https://imgix.femina.dk/media/article/1506_astrid_krag_0.jpg
Underholdning

Astrid Krag efter Vild med dans: Jeg er blevet bevidst om hele mig

5. februar 2015
redigeret af redaktionen
foto: Claus Poulsen
Politik er et erhverv, hvor der ikke er meget plads til sensualitet og kvindelighed. Men med sin deltagelse i ”Vild med dans” i efteråret opdagede den tidligere minister nye kropslige sider af sig selv

Motionsuvante ben kombineret med en hverdag i toppolitik, hvor kvindelig udstråling bestemt ikke er nogen stemmesluger, var hårde odds for Astrid Krag, da hun deltog i efterårets udgave af Vild med dans. Men med dansepartneren Thomas Evers Poulsen trygt ved sin side dansede den socialdemokratiske skatteordfører sig bogstavelig talt til en forvandling (og en tredjeplads). Sanselighed og erotik emmede pludselig ud af hende, når hun uge efter uge strålede om kap med sine sexede outfits.

Mie Moltke fra Vild Med Dans havde i mange år et usundt forhold til sin krop

Og Astrid Krag kan godt selv mærke, der er sket en forvandling. Det fortæller hun til FEMINA i denne uge.

- Helt konkret kan jeg jo fysisk godt se, jeg er på vej til at komme ned og veje det, jeg vejede, før jeg blev mor første gang. Det har været min drøm i mange år, for jeg ved jo, det ikke er sundt at slæbe rundt på ekstra kilo. Og så har jeg virkelig fået danseglæde i hjertet, og det giver et stort overskud i forhold til alle andre ting. Arbejdsmæssigt såvel som privat, hvor jeg ellers nogle gange kan være tappet for energi.

Fået kontakt med sin krop

Den tidligere sundhedsminister emmer af sanselighed, efter at kiloene er danset væk gennem ugerne i ”Vild med dans”. Over syv kilo er det blevet til. Der er blevet mindre af Astrid, men danseglæden har tilført ny og større kropsbevidsthed.

- Jeg har færdedes i en professionel verden, hvor der ikke gives point for at være sanselig og følende. Så jeg er gået fra at være 100 procent oppe i mit hoved til også at have kontakt til og en fornemmelse af min krop. Det her med at få øjnene op for, hvad det faktisk betyder at bruge min krop, være i den og tage hele den side af mig selv alvorligt, det er virkelig fedt, siger Astrid Krag.

Få fem tips til at få større kropsselvtillid

Hun har da også tænkt sig at bruge den nye sanselighed fremover i sit liv.

- Jeg har lært, at jeg kan tillade mig selv at mærke efter, også i kroppen, hvordan jeg har det, så jeg kommer til at passe bedre på mig selv og lytte til mine egne signaler. Og så tror jeg også, det vil fylde mere for mig i det hele taget at bruge kroppen – og at huske, den er en del af den person, jeg, og den måde, jeg udtrykker mig på.

Til gengæld passer hun mere på, når det gælder hendes professionelle liv.

- Nu arbejder jeg jo i en branche, hvor det virkelig gælder om ikke at stikke for meget ud. Særligt som ung kvinde kan man jo hurtigt få sig et øgenavn a la talende kavalergang – det er jo sket for folk før mig. Og det betyder selvfølgelig, at i mit professionelle liv dér pakker jeg den del utrolig meget væk, så det er en udfordring at finde den frem igen i privatlivet. Og det er jo i virkeligheden synd og skam, fordi det jo også er en vigtig del af livet. Jeg vil tage med herfra, at selv om man arbejder inden for et felt, som både er meget maskulint, og hvor det ikke er nogen fordel at være ung sexet kvinde, så behøver det ikke at være skåret helt væk fra livet af den grund, siger Astrid Krag til FEMINA.

Hvilken kropstype er du? Tag testen her

Læs også