https://imgix.femina.dk/media/article/1421_bryster_art.jpg
Underholdning

Bryster: Store, små, fyldige eller flade? 27 par i alle størrelser!

15. maj 2014
af webredaktionen
Ikke to kvinder er skabt ens på brystfronten – og godt for det! Vi har været en tur i billedarkivet og fundet billeder af de smukke kendte kvinder og deres barm. Nogle viser den glædeligt frem, mens andre er mere tilbageholdende med at dele ud af godterne. Nogle har ”snydt”, andre er naturligt fyldige – og så er der dem, der går den minimalistiske vej …

De er eftertragtede, smukke, et symbol på kvindelighed, og cirka halvdelen af jordens befolkning er indehaver af et par. Vi taler naturligvis om bryster! Moder Natur har sørget for, at bryster kommer i alle størrelser, former og længder (!), mænd elsker dem, og de fleste kvinder er vel også glade for at have et sæt bryster. Vi har været vores billedarkiv igennem og fundet en række kendte kvinder, der selvfølgelig alle er indehavere af et sæt bryster. Nogle har kunstige bryster, nogle har store bryster, andre har små bryster - og ja, nogle har helt fået fjernet dem (og erstattet dem). Ligegyldigt hvad, så hylder vi brysterne!

Vidste du ...

- at bryster indeholder omkring 15-20 mælkekirtler med hver sin mælkegang?

- Brysters størrelse og form varierer kraftigt fra kvinde til kvinde og påvirkes af mange faktorer. Arvelighed udgør en vigtig faktor, men også kvindens ernæringsstatus (og dermed kropsvægt), alder, hormonbalance spiller ind?

- At omfanget af bryster (målt rundt om kroppen ved brystvorterne) i vestlige lande er øget med ti centimeter over det sidste hundrede år? Det skyldes ændrede madvaner og mindre motion. I dag ligger gennemsnittet for bryster ved 91 cm, men det individuelle mål varierer stærkt.

- Gennemsnittet for bryster i Europa er nærmere en B-skål (44 %) end en C-skål (28 %) – mens 15 % har en A-skål, 10 % en D-skål og 3 % en større skål.

- En undersøgelse af europæiske kvinder udført af lingerifirmaet i 2007, viste, at ud af de undersøgte europæiske lande havde danske kvinder gennemsnitligt de næststørste bryster. Halvdelen (50 %) af de undersøgte kvinder brugte D-skål (19 % brugte C, 24 % B og 7 % A).

- Det er helt naturligt, at bryster ikke er helt symmetriske. Ofte er det ene bryst lidt større end det andet.

Kilde: Wikipedia

Galleri: Store, små, fyldige eller flade bryster? 27 par i alle størrelser

Læs også