Beverly Hills 902120 sådan ser stjernerne ud i dag
Underholdning

Beverly Hills 90210: Sådan ser stjernerne ud i dag

18. september 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: All Over Press
Åh, hvor har vi brugt TIMER foran TV'et tilbage i 90'erne, da Beverly Hills 90210 havde sin storhedstid ... Og selvom genudsendelserne lever videre, så er slænget fra West Beverly High for længst blevet voksne. Se, om du kan kende Brandon, Donna, Kelly og alle de andre her 27 år efter, at serien begyndte.

Vi har grint med dem, grædt med dem, savlet over dem og set dem blive rigtigt voksne.

Intet mindre end 296 afsnit af cirka 44 minutters varighed har vi tilbragt i selskab med karaktererne fra Beverly (hvis du er vel at mærke er én af de hardcore fans, som ikke faldt fra igennem de 10 år, serien kørte), så der er ikke noget at sige til, at 90'er-idolerne har en nostalgisk plads i vores hjerte. 

Men alt har en ende, og det er da efterhånden også små 17 år siden, at Beverly for sidste gang kørte over skærmen - hvis man selvfølgelig ser bort fra de cirka 1 millon genudsendelser ... I mellemtiden er vi selvfølgelig blevet ældre - og det er skuespillerne fra serien i dén grad også.

Klik dig igennem galleriet og se, hvordan stjernerne ser ud i dag. 

LÆS OGSÅ: Se stjernerne uden makeup

Brandon Walsh – Jason Priestly - 90'erne:

Hvem der dog i dag kunne bære et par mom-jeans, som Brandon Walsh kunne i 90’erne ... Det intense blik, det bølgede hår og hans gentlemans-attitude gør os bløde i knæene fra første færd, da Beverly Hills ruller over skærmen på dansk TV i 1992. Den mandlige del af Minnesota-tvillingeparret er med i 8 fulde sæsoner af serien, og det fører blandt andet til en række hede affærer med blandt andre Emily Valentine, Nikki Witt, antropologilæren Lucinda Nicholson og ikke mindst Kelly Tylor.

Brandon har in real life også dannet par med både Christine Elise, der spillede Emily Valentine, og Tiffani-Amber Thiessen, som vi kendte som man-eateren Valerie Malone.

Brandon Walsh – Jason Priestly - i dag:

Jason Priestley er født i august 1969, og det betyder altså, at han i dag er 50 år. Har man lidt matematisk snilde, vil man også hurtigt opdage, at Priestly altså slet ikke var teenager, da serien startede - men det var mere reglen end undtagelsen for skuespillerne. Siden Beverly Hills har Jason efterfølgende medvirket i både teater, TV-serier og film, og så har han også været producer på flere produktioner. I dag er han gift med makeup-artisten Naomi Lowde, som han har to børn med. 

Donna Martin – Tori Spelling - 90'erne:

Donna med dårdyrøjnene aka Tori Spelling bliver først introduceret som Kellys shoppeglade, små naive bedste veninde i Beverly Hills' spæde begyndelse, men hun udvikler sig til at blive en af hovedpersonern i takt med, at vi får indblik i indlæringsvanskeligheder, familiehemmeligheder og kampen for jomfruelighed over for en teenagekåd David Silver. Spelling er født den 16. maj 1973, så hun er altså en af de få, der kan prale af reelt at have været teenager ved 90210s begyndelse. Som datter af co-producer på serien, Aaron Spelling, står Tori stod desuden distancen alle seriens 10 sæsoner igennem, hvor hun i seriens allersidst afsnit efter 10 stormfulde år bliver gift med sin David.

Donna Martin – Tori Spelling - i dag:

I dag er Tori Spelling 46 år gammel, og hun har siden Beverlys afslutning i år 2000 medvirket i både reality-shows og haft mindre gæsteroller i TV-serier og større film som for eksempel Scream og Scary Movie. Og så har hun sammen med Jennie Garth også været med i den nye udgave af Beverly Hills. Hun er desuden blevet mor til fire og har sin egen smykkekollektion.

Brenda Walsh - Shannon Doherty - 90'erne:

Den mørke skønhed Brenda bliver sammen med sin tvillingebror omdrejningspunkt for Beverlys begyndelse, da de direkte fra Minnesota træder ind i en ny verden på West Beverly High. Brenda bliver hurtigt veninder med Kelly Taylor og kærester med hjerteknuseren Dylan McKay, men dén kombi udvikler sig til en stormfuld affære med intriger, som fortsætter igennem de første sæsoner. Brenda forlader allerede serien efter fire år, hvor rygterne går på samarbejdsvanskeligheder med de andre skuespillere. 

