femina guld
Underholdning

Benedikte Utzon: ”Jeg har altid følt, at der ikke var plads til, at vi kvinder ser forskellige ud”

13. oktober 2016
af Charlotte Kobberøe Fink
foto: Henrik Adamsen
Benedikte Utzon er en velbevandret kvinde i den danske modebranche, hvor hun de sidste årtier har designet for både andre og i eget navn. Sidste år lancerede hun My Little Curvy Love, som succesfuldt laver smukt og moderigtigt tøj i størrelse 38-54. For Benedikte handler det om kærlighed til kvinders former.

Hvordan fik du idéen til My Little Curvy Love?

– Jeg har altid følt, at der ikke var plads til, at vi kvinder ser forskellige ud. Kvinder, som ikke har den perfekte krop i forhold til det, modebilledet dikterer, som f.eks. mig selv, har ikke rigtig haft mulighed for at få tøj, der er sejt, moderne og udtryksfuldt. Det kan simpelthen ikke være rimeligt. Hvorfor skal vi gøres grimmere og gemmes væk i ”telte”? Jeg syntes, der var et hul i markedet, så det blev et hjerteprojekt for mig. Som designer har jeg et ansvar, for i mange år har jeg også været med til at diktere modebilledet. Men jeg har altid haft en kærlighed til formgivning, når det gælder kvindekroppen, så nu skulle jeg forfølge det.

Læs også: Vi hylder 100 kvinder, der inspirerer og tør, i feminas store guldnummer. Se listen over alle de 100 skønne kvinder her

Kan man sige, at kærlighed til kvinders form er visionen bag brandet?

– Ja. Jeg synes, vi har manglet at sende professionel kærlighed ud på kvinders former. Det er bl.a. derfor, navnet er My Little Curvy Love. Det, jeg oplever, er, at kvinderne, der bruger tøjet, for første gang føler, at de kan betragtes som smukke. Det er i virkeligheden min største mission. Det handler lige så meget om psykologi, som det handler om at designe. Og der er ekstremt mange følelser i det for mange af de kvinder. Det er meget rørende.

Benedikte Utzon er blandt de 100 kvinder, der er udvalgt i dette års femina guld-nummer som kvinder, vi hylder, fordi de inspirerer og tør.

Læs også