https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kendte/2013/03/1314-astrid-krags-mand/1314-sundhedsministerens-mand-stor.jpg
Underholdning

Astrid Krags mand: ”De skriver vanvittigt grove ting om Astrid”

10. april 2013
af Mette Nexmand og Majken S. Eliason
Foto: Petra Kleis
Danske politikere skal stå model til meget i medierne, og ind imellem kan det blive for barsk, selv for en hårdhudet rapper som AndyOp, der er gift med sundhedsminister Astrid Krag. Han er rystet over, hvor brutal tonen er overfor Astrid Krag, især på Facebook.

Andreas Seebach, også kendt som rapperen AndyOp, er gift med sundhedsminister Astrid Krag, og han har intet imod at stå i skyggen af en stærk og succesrig kvinde. Han har taget en stor del af slæbet med parrets to små børn, Karla og Malte. Astrid Krag gik direkte fra at have født Malte til jobbet som minister, og hendes mand tog med ind på Christiansborg for at hjælpe mellem amningerne. Det passede ham fint.

Hvad AndyOp til gengæld har svært ved at klare, er det medie-stormvejr, familien har været ude i på grund af det job, Astrid Krag har.

Læs også: Trine Dyrholm er blevet mor, men det skal ikke forhindre hende i at udleve sine drømme.

Parret har for længst lært, at de skal holde igen med at læse kommentarer på sociale medier som Facebook eller ved Ekstrabladets artikler på nettet om Astrid Krag.

- Hvis du går ind på Astrids Facebook, så sidder der jo hundredvis af sure mennesker og skriver vanvittigt grove ting. Virkeligt grove ting, der vil få selv hardcore rappere til at ligne små drenge, fortæller han.

Selvom Astrid Krag og hendes mand også får mange positive henvendelser, er det de negative, der trænger ind under huden på dem.

- Jeg synes, det er meget mærkeligt, at vi som samfund synes, det er i orden, at man snakker om politikere, der i bund og grund bare er almindelige mennesker, på den måde vi gør.

Alle gardiner trukket for
Ægteparret AndyOp og Astrid Krag bor i et lille hus for enden af en blind vej på Amager. Alle kan i princippet stille sig op ude på vejen og kigge ind i deres stue, hvilket var præcis, hvad medierne gjorde, da Villy Søvndal i september 2012 oplyste, at han ville trække sig fra formandsposten i SF.

- De fem dage, det varede, inden Astrid havde offentliggjort sit kandidatur, var det mest grænseoverskridende, jeg nogensinde har oplevet. Der var altså journalister, der camperede ude på vejen, og som fulgte vores barn i børnehave med kameraet, fortæller AndyOp om et af de tidspunkter, hvor det er tydeligt, at han ikke er gift med hvem-som-helst.

- Det var ikke i orden. Vi havde alle gardinerne trukket for og i stedet for at trække dem fra om morgenen, så tændte vi fjernsynet for at se, om de stadig stod derude og rapporterede.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/ae006e2665184f7eaadebbc83a03f3cb.jpg

Som far til to små børn er AndyOp meget opmærksom på, hvordan børnene tackler det medievirvar, der til tider omgiver dem. Den yngste, sønnen Malte, er for lille til at mærke noget, men datteren Karla lægger selvfølgelig mærke til, hvis hendes forældre er i tv.

Læs også: "Jeg har et andet ansvar som forælder over for mine piger og som kone over for min mand", siger minister Margrethe Vestager.

- Hun ved godt, at hendes mor ofte er i fjernsynet, og at jeg indimellem er i fjernsynet, det, synes hun, er normalt. Hun tror, at det er alle forældre, fortæller han.

- Hun spurgte mig forleden, da jeg skulle ud og spille fodbold: Far, hvorfor kan jeg ikke se dig i fjernsynet, når du spiller fodbold?

Læs også