Brenda Walsh - Shannon Doherty - i dag:

Senere får Shannon Doherty en rolle i TV-serien Heksene fra Warren Manor, men også denne serie bliver hun skrevet ud af efter et par år. Doherty er i dag 48 år (født 12. april 1971) og er gift for 3. gang – denne gang med filmproduceren Kurt Iswarienko. I 2015 fik hun konstateret brystkræft, men blev siden erklæret rask. I år er det så kommet frem, at kræften desværre er vendt tilbage, og stjernen har i nogen tid holdt den del af sit liv hemmeligt. Hun har udtalt, at hun forblev tavs omkring hendes sygdom, fordi hun fik diagnosen lige inden Luke Perry døde i marts 2019. 

Cindy Walsh – Carol Potter - 90'erne:

Carol Potter spiller den altomfavnende og evigt madlavende husmor Cindy Walsh, der bliver kendt for sin varme og omsorg over for både sine tvillinger og samtlige af deres venner.

Carol Potter er født den 21. maj 1948, og det gør hende altså i dag til 71 år. Potter medvirkede i et par andre serier udover Beverly Hills, men ingen af rollerne i dem kunne helt hamle op med den kære mrs. Walsh.

Dylan McKay – Luke Perry - 90'erne:

Hvis Brandon blev for naboens-søn-sød til dig, så har du helt sikkert savlet over badboyen over dem alle, Dylan McKay. Den plagede rigmandssøn smelter pigehjerter i flæng, og vi husker alle trekantsdramaet mellem Brenda, Kelly og McKay i de tidligere sæsoner (og hans fejde med Mr. Walsh, der bestemt ikke synes, at surferfyren Dylan er et passende parti som svigersøn). Efter fem år som en del af Beverly-slænget forsvinder Dylan dog ud af serien – men kommer tilbage tre år senere for at forsøge at genvinde Kellys kærlighed. 

Dylan McKay – Luke Perry - i dag:

Luke Perry (eller Coy Luther Perry III, som hans oprindelige fødenavn var, inden han skiftede til det noget mere mundrette) kom til verden den 11. oktober 1966. Han fik et slagtilfælde som kun 52-årig og døde den 4. marts 2019.

Han fik to børn, en søn, Jack (1997) og en datter, Sophie (2000). Siden den populære serie medvirkede Perry medvirket i en række andre film og TV-serier, blandt andet i HBO-serien Oz og Netflix-serien Riverdale.

Kelly Taylor – Jennie Garth - 90'erne:

West Beverly Highs mest populære pige, den smukke Kelly Taylor, er gennem alle 10 sæsoner en af seriens hovedpersoner. Bag den umiddelbare snobbede og forkælede facade får vi indblik i alt fra en alkoholiseret mor, en evigt svigtende far, spiseforstyrrelse, voldtægt, stofmisbrug og både brand- og skudepisoder, som Kelly nær bliver offer for - for bare at nævne nogle af tingene. Der er næsten ikke det, den stakkels Kelly ikke oplever gennem de 10 år, serien kører – men Kelly kommer styrket igennem det hele. Hun fortryller også næsten samtlige af seriens mandlige karakterer, hvor især Brandon og Dylan er kilderne til evigt drama. 

Kelly Taylor – Jennie Garth - i dag:

Jennie Garth er først den 3. april 1972, så  hun var rent faktisk teenager, da Beverly Hills startede. I dag er Garth altså 47 år, og så er hun mor til tre døtre. Som stort set alle andre fra serien fortsatte hun med at spille skuespil i film og TV-serier, blandt andet i serien What I Like About You og den nye udgave af Beverly Hills. 

Andrea Zuckermann – Gabrielle Cateris - 1990'erne:

Den dedikerede og hårdtarbejdende skolebladsredaktør Andrea Zuckermann er lidt af en enspænder, som med sin jødiske og mindre privilegerede baggrund falder uden for normen blandt West Beverly High's mange rige teenagere. Lidt efter lidt biver Andrea alligevel venner med den populære Beverly-gruppe, hvor særligt hendes varme venskab med (og forelskelse i ...) Brandon Walsh er det mest fremtrædende. Zuckermann forsvinder dog ud af serien i 1995, da hun flytter fra Beverly Hills for at forfølge sin drøm om at gå på Yale. 

