https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/taet-paa-dig/2012/09/1236-anders-matthesen-indimellem-er-jeg-ved-at-braekke-mig-over-mig-selv/1236-anders-mattesen-copy-1.jpg
Underholdning

Anders Matthesen: Indimellem er jeg ved at brække mig over mig selv

6. september 2012
af Susse Wassmann Redigeret af Charlotte Hallbæck
Anders Matthesen har smidt ”Anden” og er som ”Anders” klar med sit sjette oneman-show. Han har brugt de sidste tre år på at finde ud af, hvem han er – og indimellem er han ved at brække sig over sig selv

Du tror måske, du ved, hvem Anders Matthesen er. Men det er ikke sikkert du gør det, for han ved det vist ikke engang selv. Komikeren er klar med sit sjette oneman-show, som han har døbt "Anders". Ikke "Anden". For der er forskel. Eller er der? Komikeren har kastet sig ud i en søgen efter sin egen identitet - selvom han ikke helt har styr på, hvem han egentlig er.

- Showet handler meget om ens opfattelse af, hvem man TROR, man er. Og om at det kan blive en hæmsko, noget der fastholder en i et selvbillede. Alt efter hvilket fokus, jeg har, kan jeg se noget den ene dag, og synes det er fedt, og så se på det samme næste dag og synes det er forfærdeligt, siger han.Siden sidst vi hørte fra Anders Matthesen er der blevet plads til en del eftertænksomhed. Også i forhold til hans egen rolle som komiker.

Læs også: Anders Matthesen - nu far til 3: "Der er ikke nogen afsavn"

- Nu har jeg været virkelig navlepillende i 20 år, og når man sætter den dér lup hen over sig selv, bliver man jo sit eget stof. Når man skal hive tøjet af andre, kræver det, at du også hiver tøjet af dig selv. Og der er jeg så kommet til et punkt, hvor det bliver så dybt, at det også bliver lidt grimt. Men det bliver også skæggere. Og det skal ikke lyde som om, at åh, hvor er det SMERTEFULDT! Og indimellem er jeg ved at brække mig over mig selv. Hallo, du er komiker! Gider du slappe af og skrive nogle jokes!, siger han.

Ting ændrer sig
Også på privatfronten har Anders kastet sig ud på ukendt farvand. For han har skiftet holdning til dét at stifte familie - noget han havde svært ved at forestille sig at gøre for nogle få år siden. Men vupti - nu er han far til en lille søn - og to bonusbørn. Hvordan skete det lige?

Læs også: Linse Kessler - "Jeg synes selv, jeg er blevet en dejlig person"

- Jeg har jo for eksempel sagt, at jeg ville være alene resten af livet. Nu mener jeg så noget andet. Det er jo ikke rimeligt, at man skal mene det samme hele livet. At hvis man har sagt noget én gang, så er det dét, der gælder. Sådan er det jo ikke. Ting ændrer sig, siger han til FEMINA.

Anders Matthesens onemanshow ANDERS har haft premiere i Falconer Salen i København og drager herefter på turné rundt i Danmark.

Læs også