https://imgix.femina.dk/media/article/_mg_3391.jpg
Kultur

SØNDAG-fotograf laver fotoudstilling til Women Deliver

17. maj 2016
Af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Stine Heilmann
I vinter rejste fotograf Stine Heilmann rundt i Asien og Afrika og fotograferede stærke, hårdtarbejdende kvinder i nogle af verdens mest fattige lande. I samarbejde med Dansk Industri var hun udvalgt til at skulle lave en fotoudstilling, der viser, hvilke vilkår disse kvinder lever under. Samtidig sætter udstillingen fokus på, hvilken forskel flere danske virksomheder gør i landene

De seneste mange år har fotograf Stine Heilmann portrætteret en lang række skønne, danske kvinder. Samtidig har hun lavet et utal af modeserier for blandt andre SØNDAG. Og selv om der umiddelbart er stor forskel på modeserier og det at rejse rundt i Asien og Afrika, så føler Stine, at der er en mening med begge dele.

– Den her opgave for Dansk Industri føltes bare så rigtig. Og det synes jeg altså også, det gør, når jeg laver modeserier, men det er på en helt anden måde. Når vi eksempelvis laver ’nyt look’ til SØNDAG, kan jeg jo se, at vi løfter de her kvinder og gør dem stolte og giver dem en masse power.

Og det er heller ikke fordi, Stine er helt på udebane, når hun rejser rundt i verden og fotograferer. Hun har nemlig tidligere arbejdet for blandt andre SOS-børnebyerne, og fremover vil Stine gerne i højere grad til at rejse rundt med sit kamera og forevige den del af verden.

– En af de store forskelle er, at billederne står der bare. Det er lidt som en gavebutik. Selvfølgelig skal jeg også arbejde for det, men det skal ikke stilles op på samme måde, for når jeg kiggede rundt var der bare så meget, jeg havde lyst til at fotografere.

Plads til power

Selv om fotoudstillingen fokuserer på verdens allerfattigste lande og de vilkår, kvinderne lever under, så er det ikke en billedserie, som skriger af medlidenhed.

– Udstillingen er en historie om kvinder med masser af styrke. Billederne skal vise, at det kan lade sig gøre. De skal være med til at give motivation og inspiration til kvinder. Man skal ikke få medlidenhed med de her kvinder, men tværtimod få respekt for dem.

Mandag åbnede udstillingen så i Bellacentret i forbindelse med Women Deliver. Og når udstillingen er færdig med at blive vist der, vil den kunne ses rundt om i landet i de kommende måneder.

– Jeg har været så spændt på, hvordan den her udstilling bliver modtaget, for billederne er jo farvestrålende og positive. Fokus er at vise glæde, power, håb og styrke. Alt andet end død og ødelæggelse.

Vil du også se udstillingen?

Efter konferencen i Bella Center rejser fotoudstillingen ”Women Empower Business” ud i landet – se di.dk/womendeliver for opdateringer. Musikhuset i Esbjerg: 24.5-6.6.Industriens Hus, København: 7.6-20.6.Aalborg Lufthavn: 21.6-12.7.Billund Lufthavn: 13.7-31.8.MESSE C, Fredericia: 1.9-3.10.Koncerthuset Alsion, Sønderborg: 4.10-27.10.

https://imgix.femina.dk/soe_300x250px_abo_1214_1kor.jpg

Læs også