Ugens streaming anbefalinger
Se, lyt & oplev

Streaming: Ugens tv-film er "Henriettea Lacks udødelige liv"

28. april 2017
af Redaktionen
Foto: hbonordic.com
Denne uges bud på streaming er en tv-film, ”The immortal life of Henrietta Lacks”. Det er en sand historie om en sort kvinde, hvis celler bl.a. blev brugt til epokegørende medicinsk forskning.

Streaming-anbefaling: Oprah Winfrey i ny tv-film

Streamingtjenester tilbyder ikke kun serier; der er også mange film, og de senere år flere og flere film, der er produceret specielt til tv.

En af dem, der for få dage siden blev tilgængelig på HBO Nordic, er ”The Immortal Life of Henrietta Lacks” - "Henrietta Lacks udødelige liv". Her spiller tv-værtinden Oprah Winfrey og Rose Byrne hovedrollerne i et drama, der tager udgangspunkt i en sand historie.

Tilbage i 1950’erne blev den sorte kvinde Henrietta Lacks’ celler benyttet til epokegørende medicinsk forskning, der blandt andet førte til poliovaccinen. Der var bare den hage ved det hele, at ingen fortalte Henrietta, at hendes celler blev udtaget og benyttet til forskning.

Først mange år efter hendes død begynder hendes datter Deborah (Winfrey) og en journalist (Byrne) at grave i sagen, og det bliver til en emotionel rejse tilbage i tiden. Oprah Winfrey er selv med-producent og George C. Wolfe har instrueret.

Henriettas historie udkom i bogform i 2012. "Henrietta Lacks udødelige liv" er skrevet af Rebecca Skloot og kan købes på nettet.

”THE IMMORTAL LIFE OF HENRIETTA LACKS”. Kan nu ses på HBO Nordic

Andre tv-film: læs Søndags guide til streaming på nettet

Streaming-navne

ERIK CLAUSEN, filmmager, har lavet filmen ”En loppe kan også gø”, som aldrig er udsendt på dvd. Nu kan den opleves på danskfilmskat.dk

MICHELLE PFEIFFER og Robert de Niro spiller ægteparret Ruth og Bernie Madoff i serien ”The Wizard of Lies” om en af de største svindelsager i USA’s historie. På HBO Nordic fra 21. maj.

TITUS WELLIVER kan nu opleves i tredje sæson af serien ”Bosch” baseret på Michael Connellys bestsellerromaner. HBO Nordic.

ARCELIA RAMÍREZ har titelrollen i Netflix-serien ”Juana Inés” om en stærk, feministisk nonne i det 17. århundredes Mexico. Første sæson.

Læs her om andre tv-film og -serier med ugangspunkt i virkeligheden

Læs også