https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/toemmermaend_tur-retur.jpg
Filmanmeldelse:

Tømmermænd tur-retur skuffer

30. maj 2013
Af Mette Rou Lund
Kæmpehittet Tømmermænd i Vegas fik os til at hulke af grin, men den sidste film med Bradley Cooper, Zach Galifianakis og Ed Helms som uheldige venner på afveje i Las Vegas får os kun til at klukke lidt. Æv.

Jeg var helt kvæstet af grin, da jeg så Tømmermænd i Vegas fra 2009. Kan stadig grine over nogle af de absurde scener fra en polterabend, der er gået så galt, at det resulterer i blandt andet en manglende tand hos tandlægen, en tiger på hotelværelset, et ægteskab med en stripper, en baby og en manglende brudgom. Det var den perfekte film at se sammen med sin bedre halvdel -gerne i tømmermændsramt tilstand og med cola og fritter tæt på.

Sidste scene er sjovest
Tømmermænd i Thailand
fra 2011 var ikke helt så hysterisk morsom, men den gik bestemt an, og tilsammen har de to film indtjent 1 milliard dollars på verdensplan! Så langt, så godt. Men der er et problem med 3’eren Tømmermænd tur-retur. Den er ikke sjov. Jeg klukkede lidt engang imellem, men mest i den allersidste scene, og det er noget tamt, når jeg havde glædet mig MEGET til endnu engang at være i selskab med de tre uheldige venner Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) og Alan (Zach Galifianakis).

John Goodman som skurk
I Tømmermænd tur-retur er kliken endnu engang på jagt efter deres ven Doug (Justin Bartha), som er blevet kidnappet af en hævngerrig gangster (John Goodman – nu med mærkelige solbriller), der mangler et læs guld, som gruppens ustyrlige ven Leslie Chow (Ken Jeong)har hapset. Leslie er undsluppet fra et Thailandsk fængsel, og kun med hans hjælp kan gruppen få deres ven tilbage. Det er dømt til at gå HELT galt, og det gør det selvfølgelig også.

Mangler oneliners
Plottet er måske nok absurd, men ikke på den sjove måde, og selvom skuespillerne gør, hvad de kan, så mangler de replikker, der kan matche de to forrige hits. Æv, manusforfatter og instruktør Todd Phillips må selv have haft tømmermænd, da han skrev det her manus. Det kan ikke blive til mere end to F'er her fra FEMINA. Men jeg glæder mig dog lidt over, at en af de sjoveste scener er med Hollywoods nye kvindelige komiker-hit Melissa McCarthy – kendt fra blandt andet Brudepiger.

Det skal du se i stedet for
Mens jeg så Tømmermænd tur-retur fik jeg lyst til at gense Tømmermænd i Vegas og Tømmermænd i Thailand, så mit råd er: se/gense dem i stedet for, og fans af den spøjse Zach Galifianakis bør se et par afsnit af serien Bored to Death, hvor Zach Galifianakis som altid er er underlig på den fede måde.

Bradley Cooper er en af de lækreste skuespillere i Hollywood lige nu - se vores billedgalleri med andre lækre Hollywood-hunks

Læs også