Titanic
Underholdning

11 film og serier, der havde set helt anderledes ud, hvis førstevalget til hovedrollen havde takket ja

28. april 2023
Af Rose Maria Boelsmand
Foto: Ritzau Scanpix
Jennifer Lawrence som Serena van der Woodsen og Matthew McConaughey som Jack Dawson i "Titanic"? Nej, vel?

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Der er visse film og serier, som vi er vokset op med, og som har defineret os til en grad, at vi ikke kan forestille os dem en my anderledes.

Teenage-crushet på Leonardo DiCaprio som drengerøven Jack, der vinder Roses (Kate Winslet) hjerte ombord på den synkende skude, kunne i vores bog ikke være spillet af andre. Forstil dig lige, hvordan en anden skulle kunne gøre Leo og det skæve smil, de øjne eller den karakteristiske hårtot i panden kunsten efter? Eller hvis Angelina Jolie skulle have udbrudt ”As if!” med stemmen fuld af foragt i stedet for Alicia Silwerstone i "Clueless"?

Det er simpelthen for svært at forestille sig, men ikke desto mindre er der flere af de mest ikoniske film og serier, der ville have haft et helt andet udtryk, tone og måske også indvirkning, hvis førstevalget til hovedrollen havde takket ja.

Fra "Twilight" til "Notting Hill" og "The Devil Wears Prada" – vi lister her 11 af de største casting-swaps, der kunne have set helt anderledes ud.

Angelina Jolie som Cher Horowitz i "Clueless"

Angelina Jolie som Cher Horowitz? ”As if!” fristes man til at sige, når man hører, at Jolies agenter pitchede hende ind som hovedrollen i kultfilmen "Clueless". Heldigvis delte instruktøren samme "as if"-overbevisning, og kaldte aldrig Jolie ind til audition, da han sagde, hun lignede en, der vidste for meget til at have hovedrollen i en film med navnet "Clueless". Gwyneth Paltrow og Reese Witherspoon blev dog overvejet, men rollen tilfaldt ultimativt Alicia Silwerstone.

Rachel McAdams som Andy Sachs i "The Devil Wears Prada"

Rachel McAdams sagde nej til rollen som Andy Sachs i "The Devil Wears Prada" tre gange, inden buddet ultimativt gik videre. Kate Hudson, Kirstin Dunst, Natalie Portman og Scarlett Johansson var også i overvejelserne, inden hovedrollen gik til Anne Hathaway.

Matthew McConaughey som Jack Dawson i "Titanic"

Er man fan af "Titanic", så findes der ingen, der er mere rigtig til rollen som Jack Dawson end Leonardo DiCaprio. Men faktisk var det lige ved, at rollen gik til Matthew McConaughey, som kom så langt i processen at han aflagde screening med manuskript-læsning sammen med Kate Winslet. Og selv om vi elsker McConaughey, så er vi alligevel lettede over, at det i sidste ende blev Leo, der løb med rollen – og vores ungpigehjerter.

Leonardo DiCaprio som Patrick Bateman i "American Psycho"

Ingen kan spille den uhyggelige rolle som seriemorderen Patrick Bateman med et så makabert øje for detaljen som Christian Bale. Leonardo DiCaprio blev nemlig tilbudt rollen, men blev rådgivet til at takke nej, efter han havde vundet en masse unge pigehjerter i "Titanic", og fordi det – efter sigende – ville sende et forkert signal, hvis hans næste store rolle var som en seriemorder, der nød at yde horribel vold mod kvinder.

Emilia Clarke som Anastasia Steele i "Fifty Shades of Grey"

Emilia Clarke – bedst kendt som Daenerys Targaryen i "Game of Thrones" sagde nej til rollen som Anastasia Steele i "Fifty Shades of Grey", da der var for mange sexscener til hendes smag. Hun følte, at hun allerede havde været rigeligt nøgen i "Game of Thrones" og ville blive sat i en rollemæssig boks, hvis hun tog rollen som Anastasia, som blev givet til Dakota Johnson i stedet.

