Streaming-anbefaling: Ny sæson af Twin Peaks
Se, lyt & oplev

Streaming - Ugens tv-serie: "Twin Peaks"

26. maj 2017
af redaktionen
Foto: hbonordic.com, netflix.com
Denne uges streaming-anbefaling er tv-serien der er en længe ventet opfølger på kultserien "Twin Peaks" - nu 25 år efter.

Ugens anbefalinger til streaming

Længe ventet tv-serie: Gensyn med 
Twin Peaks

Hele 37 skuespillere fra den oprindelige "Twin Peaks"-serie er med på rollelisten, når serien i aften vender tilbage med nye afsnit på HBO Nordic. I alt medvirker hele 217 skuespillere i seriens i alt ni afsnit.

Blandt gengangerne er Kyle MacLachlan, Sheryl Lee som Laura Palmer, Sherilyn Fenn som Audrey Horne, Catherine E. Coulson som kævlekvinden og David Duchovny, der spiller den transkønnede Denise Bryson. Blandt de nye finder man overraskende bl.a. Pearl Jams forsanger Eddie Vedder og hollywoodstjernerne Amanda Seyfried, Naomi Watts og Tim Roth.

Ubesvarede spørgsmål

Der er gået 25 år, siden den lille nordamerikanske by Twin Peaks blev oprørt over det brutale mord på byens homecoming queen, Laura Palmer. Dengang vi første gang mødte Kyle MacLachlan som FBI Special Agent Dale Cooper, der tyllede spandevis af kaffe i sig, samt alle de andre mystiske, dragende og sære eksistenser.

Mange spørgsmål er stadig ubesvarede – og ingen ved, om David Lynch og Mark Frost, der har skabt Twin Peaks, giver os svarene denne gang, for der er ikke sluppet meget ud om handlingen i den nye serie - så fans må bare vente og krydse fingre for, at Lynch har lavet en lige så uimodståelig opfølger som originalen.

TWIN PEAKS, 3. sæson, premiere 22. maj på 
HBO Nordic

Se SØNDAGs guide til streaming af tv-serier og -film

Andre serier med masser af mystik

X-FILES: FBI-agenterne Mulder og Scully jagter ekstra-terrestriske konspirationer og uforklarlige fænomener i denne kultklassiker, der gik sin sejrsgang på tv verden over 1993-2002. Med David Duchovny og Gillian Anderson i hovedrollerne. 10 sæsoner på Viaplay.

tv-serie

BROADCHURCH: Det tætte samfund Broadchurch falder fra hinanden, da 11-årige Danny Latimer forsvinder. For den kvindelige betjent på sagen, Ellie Miller, bliver sagen personlig, da hendes søn er bedste ven med den forsvundne dreng. To sæsoner kan ses på Netflix.

WAYWARD PINES: Stjernespækket, mørkt drama om Secret Service-agenten Burke, som sendes til idylliske Wayward Pines for at finde to forsvundne agenter. Det, der ser ud til at være det perfekte samfund, viser sig snart at være nærmere et mareridt. En sæson på Viaplay.

THE FALL: Her spiller Gillian Anderson politikvinden Stella Gibson, der jagter en seriemorder i Belfast. Serien adskiller sig fra andre thrillere ved, at seerene fra start ved, hvem seriemorderen er. En sæson på Netflix.

Andre serier med mystik

Læs også