https://imgix.femina.dk/media/article/chrissy_teigen_john_legend.jpg
Underholdning

Chrissy Teigen: Derfor delte jeg de private billeder fra sygehuset

28. oktober 2020
af Amanda Stensgaard
Foto: Screenshot fra Instagram
Først fik hun kritik for at dele billeder fra en af de mest intime situationer, forældre kan stå i. Nu har Chrissy Teigen skrevet et essay med et klart budskab: ”Jeg beder jeg virkelig om at dele jeres historier og være venlige mod dem, der krænger deres hjerter ud.”

Modellen og kogebogsforfatteren Chrissy Teigen har skrevet et essay, hvor hun åbner op omkring tabet af sit tredje barn.

Her fortæller hun om at blive diagnosticeret med moderkageløsning, hvor en del eller hele moderkagen har løsnet sig fra livmodervæggen, inden barnets fødsel.

Hun beskriver også den smerte, hun oplevede, da der ikke var mere at gøre.

– Efter et par nætter på hospitalet fortalte lægen præcist, hvad jeg vidste, var uundgåeligt — det var tid til at sige farvel. Han ville bare ikke overleve det her, og hvis vi ventede længere, ville jeg måske heller ikke overleve, skriver hun.

CHRISSY TEIGEN

Født 30. november 1984 i Utah i USA.

Har blandt andet været model i kampagner for Gilette og Nike og har været på forsiden af Vogue.

Vært på tv-programmet "Lip Sync Battle", har sit eget madprogram og har udgivet flere kogebøger.

Gift med sangeren John Legend. Sammen har de børnene Luna (4) og Miles (2).

John Legend var tøvende

Chrissy Teigen valgte efterfølgende at dele nogle af billeder af den frygelige situation, som parret befandt sig i.

En række rørende billeder fra fødestuen med en tilhørende tekst, hvor der stod, at hun og ægtemanden John Legend havde mistet deres tredje barn.

Teigen har siden august dokumenteret sin tredje graviditet på sin Instagram-profil. Hendes 32 millioner følgere har oplevet parrets glæde, men de har samtidig vidst, at graviditeten langt fra har været ukompliceret.

I essayet kommer hun ind på, hvorfor hun valgte at dele billeder af den intime situation på Instagram.

Selvom ægteparret blev mødt med stor omsorg fra de fleste, affødte de intime billeder samtidig kritik.

Nogle mente, at det var over grænsen at vise en så privat oplevelse på et socialt medie som Instagram. Andre påstod, at billederne var iscenesatte.

Men nu forklarer den 34-årige mor, hvorfor hun handlede, som hun gjorde.

– Jeg havde bedt min mor og John om at tage billeder, uanset hvor ubehageligt det ville være. Jeg forklarede en meget tøvende John, at jeg havde brug for dem.

https://imgix.femina.dk/chrissy_teigen_3.jpg

John Legend hadede det, fordi det ikke gav mening for han, skriver hun. Men Chrissy Teigen vidste, at hun havde brug for at gemme øjeblikket for evigt.

– Og jeg vidste helt bestemt, at jeg havde brug for at dele historien.

– Jeg kan ikke beskrive, hvor lidt jeg går op i, om I hader billederne. Hvor lidt jeg går op i, at I ikke ville have gjort det. Jeg gennemlevede det, jeg valgte at gøre det, og mere end noget andet er de her billeder ikke for hvem som helst men for dem, som har oplevet lignende eller er nysgerrige nok til at undre sig over, hvordan det føles, skriver hun.

Del jeres historier

I essayet skriver Chrissy Teigen også, at hun var så spændt på at dele graviditeten med omverdenen, og at det er hårdt at se tilbage på de glade opslag nu.

– Jeg var sikker på, det ville blive okay. Jeg har det dårligt med, at jeg har fået jer til at føle sorg. Det vil jeg altid have.

Men den venlighed, hun siden har mødt, har været smuk, skriver hun. Chrissy Teigen fortæller blandt andet, at en dame bag kassen i en butik stille listede en buket blomster ned i hendes kurv.

Andre har givet hende små breve med på vejen.

– Det værste er at vide, at der er så mange kvinder, der ikke kommer til at opleve de her stille øjeblikke med fremmede. Jeg beder jeg virkelig om at dele jeres historier og være venlige mod dem, der krænger deres hjerter ud.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også