loppemarkeder
Popkultur

SØNDAGs bedste tips til sommerens loppemarkeder

12. maj 2014
af Charlotte Nordell Carlsen
foto All Over Press
Her på SØNDAGs redaktion elsker vi loppemarkeder og gårdbutikker. Læs med her, hvor vi køber vores nyopgravede kartofler eller friske jordbær, og hvilke tricks vi bruger, når vi er på loppejagt.

De bedste loppemarkeder i sommeren 2017

Læs med her, hvor vi køber vores nyopgravede kartofler eller friske jordbær, og hvilke tricks vi bruger, når vi er på loppejagt.

Loppemarkeder: Når man er på loppemarked, så skal man prutte om prisen. Er du i tvivl om hvordan du gør, så får du en guide her!

Jane Frederiksen, mad- og boligredaktør: Æg fra planteskolen
Vejboder med nyopgravede kartofler og nyplukkede ærter og jordbær kan jeg ikke stå for. I nærheden af mit sommerhus på Falster besøger jeg gerne et par gårdbutikker, som også sælger andre lokale delikatesser. Og æg køber jeg på den lokale planteskole, hvor hønsene går rundt i en indhegning. Jeg ved ikke, om de er økologiske, men de har et godt liv med masser af plads til at rode i. Der er også en ældre mand, der fra en vogn sælger friskfanget og røget fisk - ham kan jeg heller ikke stå for, selv om jeg tvivler på, at han selv fanger dem.

Er du i tvivl om, hvad du skal holde øje med, når du er på loppemarked? Klik her og se, hvordan du kan gøre et kup

Elisabeth Wille, sundhedsredaktør: Har min egen stand
Mit bedste loppetip må være selv at få en stand på et loppemarked. Ud over, at det er en meget kærkommen lejlighed til at få ryddet op og ud, så er det bare en skøn oplevelse på selve dagen.

Jeg er vild med stemningen; det summer af liv og folk, der er ude for at gøre en god handel. Jeg regner helt klart med at skulle have en stand på et af de lokale markeder i løbet af sommeren. Måske ses vi?

Charlotte Nordell Carlsen, redaktionssekretær: En følelse af "gamle dage"
Jeg husker en tur til Kulhuse (Nord-vestsjælland, red.) for nogle år tilbage. Jeg husker ikke navnet på gårdbutikken, men jeg husker stemningen! På gårdspladsen gik hønsene rundt, og ved stalddøren kunne man købe friske kartofler, rabarber og æg. Det var en skøn oplevelse.

Og hver gang, jeg er i sommerlandet, hvor som helst i Danmark, så stopper jeg altid ind, når jeg ser et skilt. Jeg kan slet ikke holde mig væk fra de små, lokale gårdbutikker. Man får en dejlig følelse af "gamle dage", og det kan jeg godt lide.

Linda Christiansen, Kreativ udviklingschef: Ligesom en skattejagt…
Jeg elsker stemningen på et loppemarked, det er lidt ligesom at være på skattejagt, og det bedste er, hvis man gør et fund, og man kan prutte om prisen. Til hverdag kunne jeg ikke drømme om at prutte om prisen i en butik, men på loppemarked er det en hyggelig del af spillet.

Jeg har fået øjnene op for "Carbootsales", hvor jeg selv sælger ud af mit gods fra bilens bagagerum. Det er bare så nemt, og hyggen er den samme. Og man kan sætte sig ind i bilen og få en kop kaffe, hvis der kommer en byge. I Tisvildeleje er der et godt Carbootsale.

Britta Bjerre, journalist: Kræmmermarked med skidt og kanel
Hvert år i april, når der er Bellahøj Kræmmermarked i Københavns nordvest-kvarter, tager hele familien de fladeste gå-godt-sko på, og så cruiser vi os igennem det, der vel nok er et af Danmarks største kræmmermarkeder. Her finder du alt, lige fra almindelige loppestande, hvor der kan gøres gode mode-, møbel- og alt-muligt-andet-køb, til professionelle stande med oversmarte sælgere, der med slesk tale får folk udstyret med diverse mirakelmidler. Der er skidt og kanel, tivoli og tombolaer oveni, og vi elsker det!

Marianne Arnvig, sekretær: Mærketøj for ingen penge
Mine yndlings loppemarkeder er helt klar loppemarkederne i Charlottenlund og Holte, her kommer jeg, fordi damerne derud har en masse lækkert, dyrt mærkevaretøj, som de sælger for ingen penge.

Eva Højrup, redaktionschef: Gode fund til sommerhuset
Mit yndlings loppemarked finder sted hver lørdag formiddag i sommerhalvåret på havnen i Havnsø (20 km fra Kalundborg, red.) Her er jeg på pletten, når vi er i sommerhus, for loppeboderne er en god blanding af professionelle og helt private, der blot skal have ryddet ud i kælderen - og man kan altid gøre et kup. Jeg har købt borde, krukker, dåser, tøj, legetøj og blomster - og det hele hygger i sommerhytten.

Mie Schou, journalistpraktikant: Minder fra barndommen
Da jeg var barn, havde min far sommerhus i Rågeleje i Nordsjælland. Her gik vi altid forbi nabogården, som solgte frisklagte æg. Jeg ved ikke, om der var andre, der kendte til stedet. For mig var det helt unikt, det var "vores sted". Vi fik altid en sludder med gårdmanden, og fik lov at hilse på grisene i stalden. Det er for mig indbegrebet af dansk sommer - og et hyggeligt barndomsminde.

Læs også