tv-serie
Se, lyt & oplev

Streaming: Ugens tv-serie - "The Jinx"

7. april 2017
af redaktionen
Foto: hbonordic.com, netflix.com
Hver uge giver SØNDAG dig et godt bud på en tv-serie, du kan streame - i denne uge "The Jinx".

Tv-serie om en uheldig mand

I denne uge har vi valgt at fokusere på tv-serier, der handler om virkelige forbrydelser og de mennesker, der har været involveret i retssagerne. Den første er en dokumentarserie om en mand, der flere gange er blevet anklaget for mord, men hver gang er gået fri.

70-årige Robert Durst er ud af en af de rigeste familier i New York, og så har han måske tre mord på samvittigheden. I 1982 kom han første gang i politiets søgelys, mistænkt for mordet på sin kone, Katherine McCormack. Liget blev aldrig fundet, og beviserne var få, så Durst gik fri. Men han var igen i politiets og mediernes søgelys, da man i 2000 fandt hans veninde Susan Berman skudt i hendes hus i Los Angeles. Derefter flygtede Durst til Galveston i Texas, hvor han levede forklædt som en stum ældre kvinde.

Morder eller ulykkesfugl?

Men så fandt man et parteret lig, som viste sig at være Dursts nabo. Durst tilstod at have dræbt manden i selvforsvar, og retten gav ham medhold. Han gik igen fri. Dokumentarserien går i dybden med de uløste forbrydelser og bag om rigmanden Robert Durst. Gennem interviews med dokumentarens instruktørAndrew Jarecki fortæller Durst om sin virkelighed og afslører hemmeligheder, som forbløffer myndighederne, der har arbejdet med sagerne. Alligevel fastholder Durst, at han hverken er morder eller patologisk løgner, men blot en ulykkelsesfugl, der er kommet i klemme. ”THE JINX”, HBO Nordic, en sæson. Læs SØNDAGs guide til streaming her:

Kriminalsager, der rystede verden

AMANDA KNOX: I 2007 findes liget af den 21-årige britiske udvekslingsstuderende Meredith Kercher i Perugia, Italien. Få dage efter bliver hendes amerikanske bofælle Amanda Knox og dennes kæreste Raffaele Sollecito anholdt for mordet. Og herefter begynder en af vor tids mest sensationelle, medie- og hysteriforgiftede retssager. Kan ses på Netflix. THE IMPOSTER: I 1994 forsvinder teenageren Nicholas Barclay. Tre år senere finder man ham i Spanien. Tror man. Det er i virkeligheden franskmanden Frédéric Bourdin, som påstår at være den forsvundne teenager og overbeviser den efterladte familie samt politiet om, at han er den rigtige Nicholas Barclay. Kan ses på Netflix.
https://imgix.femina.dk/imposter-590x9001.jpg

THE STAIRCASE: Forfatteren Michael Petersens kone bliver fundet i en blodpøl i parrets hjem. Hans alibi er tyndt, og efterfølgende befinder han sig på anklagebænken for at have myrdet sin kone. Sagen viser dog sig at være mere kompliceret end som så, og instruktøren Jean Xavier de Lestrade portrætterer et juridisk system med betydelige fejl. En sæson kan ses på Youtube.

MAKING A MURDERER: Serien foregår i det lille lokalsamfund Manitowoc County i deltstaten Wisconsin, hvor Steven Avery bliver anklaget og dømt for grov voldtægt og mordforsøg. 18 år senere bliver han frifundet for forbrydelsen, men der går ikke lang tid, før han igen kommer uretmæssigt i retsvæsenet søgelys. En sæson kan ses på Netflix.

Læs også