Andrea Zuckermann – Gabrielle Cateris - i dag:

Syntes du også, at Zuckermann så en kende ældre ud end nogle af de andre skuespillere i start 90’erne? Så er er det ikke så mærkeligt, for da serien startede i 1990, var hun allerede 29 år og dermed den ældste i high school-gruppen. I dag er hun 59 år (født 2. januar i 1961) og mor til to døtre. 

Jim Walsh – James Eckhouse - 90'erne:

Som far til to teenagere bliver Jim Walsh fra tid til anden sat på prøve – men bag hans til tider strenge facade, har han bestemt et kærligt hjerte.

 

Jim Walsh – James Eckhouse - i dag:

James Eckhause er i dag 65 år (født 14. februar 1955), og siden Beverly Hills har han spillet med i en del TV-serier og film. Siden 1992 har han desuden været gift med Sheila Kiliher Walsh (det må være skæbnen!), som han har to sønner med. 

Valerie Mallone – Tiffani Amber Thiessen - 90'erne:

Valerie dukker op i seriens 5. sæson som Brenda og Brandons gamle barndomsveninde fra Minnesota. Hun har bagagen fyldt med hemmeligheder, og med smiger og manipulation tiltrækker hun fyrene og skaber splid mellem pigerne. Derfor bliver Vals indtog i serien bestemt heller ikke kedeligt.

Fra 1992-1995 dannede Tiffani Amber Thiessen desuden par med sin medskuespiller Brian Austin Green, og i 1997 havde kun et kort forhold til Jason Priestley.

Valerie Mallone – Tiffani Thiessen - i dag:

I dag bruger Tiffani kun efternavnet Thiessen, og så er hun i år fyldt 46 år. Thiessen har se seneste år spillet med i en række andre film og TV-serier, blandt andet netflixserien Whitecollar fra 2014.

David Silver – Brian Austin Green - 90'erne:

Han starter ud som en ung, kær og halvkikset nørd med en higende trang til at blive venner med de cool elever, der går en klasse over ham på West Beverly High. Senere kommer han ind i varmen, får Kelly som stedsøster, scorer Donna og bliver noget af et hunk – og fortsætter som en integreret del af hovedpersonerne ind til seriens afslutning i 2000.

 

David Silver – Brian Austin Green - i dag:

I dag er er Brian Austin Green 46 år (født 15. juli 1973), så han var altså også i virkeligheden gruppens yngste (det var måske heller ikke så svært at se, for han var bare cute med sit babyface, hiphop-tøj og voldsomme hår, var han ikke?). Han har siden Beverly forsøgt sig med et par rap/hip hop-albums, lidt skuespil og så har han været gift med blandt andet Megan Fox, som han har tre sønner sammen med. Han har også en anden søn fra et tidligere forhold. 

Steve Sanders – Ian Ziering - 90'erne:

Den sjove rigmandssøn Steve Sanders har en forkærlighed for fest, lækre biler og flotte kvinder, hvor han i de første sæsoner bruger mere tid på dét, end på at gå i skole. Vi kommer dog gennem samtlige 10 sæsoner gradvist ind under huden på gavtyven Steve, som både ender med at blive gift og blive far.

 

Steve Sanders – Ian Ziering - i dag:

Ian Ziering er født 30. marts 1964 og var ved seriens begyndelse med sine 26 år heller ikke ligefrem teenager - men det var vel mere end reglen end undtagelsen for 90210-gruppen. I dag er han altså 55 år, han har fortsat skuespillerkarrieren, og så har han deltaget i den amerikanske udgave af Vild med Dans, Dancing with the stars, hvor han i øvrigt kom til semifinalen.  

Joe E. Tata -  Nat Bussichio - 90'erne:

Han var altid klar med et godt råd eller en skulder at græde ud ved - den hjertevarme ejer af hele Beverly-slængets stamsted, The Peach Pit, er en trofast del alle seriens sæsoner. 

Joe E. Tata -  Nat Bussichio:

Joe E. Tata er født den 13. september 1936 og er i dag 83 år gammel. Siden Beverly Hills 90210 sluttede har han været med i tre afsnit af den nye udgave af Beverly Hills "90210" fra 2008 og haft små roller i "Heksene fra Warren Manor" og "Mystery Girls".