https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1340_den_store_bagedyst_annemette_led_af_bulimi_0.jpg
Underholdning

Annemette fra ”Den store bagedyst”: Led af bulimi

30. september 2013
Pia Melander Guilbert, redigeret af Charlotte Hallbæck
Annemette Voss fra ”Den store bagedyst” har altid haft masser af selvtillid – så meget, at det provokerede veninderne, og hun i flere år følte sig ensom og forkert

Hver uge kreerer 29-årige Annemette den ene kunstfærdige kage efter den anden i tv-programmet ”Den store bagedyst”. Men selvom hun i dag nyder stor succes med sine kager i tv-programmet, har tilværelsen ikke altid været nem for den smukke arkitekt.

Som 15-årig tog hun på high school i Australien, og der røg pludselig lidt for mange muffins ned.

- Jeg havde altid været en høj, ranglet pige, men jeg tog på, og samtidig blev jeg mere og mere utilfreds med mig selv.

Hun boede hos en enlig mor, der gjorde hende til sin fortrolige og involverede hende i alle sine problemer. Bl.a. fortalte hun hende flere gange, at hun ikke havde lyst til at leve længere.

- Så sad jeg dér med al min 15-årige uerfarenhed og sagde til hende, at hun da havde masser at leve for. Jeg kunne slet ikke finde ud af at sætte grænser, men følte, at der lå et enormt pres på mine skuldre, siger Annemette.

Hun begyndte at få kvalme og kastede op efter hvert måltid, og da hun kom tilbage til Danmark, blev det kun værre, da hun startede på handelsskolen.

- Jeg blev en del af en pigegruppe, hvor alt handlede om at være den smarteste og gøre de rette ting. Jeg har ellers altid befundet mig godt i konkurrencesituationer, men når man i forvejen har et lavt selvværd, er en konkurrence ikke bare en konkurrence, så tager man det personligt. På et tidspunkt blev jeg frosset ud af de andre, og til sidst sad jeg på toilettet hver dag og spiste min frokost.

Få opskriften på Annemettes medaljer med æble, solbær og mokka her

GIK TIL PSYKOLOG
Bulimien varede to et halvt år. Da Annemettes forældre opdagede den, forlangte de, at hun gik til psykolog, og så holdt hun op med at kaste op fra den ene dag til den anden.

- Jeg vidste jo godt, at det ikke var sundt for mig, men selv om psykologen hjalp mig med at forstå, at det ikke var forkert at have stort gåpåmod og vilje, følte jeg mig alligevel forkert i forhold til de andre. Jeg kastede ikke op længere, men havde stadig et anstrengt forhold til mad og følte mig trist og ensom, siger Annemette.

Da hun havde et år tilbage på Handelsskolen, valgte hun at flytte fra Vejle til København og tage det sidste år på Niels Brock. Det blev vendepunktet for hende. Hun mødte sin mand Thomas, og forelskelsen hjalp hende til at få fjernet fokus fra det præstationsræs, hun så længe havde følt sig en del af.

Hun fandt fred med sig selv og fik igen et naturligt forhold til mad. Og der kom bageinteressen igen ind i billedet, da hun fik sit første barn.

- Ja, og så får man børn og skal til at holde étårs fødselsdag. Dér tænkte jeg: Min søn skal bare have verdens flotteste lagkage, siger Annemette.

LÆS OGSÅ: Annemette fra "Den store bagedyst": Kagerne har kostet mig et venskab

Læs også