kendte kvinder
Underholdning

21 kendte kvinder med lige så kendte forældre

31. marts 2023
af Kathrine Graa
Foto: Scanpix
Der er tonsvis af talentfulde mennesker derude, men nogle er født til at være kendte - bogstaveligt talt. Her får du listen med 21 kendte kvinder, du (måske) ikke vidste, havde kendte forældre.

Der er virkeligt mange forskellige relationer i kendisland. Kendte vennepar. Kendte, der er gudmor eller –far til kendte. Kendte med kendte fætre, kusiner, onkler, tanter – you name it!

Det er nok ikke så underligt. De hænger ud med hinanden - og arbejder med hinanden - og verden er jo ikke så lille igen. Tænk bare på dit eget netværk, hvor mange du kender, som kender nogen, der kender nogen, der kender dig. Det kan man godt blive lidt forpustet af. Det blev vi selv, da vi dykkede ned i Hollywood-relationerne.

Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her

Fordi selvom det måske lyder helt vildt, så har selv kendte mennesker forældre - og nogle af dem er også kendte. Og så er der de tilfælde, hvor barnet på sin vis er blevet mere kendt end forældrene. Se bare her.

Dakota Johnson og Melanie Griffith

Skuespilleren fra kæmpehittet “Fifty Shades of Grey” er født ind i Hollywood. Hendes mor er nemlig den Oscar-nominerede skuespiller Melanie Griffith, som du kender fra “Working Girl” og “Lolita”. Hendes far er skuespiller og producer Don Johnson.

https://imgix.femina.dk/dakota-johnson-og-melanie-griffith.jpg

Gwyneth Paltrow og Blythe Danner

Skuespiller, forfatter, forretningskvinde og livstilsguru. Gwyneth Paltrow har mange titler, men du kender hende sikkert bedst fra “Seven”, “Sliding Doors” eller “Shakespeare in Love”, som hun fik en Oscar-statuette for. Det er en fornem karriere, men hun har det også i blodet. Paltrow er datter af skuespiller Blythe Danner fra “Meet the Parents”-trilogien og “Will & Grace”. Hendes far er producer og instruktør Bruce Paltrow.

https://imgix.femina.dk/gwyneth-paltrow-og-blythe-danner.jpg

Jamie Lee Curtis og Janet Leigh

Jamie Lee Curtis er med et vaskeægte gyser-repertoire, den originale ‘Scream Queen’. Du kender hende fra “Halloween”-filmene, men hun er altså ikke den eneste i familien med en kærlighed til gys. Hendes mor er Oscar-nominerede Janet Leigh, der er ikonisk for hendes rolle som Marion Crane i “Psycho”. Det er hende, der er hovedpersonen i den værste dødsscene nogensinde (brusebad og kniv – mere behøver vi ikke at sige).

https://imgix.femina.dk/jamie-lee-curtis-og-janet-leigh.jpg

Kate Hudson og Goldie Hawn

Hvis du har set “Almost Famous” eller “How to Lose a Guy in 10 Days”, så ved du, hvem Kate Hudson er. Hun er Oscar-nomineret, dødcharmerende og knalddygtig – og hun har det ikke fra fremmede. Hendes mor er skuespilleren Goldie Hawn, som vandt en Oscar for filmen “Cactus Flower”. Hawn var stor i 70’er og 80’erne, men indspiller stadig en del film. Blandt andet Amy Schumers mor i “Snatched”.

https://imgix.femina.dk/kate-hudson-og-goldie-hawn.jpg

Liza Minelli og Judy Garland

Nu skal vi tilbage til det gamle Hollywood. Liza Minelli vandt en Oscar for hendes rolle i musicaldramaet “Cabaret”, hvilket var fortjent. Hun er nemlig en ægte performer. Og hun har – ligesom alle andre på listen - lært det hjemmefra. Hendes mor er Hollywood-starlet Judy Garland. Garland brød igennem som Dorothy i klassikeren “The Wizard of Oz” og har været med i “Meet Me in St. Louis” og “A Star is Born”, som hun også fik en Oscar-nominering for.

Judy Garland døde, da Liza Minelli var 23 år gammel.

https://imgix.femina.dk/liza-minelli-og-judy-garland.jpg

Billie Lourd og Carrie Fisher OG Debbie Reynolds

Okay, nu skal du holde tungen lige i munden, for det her familietræ rummer mange talenter.

Skuespilleren Billie Lourd, som du måske kender fra serien “American Horror Story” eller filmen “Booksmart”, er datter til skuespilleren Carrie Fisher, som du kender fra “Star Wars” (som Princess Leia). Fisher er datter af skuespiller og sanger Debbie Reynolds – hende kender du fra klassikeren “Singing in the Rain” eller serien “Will & Grace”.

Det vil sige, at Billie Lourd er barn af Carrie Fisher og barnebarn af Debbie Reynolds. Desværre døde Carrie Fisher og hendes mor, Debbie Reynolds, i december 2016 med bare én dags mellemrum.

