https://imgix.femina.dk/media/abcd3f907b03436fa71231cffb0be284.jpg
Se, lyt & oplev

Udstilling om perler

13. februar 2012
af Tine Bendixen
Perler - havets juveler - har gennem 2000 år fascineret med deres særlige tiltrækningskraft. De er tidløse og er blevet brugt som statussymboler af kongelige og magtfulde til at illustrere position og rigdom. På Rosenborg Slot kan du lige nu opleve perlens mange skikkelser og se det fine samspil mellem den historiske brug af perler og moderne fortolkninger, hvor perlen fremstår meget sexet

-Det var morsomt, sagde hendes majestæt Dronning Margrethe, da hun sagde pænt farvel efter at have åbnet udstillingen "Perler - Kongelig pragt - Moderne design" på Rosenborg Slot og efterfølgende havde indtaget et glas rødvin og lidt canapeer på Traktørstedet.

Udstillingens kurator, smykkeekspert Nina Hald udtrykker det på en anden måde: "Perler er sexede!"

FEMINA var der også, da majestæten åbnede udstillingen i en intens, dyr og eventyrlig stemning og vi kunne ved selvsyn konstatere, at Nina Hald har ret: Perler ER sexede.

Glem alt om plisserede damer med nydelige tre-radede mormor-kæder om halsen. Mere end en håndfuld af de bedste danske guldsmede giver på udstillingen deres bud på perlesmykker i moderne fortolkning. Tjek lige Bodil Binners fantastiske "Mademoiselle Sade" - en pisk med sølvskaft besat med store Tahiti-perler og diamanter - og langt jomfruhår. Og Josephine Bergsøes utrolige minkhat med South Sea perler og tilhørende supersexede ærmelange minkhandsker med påsat perlering. Du får samtidig en indføring i, hvad perler egentlig er for noget - og et skønt historisk vue over to-die-for royale perlesmykker. Dronning Margrethe har udlånt sit imponerende Perlepoiré-diadem, der regnes for et af de fornemste smykker i den danske kongefamilies eje. Af kuriositeter kan du opleve "Den lille frækkert" fra det 18. århundrede: En lille elfenbensdåse med en særlig perle, der LIGNER en særlig mandlig legemsdel - sat på en lille fjeder, så den hopper op som en fræk overraskelse, når man tager låget af æsken…

Guide til smykkestyling: Sådan vælger du de rigtige smykker

Fotograf Les Kaner har taget intense sort/hvide portrætter af blandt andre Susanne Bier, Merethe Stagetorn og Ulrik Thomsen - iført perler.
Så giv dig selv tid til en bid eventyr på Rosenborg Slot.

Udstillingen kan opleves frem til 28. maj 2012

Herunder ses et lille bitte udvalg af de mange smukke perle-oplevelser som udstillingen byder på

Se feminashoppens store udvalg af moderne smykker her

De bedste frisurer til din ansigtsform. Læs artiklen her

Læs også