90'erne idoler: Sådan ser de ud i dag
Underholdning

90'ernes idoler: Sådan ser de ud i dag

25. september 2017
af Johanne Klindt Gahrn
Foto: All Over Press
Vi beundrede dem, kopierede deres stil og græd med dem, når deres fiktive karakterer slog op. De var vores idoler i 90’erne, men hvor er de i dag - og hvordan ser de ud?

Hvem husker ikke, da Julia Roberts forførte både Richard Gere og publikum verden over i filmklassikeren Pretty Woman, eller da den selvstændige unge Kevin McCallister bekæmpede forbrydere med hjemmelavede opfindelser, helt alene hjemme? De formede vores ungdom, men hvor er de selv i dag - og hvordan ser de ud?

Vi har samlet et galleri, så du kan dykke ned i, hvordan stjernerne fra din ungdom ser ud i dag - og hvordan det er gået dem siden 90'erne:

Alyssa Milano, 44. Hun startede sin karriere allerede som 10-årig, da hun landede en af hovedrollerne i den amerikanske komedieserie Who’s the Boss?, hvor hun hurtigt blev et teenageidol. Gennem 90’erne kunne man se hende i blandt andet ”Melrose Place” og hun udgav også en række popalbums, der dog kun udkom i Japan. Men de fleste husker hende nok bedst som den charmerende lillesøster Phoebe Halliwell i ”Charmed” (Heksene fra Warren Manor), hvor tre søstre opdager, at de er moderne hekse.

I dag her Alyssa Milano hængt kosteskaftet på hylden. Hun er dog fortsat med skuespillet med blandt andet en stor rolle i tv-serien ”Mistresses” og har sågar været vært for ”Project Runway: All Stars” og udgivet en tegneserie kaldet ”Hacktivist”. Hun er gift med agenten David Bugliari, som hun har to børn med. 

Anna Chlumsky, 36. Som barn blev hun i starten af 90’erne kendt som teenagehypokonderen Vada i det populære komediedrama My Girl, der følger den unge piges op- og nedture over en sommer. Filmen var Anna Chlumskys spillefilmsdebut, og hun spillede blandt andet overfor Macaulay Culkin (ja, ham fra Alene hjemme) og Dan Akroyd. 

Efter en lang pause fra skuespillet er Anna Chlumsky nu i gang igen. I mellemtiden har hun blandt andet taget en uddannelse i International Studies. Men skuespillet trak stadig i hende, og i 2012 fik hun rollen som Amy Brookheimer i den anmelderroste serie Vee. Og det må siges at gå godt for hende. Rollen har indtil videre sikret hende fem Emmy-nomineringer. 

Ashley og Mary-Kate Olsen, 31. De to søstre, bedre kendt som Olsen-tvillingerne, fik deres første rolle, da de var bare seks måneder gamle. De delte rollen som Michelle Tanner i komedieserien ”Hænderne Fulde”, hvor de charmerede publikum med deres store øjne og nuttede ydre. Siden blev de teenageidoler verden over og fik flere unge piger til at drømme om at have en tvillingesøster. 

Efter de populære tvillinger flyttede til New York som 18-årige for at uddanne sig, blev de meget interesserede i mode og startede deres egen tøjkollektion kaldet ”The Row”. De har senere udvidet med deres anden kollektion ”Elizabeth and James”, opkaldt efter deres søskende. Mary-Kate er i dag gift med Olivier Sarkozy, (den tidligere franske præsidents bror). 

Cameron Diaz, 45. Hendes flotte fremtoning gjorde, at hun startede som model i sine teenageår og kom i 1990 på forsiden af ungdomsmagasinet over dem alle, ”Seventeen”. Hun rykkede dog videre og charmerede både filmbranchen og publikum med sine lyse lokker og gode udstråling og landede roller i film som ”The Mask”, ”Being John Malkovich” og ikke mindst den romantiske komedie ”Vild med Mary”. Udover en succesfuld karriere har hun også gennem årene haft held med kæresterne, der blandt andet tæller Jared Leto og Justin Timberlake. Suk… 

 

I dag er hun 45 år og ser stadig lige så fortryllende ud. Hun har i de sidste år holdt en pause fra den travle karriere, og hendes sidste store filmrolle var derfor i filmen ”Annie” tilbage i 2014. Hun har udtalt, at alle rejserne blev for meget for hende, og hun har i stedet brugt tiden på at skrive sin anden bog ”The Longevity Book”, der fokuserer på sundhed og det at blive ældre. 