Billie Lourd er med i de tre nyeste “Star Wars”-film og har været med i et afsnit af den nye sæson af “Will & Grace” og tager altså teten videre fra sin mor og mormor.

https://imgix.femina.dk/billie-lourd-og-carrie-fisher-og-debbie-reynolds.jpg

Tracee Ellis Ross og Diana Ross

Tracee Ellis Ross er måske ikke så kendt her i Danmark, men det er altså lidt af en fejl. Skuespilleren er kendt fra sine hovedroller i “Girlfriends” og “Black-ish” - som hun har vundet en Gloden Globe for. Noget hendes mor, Diana Ross, er meget stolt af. Diana Ross kender du fra Motown-successen The Supremes, der stod bag sange som “Baby Love”, "Stop! In the Name of Love” og “You Can’t Hurry Love”. Hendes solokarriere byder på hits som “Upside Down” og “I’m Coming Out”. Derudover er hun, ligesom sin datter, også skuespiller og blev Oscar-nomineret for filmen “Lady Sings the Blues”.

https://imgix.femina.dk/tracee-ellis-ross-og-diana-ross.jpg

Zoë Kravitz, Lisa Bonet og Lenny Kravitz

Bag boheme-moren Bonnie i “Big Little Lies” står Zoë Kravitz. Den smukke skuespillerinde får ikke sine talenter fra fremmede. Hendes mor er Lisa Bonet kendt fra serien “The Cosby Show” og gæsteroller i “New Girl” og “Girls”. Zoës far er musiker og skuespiller Lenny Kravitz , manden bag sangene “It Ain’t Over ‘Till It’s Over” og “Fly Away”. Du kender ham måske også som Cinna i serien “The Hunger Games”.

Bonusinfo: Lisa Bonet er gift med skuespilleren Jason Momoa, som spiller Khal Drogo i “Game of Thrones”.

https://imgix.femina.dk/zoe-kravitz-og-lisa-bonet-og-lenny-kravitz.jpg

LÆS OGSÅ: Kan du se, hvem hendes verdensberømte mor er?

Lily Collins og Phil Collins

Lily Collins er model, skuespiller og uddannet journalist, og så er hun Phil Collins datter. Lily er blandt andet kendt fra Netflix-serien “Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile”, hvor hun spiller overfor Zac Efron, og Netflix-filmen “Okja”, hvor hun spiller sammen med Jake Gyllenhaal og Tilda Swinton. Hendes far er kendt fra bandet Genesis samt sin solokarriere, der har givet os hits som “In The Air Tonight” og “Against All Odds (Take a Look at Me Now)” - og selvfølgelig det Oscar-vindende soundtrack til Disneys “Tarzan”.

https://imgix.femina.dk/lily-collins-og-phil-collins.jpg

Georgia May Jagger og Mick Jagger

Supermodellen Georgia May Jagger havde sin storhedstid i slut-00’erne, hvor hun, udover at hænge ud med alle de britiske IT-girls, gik shows for brands som Chanel, Tommy Hilfiger, Balmain, Miu Miu, Versace, Fendi, Louis Vuitton og Marc Jacobs – og mange, mange flere. Men hendes sans for mode kommer ikke af ingenting. Hendes mor er den amerikanske model Jerry Hall, men det er hendes far, der er mest kendt. Han er nemlig den stilfulde frontmand i bandet The Rolling Stones – du ved: “Paint It, Black” og “(I Can’t Get No) Satisfaction" og så mange flere.

https://imgix.femina.dk/georgia-may-jagger-og-mick-jagger.jpg

Liv Tyler og Steven Tyler

Og fra det ene rockbarn til det andet: Kvinden bag vores yndlingselver, Arwen fra “Ringenes Herre”, Liv Tyler er datter af forsangeren i bandet Aerosmith, Steven Tyler. Liv var mest aktiv i 90’erne og er kendt fra film som “Empire Records” og “Armageddon” - udover “Ringenes Herre”, selvfølgelig. Steven Tyler står bag hits som “Walk This Way” og “I Don’t Want to Miss a Thing”.

https://imgix.femina.dk/liv-tyler-og-steven-tyler.jpg

Lily Rose Depp, Vanessa Paradis og Johnny Depp

Model og skuespiller Lily Rose Depp er en, du virkeligt bør holde øje med. Hollywood har i hvert fald kastet sin kærlighed efter hende og med god grund! Lily Rose har stil, og hun har været i spotlyset hele sit liv. Hvorfor? Hendes forældre er ingen ringere end skuespilleren Johnny Depp og den franske sangerinde Vanessa Paradis.

