https://imgix.femina.dk/media/a87339a73d58426a8ed4e715210f77fc.jpg
Underholdning

Caroline Wozniacki - en vinder

25. november 2009
af Kristine Jægesen Wilkens
Foto: Claus Boesen, All Over Press, Scanpix
Ingen har presset Caroline Wozniacki til et liv som sportsudøver på verdensplan – kun hende selv. Forældrene har valgt at støtte hende hele vejen

Caroline Wozniacki var endnu et barn, da hun første gang sagde højt, at hun ville være verdens bedste tennisspiller. Som forældre kunne Anna og Piotr Wozniacki have sagt: "Ja ja, det er der mange, der vil, men det kan alle piger og drenge altså ikke blive." Det ville ikke have været underligt i Danmark, hvor janteloven flittigt benyttes, når folk stikker næsen for langt frem. Men sådan reagerede det polske forældrepar ikke. De støttede deres datter i at realisere sin drøm, og selv om den i dag ikke er gået i opfyldelse, er det meget tæt på - 19-årige Caroline Wozniacki er p.t. nummer fire på WTA-ranglisten efter sin finaleplads i US Open tidligere på efteråret.

Caroline Wozniacki med mor og far

Caroline med sine forældre Anna og Piotr Wozniacki

Ingen pres
Danmarks berømte teenager har altid sin far med som træner og far, når hun uge efter uge spiller turnering rundt om i verden, og efter at Caroline Wozniackis fire år ældre bror, Patrick, flyttede hjemmefra, rejser hendes mor også ofte med. - Caroline ville være den bedste i verden, og hun mente det. Derfor tænkte vi, at vi måtte hjælpe hende og se, hvor langt det rakte. Men vi har ikke presset hende, det er hende, der har presset os, siger hendes mor Anna Wozniacki.
Caroline Wozniacki har altid været klar til at træne, og de, som har fulgt hende, kan kun nikke bekræftende, når hendes mor fortæller, at det oven i købet skete med smil. Det smil, hun har bevaret i sine øjne, mens hvalpefedtet er blevet til muskler.

CAROLINES SPORTSLIGE HØJDEPUNKTER

2004
Dansk seniormester og desunden kåret som årets fund i dansk idræt

2006
Vandt Junior Championchips, Wimbledon

2008
Vandt den første WTA-titel i Nordea Nordic Light Open i Stockholm, deltog i sommer-OL i Bejing

2009
Nummer to i US Open

Mentale udfordringer
Tidligt var forældrene Anna og Piotr Wozniacki opmærksomme på de konsekvenser, en tidlig satsning på sport kunne have for deres datter. Kunne hendes barnekrop klare træningen, og hvad med de mentale udfordringer, spurgte forældrene sig selv, da deres datter som 11-årig blev udråbt til kommende verdensstjerne. Det bekymrede dem også, at deres datter - fordi jævnaldrende tennisspillere ikke kunne give hende nok modstand - tilbragte meget tid sammen med ældre børn og voksne. - Det var vigtigt for os, at hun også var sammen med sine veninder og følte sig som et barn. Hvis man ikke har kontakt med sine jævnaldrende, bliver man for hurtigt voksen, siger Anna.

Nyder sit liv
Caroline nyder sit liv, der nok byder på hårdt arbejde, men også ophold på luksuriøse hoteller, opvartning som transport i fede biler til og fra træning samt oplevelser med at åbne børsen i New York og møde stjerner som David Beckham og Andre Agassi. - Hun elsker det liv, hun lever. Og hvis hun skulle prøve at leve et almindeligt liv nu, gå på arbejde fra 8 til 16 og lave mad - glem det! Hun ville kede sig, fordi hun har været på farten, siden hun var en lille pige, siger hende mor.

Læs også:
Sisse Fisker - frisk og sporty

Læs også