https://imgix.femina.dk/media/c8f01a1ff9d644bba1655553d3137c6a.jpg
Se, lyt & oplev

Thriller: Unknown Identity

10. juni 2011
af Rikke Rottensten
Trods sine klassiske træk er der dømt spændingskick i denne film om identitetstab med Liam Neeson i titelrollen

Der er lavet sådan cirka tonsvis af thrillere om identitetstab. Så skal man lave endnu en, handler det i høj grad om at have de rigtige mennesker med i sin film og om at kunne twiste handlingen bare en lille smule ud over det forventede. Det kan Unknown Identity faktisk.

Der er en masse klassiske elementer i historien om stjerneforskeren Martin Harris, der netop ankommet til Berlin må tilbage efter en glemt kuffert. Næste gang vågner han efter fire dages koma på et hospital. Hans smukke, kærlige hustru har ikke efterlyst ham. Ingen kender ham, alle afviser, at han er den Dr. Harris, han selv påstår, han er. Og som han selvfølgelig er.

Liam Neeson er den stærke, troværdige Martin Harris, der kæmper hårdt og intenst på at få sin identitet igen, efter at smukke, kølige January Jones som hans hustru har fornægtet ham, og Aidan Quinn udgiver sig med venlig bestemthed for at være ham. Berlin er en malerisk og fantastisk scene for filmen, og byen kommer til at spille en meget større rolle i handlingen og for stemningen, end man normalt ser i den slags thrillere. Så trods sine klassiske træk er der dømt spændingskick.

Læs også