https://imgix.femina.dk/lily-rose-depp-og-vanessa-paradis-og-johnny-depp.jpg

Stella McCartney og Paul McCartney

Hvis du ved lidt om mode, ved du, hvem Stella McCartney er. Designeren var stor i 00’erne og var kendt for at klæde alle de store stjerner på - blandt andet Gwyneth Paltrow, som også er en af hendes tætte veninder. Derudover har Caroline Wozniacki blandt andet spillet tennis i hendes sportstøj. Men Stella er langt fra den mest kendte McCartney. Hendes far, Paul McCartney, er en af de mest indflydelsesrige musikere i vores tid som medlem af den ikoniske gruppe Beatles. Han står blandt andet bag Beatles-numrene “Let It Be”, “Yesterday” og “Blackbird”.

https://imgix.femina.dk/stella-mccartney-og-paul-mccartney.jpg

Maya Hawke, Uma Thurman og Ethan Hawke

I 2019 fik Maya Hawke stjernestatus fra den ene dag til den anden. Det skyldes hendes rolle som den kække Robin i hitserien “Stranger Things”. Hun medvirkede derudover også i Tarantino-filmen “Once Upon a Time in Hollywood”, hvilket understregede hendes nye status. Men hun er ikke den eneste i familien, der har samarbejdet med den kendte instruktør. Hendes mor, Uma Thurman, har haft adskillige roller i Quentin Tarantinos film – mest kendt er hun for sin hovedrolle i “Kill Bill”-filmene. Mayas far, Ethan Hawke, er også skuespiller. Ham kender du måske fra “Gattaca” (som Thurman også medvirkede i), “Sinister” eller “Boyhood”.

https://imgix.femina.dk/maya-hawke-og-uma-thurman-og-ethan-hawke.jpg

Rumer Willis, Demi Moore og Bruce Willis

Rumer Willis er den ældste datter af skuespillere Demi Moore og Bruce Willis. Hun har spillet i film som “The House Bunny” og senest i “Once Upon a Time in Hollywood”. Hun er lidt af en danser – hun vandt nemlig det amerikanske “Vild med Dans” i 2015. Du kender Demi Moore fra “Ghost” og “Charlie’s Angels: Full Throttle” og Bruce Willis fra blandt andet “Pulp Fiction” og “Den Sjette Sans”.

https://imgix.femina.dk/rumer-willis-og-demi-moore-og-bruce-willis.jpg

Margaret Qualley og Andie MacDowell

Her har vi endnu et nyt Tarantino-stjerneskud! Hvis du har set “Once Upon a Time in Hollywood”, kender du Margaret Qually som den unge hippie, der flirter lidt med Brad Pitt. Men hun er ikke den eneste, der flirter med lækre mænd. Hendes mor, Andie MacDowell, er kendt for at være den smukke amerikaner i den britiske komedie “Four Weddings and a Funeral” - her flirter hun lidt med Hugh Grant, suk.

https://imgix.femina.dk/margaret-qualley-og-andie-macdowell.jpg

Mathilde Norholt og Kirsten Norholt

Den danske teater- og musicalstjerne Mathilde Norholt har det ikke fra fremmede. Hendes mor er skuespilleren Kirsten Norholt, som du måske kender fra “Julefrokosten”, “Nordkraft” og “Matador” samt en masse teaterstykker. Mathilde Norholt er kendt fra “Lykke” og “2900 Happiness” samt hovedrollen som Baby i teaterstykket “Dirty Dancing”. Hun medvirkede derudover i “Vild med Dans” i 2013.

https://imgix.femina.dk/mathilde-norholt-og-kirsten-norholt.jpg

Mille Lehfeldt og Kirsten Lehfeldt

Her har vi endnu en “Lykke”-skuespiller med kendte aner. Mille Lehfeldt, som du måske kender fra “Flammen og Citronen”, “En Lang Historie” og Fiona i “Shrek”, er nemlig datter af Kirsten Lehfeldt . Hende kender du måske fra “Flamberede hjerter”, “Arvingerne” eller for hendes mangeårige samarbejde med skuespilleren Søs Egelind, hvilket tager os videre til næste punkt...

https://imgix.femina.dk/mille-lehfeldt-og-kirsten-lehfeldt.jpg

Molly Egelind og Søs Egelind

For Kirsten Lehfeldt er ikke den eneste fra “Søs & Kirsten”, der har en kendt datter. Molly Egelind har nemlig valgt den samme branche, som hendes mor. Hun har fået stor succes med serierne “Mercur” og “Sygeplejeskolen”, men du kender hende også fra Susanne Bier-filmen “Den skaldede frisør”. Derudover medvirkede hun i “Vild med Dans” i 2015. Søs Egelind kender du fra “Den Eneste Ene”, “Nordkraft” og serien “Lærkevej”.

https://imgix.femina.dk/molly-egelind-og-soes-egelind.jpg

Ulrikke Toft Simonsen og Renée Toft Simonsen

Sidst men ikke mindst har vi vores kvinden bag feminas brevkasse, Renée Toft Simonsen, der har datteren Ulrikke Toft Simonsen. Ligesom moren har Ulrikke Toft Simonsen valgt at gå modelvejen. Hun har blandt andet været forsidemodel på femina et par gange.

https://imgix.femina.dk/ulrikke-toft-simonsen-og-renee-toft-simonsen.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også