november 2020
af
Sofie Guldager. Foto: Mega
Model og tv-vært Chrissy Teigen har følt skam over at skulle bruge modermælkserstatning, da hun havde problemer med at amme. Den skam er hun færdig med nu.

Model, tv-vært og ikke mindst mor Chrissy Teigen har brudt mange tabuer gennem tiden.

Både i forhold til kropsidealer og livet som mor. Senest har hun i et personligt essay åbnet op om tabet af sit tredje barn.

Og nu deler hun ærligt ud af sit liv igen. Denne gang handler det om den skam, som mange mødre kan opleve, hvis de har problemer med amningen, skriver Glamour.

Chrissy Teigen har skrevet et opslag på Twitter, hvor hun fortæller om, hvordan hun selv havde svært ved at amme og derfor måtte bruge modermælkserstatning. Det følte hun skam over.

”Normalisering af amning er sådan en enorm, vidunderlig ting. Men jeg følte absolut meget mere skam ved at skulle bruge modermælkserstatning på grund af manglende mælk fra depression,” skriver hun på Twitter.

Chrissy Teigen og hendes mand, sangeren John Legend, har været en hård tid igennem, da de netop har mistet deres tredje barn. Teigen har været ude at fortælle, at hun blev diagnosticeret med moderkageløsning, hvor en del eller hele moderkagen har løsnet sig fra livmodervæggen, inden barnets fødsel.

Hun fortsætter ved at nævne, hvordan mange mødre oplever, at det kun er acceptabelt at amme sit barn, selvom mange kan have svært ved det.

LÆS OGSÅ: Chrissy Teigen: Derfor delte jeg de private billeder fra sygehuset

"Folk har surrogater, folk har problemer med at amme, og alt hvad du hører som en ny, ængstelig mor er, hvordan bryst er bedst ... "Normaliser amning" er fantastisk. "Normaliser modermælkserstatning" er også fantastisk! Så ja. Det er alt! Normaliser modermælkserstatning! Din baby bliver SMUK, PERFEKT OG OK," skriver hun.

Chrissy Teigen fortæller også, at hun følte et stort pres for at producere nok mælk.

”Jeg kan huske, at jeg pumpede løs, fordi jeg ikke stolede på, at mælken kom ind i deres mund, hvis jeg ammede. Det gjorde mig sur til det punkt, hvor jeg kun kunne få meget lidt mælk ud.”

Hun slutter af med en besked til alle de mødre, der også har følt et presset over at amme deres børn.

”Stressen, kombineret med skyldfølelsen af, at du ikke kan gøre den mest naturlige ting for din egen baby, er for meget. Jeg ved ikke, hvorfor dette er mit korstog nu. Jeg husker bare den tristhed, jeg følte, og jeg vil gerne have, at du ved som mor, at du gør det rigtigt, hvis din baby får mad.”

Læs også