casper og iben
Underholdning

Casper og Iben taler ud for rullende kameraer: - Du har aldrig sagt undskyld

8. december 2022
Af Aviaya Hansen
Foto: Viaplay/Martin Sindal la Cour
Casper Christensen og Iben Hjejle støver skilsmissen af og taler deres kontroverser og forskelle igennem i Viaplays "All Exclusive"

I 2011 gik Iben Hjejle og Casper Christensen fra hinanden efter ni år som Danmarks celebrity par nummer to.

Bruddet var turbulent, og det tidligere kendispar har ifølge Casper aldrig fået talt ud om det siden. Begge har berørt bruddet i hver deres erindringsbog, men de har aldrig siddet over for hinanden og taget snakken.

Nu tager Casper og Iben imidlertid revanche og taler ud om deres kuldsejlede kærlighed for snurrende kameraer.

De gør det i Viaplay-serien "All Exclusive", hvor Iben besøger Casper i en kæmpevilla i Portugal, hvor eksparret befinder sig sammen i 24 timer.

Sammen vender Casper og Iben deres forskelligheder, hvor Casper havde så store armbevægelser og trang til ekstravagance i så stride strømme, at det endte med at give Iben stress over, at hun ikke kunne nå at nyde det.

Det var luksus i overflod, hvilket også talte imod Ibens opvækst med en mormor og morfar, som var ægte proletarer.

- Det var stressende. Det var sindssygt stressende. Én pissegod flaske vin havde været fint. Jeg kan huske, jeg blev forpustet af, at alting skulle være… og det var det jo …dødlækkert, men det der med at nå at nyde det. Der var sådan lidt overload. Siger hun i udsendelsen.

Casper kan godt genkende de store armbevægelser.

- Den yngre mands prøven på at vise sig ved at sige "jeg ved noget om det her, og nu skal jeg vise dig, lille pige. Den koster 3000 og det pjat". Det kan jeg godt genkende, siger han i programmet, hvor han samtidig kommer med en forklaring på sin opførsel dengang.

- Men jeg ville jo gerne give dig det bedste. Hvad jeg troede var det bedste. Når man bliver ældre og gerne vil give noget af det bedste, så finder man ud af, at man måske skulle prøve at kigge på, hvad de gerne vil have i stedet for at tænke "det her synes jeg er noget af det flotteste".

Iben har tidligere beskrevet hverdagen med Casper som præget af skift. Hver dag skulle have et lille nys af forvandling. Det var i bedste fald anstrengende og i værste fald ødelæggende, skrev hun om forholdet i sin biografi "En gylden korkprop".

https://imgix.femina.dk/2022-12-08/casper.jpg

Her kom hun også ind på de fikse idéer, Casper fik undervejs i deres ni år sammen. Som da han fyrede en formue af på golfudstyr, eller ville være surfer. Eller dengang han ville være countrysanger og skrålede for fuld hals i tre stive timer, før han skrinlagde sin sangkarriere.

Casper giver også et lille kig ind i sin aparte tankegang, der til tider drev Iben til vanvid, i "All Exclusive".

- Jeg ville have 90-timerskufferten. Det var en kuffert, der var pakket så perfekt, at der kun var tøj, der kunne kombineres så perfekt, at man både kunne gå i byen, løbetræne, gå til en casual frokost, tage et forretningsmøde og sove – kun med håndbagagen.

- Det er 90 timer. Det var jeg meget optaget af. Jeg kan stadig få vand i munden over det, fortæller han.

Har aldrig sagt undskyld

I slutningen af skuespillerens og komikerens forhold boede de i et hus i Værløse sammen med deres tre sammenbragte børn.

Ved spisebordet brillerede Casper med en karakter – en hane ved navn McFlurry, som ikke kunne lide Iben. Med forvrænget stemme svinede han Iben til, mens deres til sammen tre børn skreg af grin.

"Klovn"-skaberen vidste ikke noget bedre, end når han kunne høste latterbrøl hos børnene.

- Det er noget, jeg kæmper med, indrømmer han.

- Det er ikke noget, jeg er stolt af. I virkeligheden handler det om, at man hungrer efter en anerkendelse. For komikeren er den jo meget klar – det er jo grinet. Men til sidst kan man blive afhængig af det.

Iben stemmer i fortæller, at hun i begyndelsen syntes, det var sjovt, men det gik over grænsen, og så var det ikke morsomt længere.

- Men så stoppede du jo ikke. Selv om du så godt kunne se, at jeg trak mig og surmulede inde i sofaen eller tog tidligt hjem fra de der fester. Jeg husker det, som om du prøvede at nærme dig mig sådan "hov, jeg kunne godt se, at du måske ikke lige syntes, det var skidesjovt der", men du kom aldrig med et "det må du undskylde".

https://imgix.femina.dk/2022-12-08/iben.jpg

Det kommer bag på komikeren, at han aldrig har sagt undskyld. Han forklarer McFlurrys råberi og sin evindelige rastløshed med den skyld og skam, han har båret rundt på. Hvis han råbte højt nok og skabte sig tilpas meget, overdøvede han den skyld og skam, der nagede på indersiden.

At parret gik skævt af hinanden i løbet af deres ni år sammen, kommer til udtryk flere gange i løbet af den timelange udsendelse. For Iben følte sig aldrig hjemme i de boliger, Casper fandt til dem gennem de otte år, de dannede par.

- Det er vanvittigt at tænke på, at jeg har ringet til dig og sagt "hey Iben, jeg har skaffet Københavns største lejlighed til os", og at jeg troede, du ville blive glad, når du i virkeligheden hellere ville noget andet, erkender Casper.

Mens tingene bliver talt igennem, og indrømmelserne kommer på bordet, bliver der også grinet og fjollet. De finder ind i deres gamle roller fra dengang, de stadig var et par.

Du kan se hele afsnittet på Viaplay.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også