https://imgix.femina.dk/media/article/forkael_dig_selv_kolding_primaer_2.jpg
Se, lyt & oplev

Vi forkælede os selv i Kolding

20. november 2017
tekst og
foto af Pernille Magaard Bøgh
God mad, shopping, underholdning, grin og (lidt) alkohol – det var den perfekte cocktail for en dag fyldt med forkælelse. Der er ikke noget at sige til, at de knap 300 kvinder, der søndag den 19. november indtog Comwell i Kolding, sprudlede af energi og højt humør.

”Vi har glædet os til at forkæle jer hele dagen”, sagde chefredaktør Stinne Bjerre, da hun sammen med SØNDAGS redaktion søndag den 19. november bød gæsterne velkommen på Comwell i Kolding. Og den greb de knap 300 veloplagte kvinder med det samme - de var så klar på en dag i selvforkælelsens tegn.

https://imgix.femina.dk/1_5.jpg

Det er syvende år i træk, at SØNDAG inviterer til Forkæl dig selv-dag. Og når man kigger rundt, forstår man godt, hvorfor arrangementet gentages hvert år: At samle så mange forskellige kvinder, der er friske på en festlig og sjov dag, kan man kun komme i godt humør af.

Nostalgisk sammenkomst

Det er alt fra mor og datter, svigermor og svigerdatter, veninder, barndomsveninder og naboer, der kommer og bliver forkælet i fællesskab. Andre kommer alene og ligner nogle, der nyder dagen mindst lige så meget.

En af gæsterne hedder Anni. Efter hendes mors død, har hun ikke længere anledning til at besøge Kolding, som hun forlod i 1976 for først at flytte til Belgien og så England. Til dagens arrangement genforenes hun for første gang i 40 år i Kolding med to skoleveninder, der i dag bor i København.

https://imgix.femina.dk/2_4.jpg

Og de tre veninder har bestemt ikke fortrudt, at det var til Forkæl dig selv-dagen, at de skulle mødes i Kolding:

- Her er sådan en god stemning, og alle er glade. Det er tydeligt at mærke, at alle er her for at have det sjovt. Og selvom vi følges ad tre veninder, taler man stadig med sidemanden, fordi folk er imødekommende, fortæller Anni, og tilføjer, at hun virkelig nyder forkælelsesdagen.

Forfatter med fortid på SØNDAG

Det første, gæsterne kunne se frem til, var et oplæg af forfatter Anna Grue, der faktisk har været ansat på SØNDAG engang som redaktionschef. Anna fortalte om sit arbejdsliv og om sit forfatterskab, hvor hun blandt andet kom ind på sin krimiserie, der har amatørdetektiven Dan Sommerdahl som hovedperson. Hun fortalte også om bogen "Italiensvej" og dens opfølger "De voksnes rækker". Selvom alle måske ikke havde læst Annas bøger, blev der virkelig spidset ører og trænet lattermuskler over hele linjen. Efter oplægget var der også stor interesse for at få signeret en nyindkøbt bog af Anna Grue.

Vild med cocktails

En af workshopperne var ”cocktaily”, hvor der blev undervist i at lave cocktails. Allerede da den første drink blev præsenteret, ”Cointreau Fizz”, rullede latteren lystigt fra bord til bord. Og latteren blev ikke lavere efter, at der var blevet smagt på væskerne. Det blev sværere og sværere for underviseren at overdøve begejstringen for både at skåle og stråle.
Flere af kvinderne var sågar overbevist om, at de skulle hjem og lege bartendere.

https://imgix.femina.dk/4_2.jpg

Læs, hvordan du laver en smuk nytårsdrink

Nok at lave

Dagen bød også på stande, hvor kvinderne blev præsenteret for modetøj fra Masai, smykker fra Jewls CHP, produkter til skønhed og hudpleje fra Glo Minerals og Beauté Pacifique, likørprodukter fra firmaet Hans Just, naturlige sundhedsprodukter fra A. Vogel, tasker fra Octopus og et udvalg af bøger fra Politikens Forlag.

https://imgix.femina.dk/6_1.jpg

https://imgix.femina.dk/7_0.jpg

Den sjove overraskelse

Under middagen kom gæsterne på en sjov - og lidt pinlig - rejse tilbage i tiden, da Café Kølberts old school tjenere servede.
Tjenerne var "spot on" i forhold til kombinationen af pinlighed og høflighed. Stemningen blandt gæsterne var simpelthen i top og grinene høje - faktisk var der ikke et øje tørt.

Det var den perfekte afslutning på en skøn Forkæl dig selv-dag.

SØNDAG siger tak for denne gang, og håber, at vi ses næste år.

Se flere billeder fra dagen i galleriet:

Læs også