https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1320-agnetha-copy.jpg
Underholdning

Agnetha Fältskog: Det er tragisk med alle skilsmisser

16. maj 2013
Af redaktionen 05/16/2013 - 00:00
ABBAs succes stoppede da de to par i gruppen blev skilt. Agnethe Fältskog husker det som hæsligt

Agnetha og Björn blev skilt i 1980. Ikke længe efter røg Benny og Fridas ægteskab. Og så røg ABBA. Intentionen om at spille videre sammen holdt ikke.

– Det er virkelig tragisk med ALLE skilsmisser. Jeg tror, Benny og Frida syntes, det var frygtelig tragisk, da Björn og jeg blev skilt. Og jeg syntes, det var hæsligt, da Benny og Frida skulle separeres. Men det var nødvendigt. Vi havde udviklet os i forskellige retninger. Selv om vi ikke havde arbejdet sammen, var vi nok blevet skilt alligevel. Men det er meget trist, når det sker, og specielt når man har børn. Det føles, som om man er mislykkedes.

Læs også: Abba-Agnetha er tilbage på scenen

Agnetha og kærligheden: Jeg har lovet ikke at spørge for direkte om det med mænd. I særdeleshed ikke om manden, der i årevis stalkede hende. En hollænder, der som syvårig angiveligt blev dybt fascineret af Agnetha, da han så Melodi Grand Prix og Waterloo i 1974. Som voksen købte han et hus i Sverige i nærheden af målet for sine længsler: Agnetha. Det lykkedes ham at komme på romantisk fod med hende. Men på et tidspunkt afbrød Agnetha forbindelsen. Hvilket endte i stalking og arrestation og udvisning af hollænderen. Så hendes lidt forsigtige gang på Jorden giver mening: Inden interviewet stod PR-damen og jeg uden for hotelsuiten. PR-damen bankede på. Agnetha åbnede ikke. Men det kan ikke være nemt at møde mænd, når man føler, man må møde sin omverden med varsomhed.

Angående kærlighed?

– Det er altid et svært spørgsmål. Men kærligheden er vældig vigtig for, at man kan føle sig hel. Og man kan føle kærlighed ikke bare til en mand, men også til sine børn, sine dyr og til livet. Om kærligheden til en mand kan jeg vel sige, at den kærlighed kommer og går. Det er ikke så let ...

Lever du sammen med nogen nu?

– Det kan jeg ikke afsløre! Jeg kan vel bare sige, at jeg ikke tror, det er så let. JEG synes ikke, det er så let.

Læs også: Abba-Agnetha - "Jeg har ikke lavet en plade for pengenes skyld"

Læs også