https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2012/11/1244-brad-pitt/1244-brad-pitt-swi.jpg
Underholdning

Brad Pitt: Ingen midtlivskrise her!

2. november 2012
af Jacob Wendt Jensen
Foto: All Over Press
Brad Pitt er god til at styre sin karriere i retning af både de store film, de store penge og de store skuespillerpræstationer i mindre film. Også på privatfronten kører det med forlovelse og (mange) børn

Lækker flab, kikset, kugleskør og mega cool. Brad Pitt kan spille det hele. I den aktuelle gangsterfilm "Killing Them Softly" er han gangsteren, der skal rydde op for bagmændene, da et par smågangstere har røvet deres eget nabolags største bookmaker. Brad Pitts Jackie er den pragmatiske gangstertype, som taler lige godt med begge, hvad enten det er den korrupte advokat eller gangsteren på gulvet.

Læs også: Susanne Bier - Jeg bryder mig absolut ikke om den røde løber

Du har tidligere spillet rå gangster - er det en rolle, du kan lide?

- Årh det ved jeg ikke. Jeg tænker ikke på det på den måde. Jeg vælger typisk en rolle i forhold til, hvad jeg netop har været i gang med at spille umiddelbart før. Her kom jeg jo fra indspilningerne af "Moneyball" (baseballfilm, red.), og jeg følte, "Killing Them Softly" var noget helt andet.

Hvordan bygger du dine karakterer op - udstyrer du dem med en forhistorie?

- Nej, den slags skuespiller er jeg ikke. Jeg baserer mere karakteren og mit spil på relationerne til folk omkring ham. Jeg møver mig stille og roligt ind på hans gemyt og hans karaktertræk på den måde. Det er meget uvidenskabeligt. Loyalitet i Holl ywood?

Hvad betyder penge for dig, kan du stadig tælle alle dem, du har?

- Det er jo aldrig nok ... og med flere penge kommer der bare nye problemer i en anden skala. Men det giver mig frihed og muligheden for at rejse, og hvis alle havde de muligheder, tror jeg, vi ville leve i en bedre verden. Jo mere jeg rejser, jo mere bliver jeg opmærksom på, at jeg er født et sted, hvor jeg fik mange muligheder, og det er ikke lige for alle. Jeg har vundet i lotteriet, og dermed er jeg forpligtet til at give noget videre. Jeg bekymrer mig ikke om penge nu, men jeg kan godt huske, hvordan det er ikke at have nok til at betale huslejen sidst på måneden.

Læs også: Kate Winslet går sine egne veje

Går du meget ind for loyalitet i Hollywood?

- Ja, men ikke blindt. Jeg har stor respekt for Andrew Dominik (instruktør på "Killing Them Softly", red.). Noget andet er, at Hollywood har et dårligt ry. Men selv om der er meget overflade- fokus i visse kredse, rummer Hollywood stadig nogle af de intellektuelt mest interessante mennesker, så i mine øjne har byen sammenlagt et langt dårligere ry end fortjent. Hollywood byder på det bedste og det værste. Jeg vil gerne arbejde sammen med nogle af de geniale folk fra filmbyen og håber på den måde at blive smittet med deres genialiteter.

Hvad bliver din næste film?

- Jeg skal være med i nogle få dage på Ridley Scotts "The Counselor". Han gav mig min første store chance for et gennembrud, så ham arbejder jeg altid gerne sammen med. Derefter skal jeg bare være far i nogle måneder.

Læs også