https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1334_jen_davis4.jpg
Se, lyt & oplev

Udstilling: En overvægtig og usikker kvindes liv

22. august 2013
af Charlotte Hallbæck
Fotografen Jen Davis har altid været overvægtig og har kæmpet med sit selvværd i lige så lang tid. Som 23-årig besluttede hun sig for at fotografere sig selv for at vise sit liv som en usikker overvægtig og ensom kvinde. Nu udstiller hun på Fotografisk Center i København

Med en vægt på ca. 135 kilo er den 35-årige fotograf Jen Davis ikke ligefrem nogen, man overser i gadebilledet. Men hendes overvægt har også altid været hendes akilleshæl, og hendes skoletid var præget af usikkerhed – derfor skete det meste af hendes liv igennem hendes fotolinse.

Se også: FEMINA Blogawards 2013 - kender du nogen, der skal nomineres?

HUNDREDEVIS AF SELVPORTRÆTTER

Som 23-årig begyndte hun imidlertid at vende kameraet indad for at lære sig selv bedre at kende – og over en periode på 10 år blev det til flere hundrede selvportrætter. Billeder, der udforsker temaer som identitet, skønhed og kærlighedsforhold. Selv siger hun om projektet, at det har været en måde at fortælle sin livshistorie på.

- Fotografiet er det medie, jeg bruger til at fortælle min livshistorie, en måde at afsløre mine kampe og tanker i forhold til det samfund, vi lever i. Et samfund, der dikterer skønhed baseret på ens fysiske udseende, siger Jen Davis.

- Gennem fotografiet inviterer jeg beskueren ind i de sidste 10 år af mit privatliv, hvor jeg udforsker de sårbarheder, som jeg har fået i min livslange kamp med min krop, følelsen af ensomhed og kampen for at anerkende skønhed og min søgen efter intimitet.

Den 28. august giver Jen Davis foredrag på Fotografisk Center i København. Du kan tilmelde dig på info@photography.dk. Pris: 40 kr.

Fra 14. september 2013 - 5. januar 2014 vil du også kunne se Jen Davis' billeder på Kunsthal Brænderigården i Viborg som en del af projektet "Bodytime".

Læs også