https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1320-agnetha-2-copy.jpg
Underholdning

Agnetha Fältskog: Jeg har ikke lavet en ny plade for pengenes skyld

17. maj 2013
Af redaktionen
Agnetha Fältskog har siden ABBA-succes kunne leve godt – og det kan hun stadig. Det er ikke pengene, der har fået hende til at lave en ny plade.

– Nej, det er ikke for pengene, jeg gør det, hehe. Jeg har gjort det, fordi Jörgen Elofsson og Peter Nordahl (anerkendte sangskrivere og producere, red.) kom og spillede tre sange for mig, og jeg tænkte: Ja, DET her vil jeg.
Hvad betyder penge for dig?

– Hmm ... På en måde føler jeg mig en smule forkælet og forvænt med dem ... på den anden side har jeg jo tjent pengene selv. Jeg har arbejdet for dem.

Læs også: Abba-Agnetha er tilbage på scenen

Og levet med, at blive set ned på af kultur-eliten, mens hun gjorde det:

– Altså ... i Sverige var det ikke fint at synes om ABBA, da vi slog igennem. Det var en slags politik: Man ville ikke indrømme, at man lyttede til os. Sådan var det lidt i de første år. Og der findes også noget, som hedder ”den svenske skinsyge”. Den er ret slem. Den har vi vel oplevet jævnligt. Men det er ikke noget, jeg tænker på. Og i dag sætter jeg virkelig pris på, at jeg kan unde mig selv ting. Det betyder ikke, at jeg lever et luksusliv, jeg er faktisk meget jordnær. Men det er jo sådan med penge, hvis man nu skal være helt ærlig, at man da hellere vil have penge, som man selv har tjent, end at man IKKE vil have nogen. Ellers ville man da lyve.

- Men når man nu har haft held, og det er lykkedes at tjene lidt penge, så er det vigtigt, man ikke glemmer at være taknemmelig. At man tænker på andre og giver nogle penge væk. Det gør jeg.
At det er lykkedes at tjene ”lidt penge”, er formentlig århundredets underdrivelse. Der er nok at gi’ væk af ...

– En fin ting, vi gjorde i ABBA, var, at vi gav alle rettighederne til sangen ”Chiquitita” til Unicef. For ALTID. Så der kommer penge ind fra den sang hele tiden. Det føles virkelig skønt og godt, synes jeg.

Læs også: Agnetha Fältskog - "Det er tragisk med alle skilsmisser"

Læs også