Dakota Fanning, 23. Hun blev kendt som barneskuespiller og fik sit gennembrug i filmen ”I am Sam” som 7-årig, hvor hun blandt andre spillede overfor Sean Penn. For den rolle blev hun, som den yngste nogensinde, nomineret til en Screen Actors Guild Award, blev hurtigt en eftertragtet barneskuespiller og scorede roller i alt fra ”Ally McBeal” til ”War of the Worlds” og ”Venner”. 

Dakota Fanning er en af dem, der rent faktisk har klaret overgangen fra barneskuespiller til seriøs voksenskuespiller, og hun er stadig meget efterspurgt i filmbranchen. Særligt med en hovedrolle i filmen ”The Runaways” slog hun fast, at hun ikke længere er et barn, men en voksen kvinde. Hun studerer til daglig på New York University, men må fra tid til anden holde pause fra studierne for at indspille endnu en film. 

Danica McKellar, 42. I starten af 90’erne smeltede hun mange unge drengehjerter i rollen som den charmerende Winnie Cooper i ”The Wonder Years”. Alle pigerne ville være venner med hende, og hun blev et af tidens helt store teen-idoler. Hun fortsatte med skuespillet i et stykke tid og fik forskellige roller, men valgte så at søge ind på University of California Los Angeles for at forfølge sin anden store passion – matematik.

Skuespillet er ikke længere det, der fylder mest i Danica Mckellars liv, men interessen for matematik har holdt ved. Det har resulteret i ikke mindre end fire bøger om emnet, blandt andet bogen ”Girls Get Curves: Geometry Takes Shape”. I sine bøger prøver hun især at inspirere unge kvinder til at finde interessen for tal og tabeller. 

Demi Moore, 54. Hvem husker ikke den famøse scene fra Ghost, hvor noget så simpelt som ler pludselig bliver noget af det mest sensuelle, man kan forestille sig? Filmen, hvor hun spillede overfor hjerteknuseren Swayze, fik for alvor sat hende på landkortet, og da hun året efter smed tøjet på forsiden af Vanity Fair – gravid i 7. måned - gik medierne i selvsving. Nogle andre af hendes mindeværdige roller er blandt andet i filmen ”Stiptease” og som hardcore løjtnant i ”G. I. Jane”. Og så er der selvfølgelig de forliste forhold med både Bruce Willis og Ashton Kutcher.

Siden Demi Moore og Mr. Kutcher gik fra hinanden i 2013, har hun været igennem en hård periode med både en spiseforstyrrelse og stofmisbrug. Det endte med, at hun kom i rehab og kom ud på den anden side. Hun er nu ovenpå igen og får stadig tilbudt store roller i Hollywood. Hun kan blandt andet ses i den nye "Girl’s Night Out", der fik premiere i sommer.

Joshua Jackson, 39. I slutningen af 90’erne sad vi klistret til skærmen, når Joshua Jackson kæmpede om Katie Holmes hjerte i rollen som Pacey Witter i hitserien ”Dawson’s Creek”. Rollen sikrede ham hurtigt status, som mange teenagepigers drømmefyr, og hans off screen forhold med kollegaen Katie Holmes gav sladderbladene rigeligt stof til spalterne. 

Selvom Joshua Jackson i en periode efter ”Dawson’s Creek” ikke var sikker på, at han skulle fortsætte karrieren i spotlightet, vandt lysten til skuespil til sidst (til glæde for os), og i disse dage er han nok mest kendt for sin rolle i ”The Affair”, hvor han imponerer i rollen som Cole Lockhart (eksmanden til en af hovedkaraktererne). Han var i et forhold med skuespilleren Diane Kruger i over 10 år, men de gik hver til sit sidste år, og selvom han er blevet ældre siden dagene med Dawson’s Creek, kan han stadig smelte hjerter. 

Katie Holmes, 38. Ligesom kollegaen og ekskæresten fik en ung Katie Holmes sit store gennembrud i serien ”Dawson’s Creek”. Men udover skuespillet er hun nok mest kendt som Tom Cruises ekskone. Og deres forhold fik for alvor mediernes interesse, da det kom frem, at de var en del af den religiøse gruppe Scientology. 

