Ugens streaming anbefalinger af TV-serier
Se, lyt & oplev

Streaming - Ugens tv-serie: How to get away with murder

12. maj 2017
af Redaktionen
Foto: Netflix.com
Denne uges streamning-anbefaling er tv-serien om den seje juraprofessor Annalise Keating og hendes ligeså seje jurastuderende.

TV-serie med stærke kvinder

Hvis du - ligesom jeg - er vild med tv-serier med stærke kvinder i front, må du ikke snyde dig selv for ”How to get away with murder” med formidable Viola Davis.

Davis, der i år fik en Oscar for bedste kvindelige birolle for filmen ”Fences”, spiller her den superseje juraprofessor Annalise Keating, der udvælger en gruppe af sine jurastuderende, som hun lader deltage i opklaringen af en række kriminalsager i sit private advokatfirma.

Kold og fascinerende

Annalise er sammenbidt, kold og kynisk, men også dybt fascinerende og fuld af meget andet. Hvem er god, hvem er ond? Vinklen skifter konstant, og hjernen kommer på overarbejde i denne begavede krimiserie.

Der er enkelte voldsomme scener, men dem klarer jeg ved at "væk-kigge" i det SØNDAG, jeg har liggende til formålet. Ellers er alene Davis skøn at skue: Hendes potente gang, hendes "læg mærke til mig-kjoler" og hendes vilde smykker. Herligt simpelthen.

NETFLIX: ”How to get away with murder”

Se SØNDAGs guide til streaming af tv-serier og-film

Andre seje damer

BIG LITTLE LIES: Anderledes krimiserie med tre stærke skuespillerinder, der gnistrer. Nicole Kidman, Laura Dern og Reese Witherspoon spiller tre rige husmødre, der er veninder. Og hold fast, hvor det ulmer under den pæne overflade her, hvor handlingen sættes i gang af et mord. 1 sæson. HBO Nordic.

GREYS HVIDE VERDEN: Langtidsholdbar serie med Meredith Grey, solidt spillet af Ellen Pompeo, som forgrundskvinde. Her er vi på et hospital blandt kirurger og andre ansatte, hvor vi følger med i op- og nedture og daglige kampe om liv og død. 12 sæsoner. Kan ses på Viaplay og Netflix. Også vist på dansk tv.

tv-serie

THE MINDY PROJECT: Komedieserie i den sødere kategori med Mindy Lahiri i fokus. Mindy er i 30’erne, gynækolog og obstetriker og arbejder på en klinik i New York, hvor hun og hendes søde, sjove og sære kolleger har deres at slås med, også privat. Mindy spilles af Mindy Kaling, som selv har skrevet serien - vist nok inspireret af hendes egen lægemors historie. Fem sæsoner. Findes på HBO.

THE GOOD WIFE: Alicia Florrick må vi ikke glemme. Hun er sej! Efter at Alicias politikermand er dømt og fængslet i en sex- og korruptionsskandale, må hun ryste ydmygelsen af sig og skabe en ny tilværelse for sig selv og parrets to teenagebørn og vender derfor tilbage til det fag, hun forlod, da hun blev gift, og bliver forsvarsadvokat. Alicia spilles smukt af Julianna Margulies. Seks sæsoner. Kan ses på Netflix og Viaplay.

Andre tv-serier med seje kvinder

Læs også