5 gode serier til efteråret
Annonce
Underholdning

5 serier, du skal se til efteråret

20. august 2021
Annonce for Amazon Prime Video
Efterårstid er indetid, sofatid og serietid. Her får du fem bud på, hvad du skal se, mens regnen falder.
prime video

Efter en våd cykeltur hjem i regnvejret, er der ikke noget som at krybe under tæppet på sofaen med en spændende, sjov eller romantisk serie.

Er du i tvivl om, hvad du skal kaste dig over, så giver vi dig her fem bud på gode serier, du kan streame hen over efteråret.

Nine perfect strangers serie

Nine Perfect Strangers

Hvis du var vild med ”Big Little Lies”, så vil du helt sikkert også elske denne serie med Nicole Kidman i hovedrollen. Serien er nemlig baseret på en roman af forfatteren Liane Moriarty, som også stod bag bogen ”Big Little Lies”. Og så er den produceret af selv samme mand, David E. Kelley.

Kidman har altid været god til at virke hemmelighedsfuld og lidt mystisk, og det bliver i høj grad cementeret i ”Nine Perfect Strangers”. Her spiller hun den meget karismatiske – om end temmelig ubehagelige – Masha, der ejer et wellnessresort. Til resortet har hun inviteret ni personer, der alle ønsker at blive en bedre udgave af dem selv, og som er villige til at give sig fuldstændig hen til Masha og hendes alternative behandling. Men noget tyder på, at de ikke har været helt klar over, hvad de har skrevet sig op til. Eller hvorfor netop de er blevet udvalgt. Det skal nemlig vise sig, at de ni personer i virkeligheden er helt ”perfekte” til Mashas formål …

Serien kan streames nu på Amazon Prime Video.

Se traileren her:

The Marvelous Mrs. Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel

Trænger du mest af alt til at læne dig tilbage og blive godt og grundigt underholdt, så bør du kaste dig over ”The Marvelous Mrs. Maisel”. Komedieserien er skabt af Amy Sherman-Palladino, som også stod bag intet ringere end ”Gilmore Girls”. Og så har den vundet Emmy Awards i massevis, faktisk både i 2018, 2019 og 2020.

Serien handler om en kvinde, der forsøger at finde sin plads og stemme i en mandsdomineret verden. Her møder du Miriam ”Midge” Maisel, spillet af Rachel Brosnahan, som du måske husker fra ”House of Cards”. Midge har alt det, man overhovedet kan drømme om i 1950’ernes USA: En skøn tilværelse som hjemmegående husmor og en dejlig mand, Joel. Joel går rundt med store drømme om at blive en stjerne inden for standup, og som den gode hustru Midge er, bakker hun selvfølgelig sin mand op. Men da han pludselig forlader hende til fordel for sin sekretær, finder Midge pludselig ud af, at hun selv stråler på scenen – og foran hende venter nu en succesfuld (og krævende) karriere som standupper.

Sæson 1, 2 og 3 kan streames nu på Amazon Prime Video. 4’eren er på vej …

Fleabag serie

Fleabag

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med den prisvindende serie, ”Fleabag”, så gør dig selv den tjeneste at se den! Det er Phoebe Waller-Bridge, som også producerede ”Killing Eve”, der både står bag og selv spiller hovedrollen som Fleabag; en smuk, sexfikseret og kaotisk ung kvinde, som driver en fiasko af en café i London. På overfladen fremstår Fleabag som en, der tager let på tingene, men man finder snart ud af, at hun har sit at kæmpe med – blandt andet en kontrolfreak af en søster, en totalt usympatisk stedmor (spillet af Olivia Colman fra ”The Crown”) og et forhold til en meget sexet præst.

”Fleabag” er fangende og underholdende fra første sekund, især fordi Waller-Bridge bliver ved med at dreje hovedet og tale direkte til kameraet – og dermed bryder det, man inden for teaterverdenen kalder den ”fjerde væg”. Det er en serie for dig, der vil opsluges og underholdes, og som ikke bliver skræmt af tåkrummende situationer.

Serien kan streames nu på Amazon Prime Video.

Underground Railroad serie

Underground Railroad

Med både “Moonlight” og “If Beale Street Could Talk” på CV’et er der høje forventninger til Berry Jenkins, der denne gang har skabt serien ”Underground Railroad”. Kender du hans tidligere værker, ved du også, at det ikke just er opmuntrende at se på. Tværtimod er det hårdt. Men godt.

”Underground Railroad” handler om pigen Cora, der er slave i den sydlige del af USA. Heldigvis lykkes det hende relativt hurtigt i serien at flygte (vi lover, at det ikke er en spoiler), men ulykken slutter bestemt ikke her. Mens Cora transporteres fra sted til sted med en underjordisk jernbane, er hun nemlig vidne til utallige gruopvækkende situationer og scenarier. Hvert stop er et nyt indblik i de hvides forfærdelige – og forskellige – måder at behandle sorte på gennem USA’s historie. Dette er helt klart serien til dig, der gerne vil bevæges.

Serien kan streames nu på Amazon Prime Video.

The Pursuit of Love serie

The Pursuit of Love

Har du fulgt fascineret med i serier som ”The Crown” og ”Bridgerton”, så bør denne serie lige være noget for dig. Det romantiske komediedrama er nemlig baseret på en vaskeægte klassiker, romanen af samme navn, skrevet af Nancy Mitford. Og så er den fuld af flotte kostumer, romantiske settings og royale vibes.

Emily Mortimer står bag denne serie, der finder sted i Europa i tiden mellem de to verdenskrige. Her møder vi bedsteveninderne og kusinerne Linda og Fanny, der i bedste Bridgerton-stil jagter kærligheden og den perfekte mand at gifte sig med. Men de to pigers venskab bliver testet, da Linda – modsat Fanny, der ønsker et roligt liv – vælger at følge sit hjerte og gang på gang ender i skandaløse situationer!

Serien har premiere på Amazon Prime Video i oktober.

Få sikret efterårets underholdning

Amazon Prime Video er en online streamingtjeneste, der tilbyder et bredt udvalg af underholdning. Her kan du få eksklusiv adgang til Amazon Originals samt andre populære film, serier og sportsbegivenheder. Tjenesten er tilgængelig på hundredevis af enheder, og du kan downloade titler, så du kan se dem, når det passer dig – også offline. Amazon Prime koster 45 kr. pr. måned. Se mere, eller start din gratis prøveperiode lige her.

Læs også