I dag har hun lagt både Scientology og forholdet til Tom Cruise bag sig. I stedet dater hun nu skuespilleren Jamie Foxx, og hun holder stadig fast i skuespillet. Alligevel har hendes nok største rolle siden ”Dawson’s Creek” været i filmen ”Batman Begins” tilbage i 2005. Sidste år sprang hun ud som filminstruktør (med sig selv i hovedrollen), og kan i år ses i filmen ”Logan Lucky”, hvor hun blandt andet spiller overfor Daniel Craig. 

Julia Roberts, 49. Lårlange lakstøvler, blond paryk og rappe replikker. Hendes rolle som den prostituerede Vivian i klassikeren ”Pretty Woman” slog for alvor hendes status som Hollywood-darling fast. Og op gennem 90’erne kunne man nærmest ikke undgå hende. Film som ”Notting Hill”, ”Erin Brockovich” og ”Runaway Bride” gjorde hende til en af årtiets største skuespillere.  

Julia Roberts er i dag en af de mest ikoniske Hollywood-skuespillere. Selvom det er 27 år siden, hun spillede den smukke prostituerede Vivian, er det som om, hun bare bliver smukkere og smukkere med alderen. Nogle af hendes nyere mindeværdige film tæller blandt andet ”The Normal Heart”, ”Eat, Pray, Love” og ”Money Monster”. 

Macaulay Culkin, 37. Han er måske den mest ikoniske barnestjerne fra 90’erne. Og hvert år til jul toner han stadig frem i folks fjernsyn, når han i rollen som Kevin McCallister bliver glemt af sin familie i klassikerne Alene hjemme 1 og 2. Vi fulgte ham, når han med sin frisk-fyr-agtige facon bestilte alt for meget pizza, hoppede i forældrenes seng og bekæmpede ”farlige” forbrydere. Når man lægger til, at han var gode venner med Michael Jackson og var med i hans musikvideo ”Black or White”, var der nok mange børn, der drømte om hans liv. Men allerede som 14-årig annoncerede han, at han var færdig med livet som skuespiller - på grund af problemer på hjemmefronten.

Tiden efter hans kæmpe succes som barnestjerne har været en kende mindre rosenrød. Han blev gift allerede som 17-årig, men skilt igen som 19-årig. Efter det datede han skuespilleren Mila Kunis i otte år, men da de gik fra hinanden, og han blev arresteret for besiddelse af hash, spredte der sig rygter om, at han havde et stofmisbrug og var helt ude af kontrol. De rygter er dog manet i jorden igen. I 2013 startede han det ironiske band ”The Pizza Underground”, og sidste år meddelte han, at han ville vende til bage til show business

Melissa Gilbert, 53. De fleste kender hende nok bedst som Laura Ingalls Wilder fra Det lille hus på prærien. Den søde lille fregnede pige med fletningerne, der i over 11 år gik fra barn til voksen for øjnene af os i den succesfulde serie. Efter serien stoppede fortsatte hun med at lave tv og i 1985 fik hun sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Den dag i dag er det stadig hendes rolle i Det lille hus på prærien, folk husker hende bedst for. Og hun har også selv holdt fast i livet på prærien. I 2008 gik hun fra skærmen til scenen i teateropsætningen, hvor hun spillede Caroline ”Ma” Ingalls – hendes tidligere karakters mor, og i 2009 udkom hendes selvbiografi ”Prairie Tales”, som en reference til serien. 

Melissa Joan Hart, 41. Hun blev et teenageikon gennem hendes medvirken i tv-serierne ”Clarissa Explains”, og ikke mindst som teenage-heksen Sabrina Spellman i hitserien ”Sabrina the Teenage Witch”. Undervejs blev hun indskrevet på University of New York, og gik der i syv år, men fik aldrig gjort studiet færdigt, fordi hun havde så travlt med optagelserne. 

Hun har formået at fastholde en karriere i tv-verdenen og har undervejs både prøvet kræfter med at instruere og at svinge hofterne i ”Dancing With the Stars”. I 2010 vendte hun tilbage til skærmen i komedieserien ”Melissa & Joey” og startede for nogle år siden sin egen tøjkollektion med sin mand, kaldet ”The King of Harts”.