Blake Lively som Karen Smith i "Mean Girls"

Amanda Seyfried aflagde oprindeligt audition til rollen som Regina George i teenage-kultfilmen "Mean Girls". I et interview med Vanity Fair, har hun fortalt, at Lindsey Lohan ganske rigtigt spillede rollen som Kathy til prøven, mens Blake Lively læste rollen som Karen. Gad vide, hvilket resultat det cast havde givet.

Britney Spears som Allie Hamilton i "The Notebook"

Rachel McAdams havde sit helt store gennembrud i rollen som Allie Hamilton i filmen "The Notebook" i 2004, men det var slet ikke McAdams, der var tiltænkt rollen. Faktisk var det Britney Spears, der fik sit skuespilmæssige gennembrud i "Crossroads" fra 2002, som var førsteprioritet og indledningsvis fik rollen.

Indtil instruktørerne landede på Rachel McAdams, var Reese Witherspoon, Jessica Biel og Jessica Simpson også om buddet… Og efter sigende skulle George Clooney have accepteret rollen som Noah Calhoun (Ryan Gosling), men være sprunget fra i sidste sekund.

Jennifer Lawrence som Serena van der Woodsen i "Gossip Girl"

Kan du forestille dig andre end Blake Lively i rollen som hele Upper East Sides Serena van der Woodsen? Så prøv… for Jennifer Lawrence var åbenbart ivrig efter at lande rollen og aflagde audition og var skuffet, da Lively løb med rollen, der kom til at tegne hendes karriere.

Nicole Kidman som Jane Smith i "Mr. And Mrs. Smith"

"Mr. and Mrs. Smith" var måske ikke et episk stykke filmhistorie som sådan, men det var en film, der bestemt skabte røre i den Hollywood’ske andedam. Det blev nemlig startskuddet til Bangelina-affæren (der senere blev til et ægteskab og uendeligt mange børn) og bruddet på Hollywoods favoritpar nummer et: Brad Pitt og Jennifer Aniston.

Derfor vil mange fans af sidstnævnte par nok ærgre sig gevaldigt over at høre, at bruddet – måske – kunne have været undgået, hvis Brad og Angelina ganske rigtigt fandt sammen på settet til Mr. and Mrs. Smith. For faktisk havde Nicole Kidman allerede skrevet under på kontrakten til at spille Jane Smith, Brad Pitts fiktive kone, men droppede ud i 11. time grundet sin rolle i filmen "Stepford Wives", og derfor gik rollen som Jane til Angelina.

Henry Cavill som Edward Cullen i "Twilight"

Hvordan ville du have det med "Superman" midt i din "Twilight"? Hvis Stephenie Meyer, der er moderen til vampyr-sagaen havde fået sin vilje, var det nemlig Henry Cavill, og ikke Robert Pattinson, der havde stjålet den unge Bella Swans hjerte i "Twilight"-filmene.

Og sandelig, om rollen som Bella Swan ikke lige så godt kunne have været spillet af "Emily in Paris"-stjernen Lily Collins, som aflagde audition til den kluntede teenagepige, der forelsker sig i en vampyr. Men, når vi gentænker filmen, forstår vi altså godt, hvorfor Meyer havde Superman i tankerne, da hun skabte Edward:

Nicole Kidman som Anna Scott i "Notting Hill"

Til rollen som den feterede amerikanske skuespiller Anna Scott, der fandt lykken bag en blå dør i Notting Hill i London, stod valget mellem Nicole Kidman og Julia Roberts, der begge var toneangivende for film i 1990’erne. Det blev dog som bekendt Roberts, der løb med rollen, og vi er ret sikre på, at Kidman, trods sin charme, ikke kunne levere samme fængende smil som kun Roberts kan, og som var med til, at Hugh Grants karakter, William, forelskede sig i hende.

Læs også