Streaming: 5 serier med historisk islæt
Se, lyt & oplev

Spot på streaming: 5 tv-serier med historisk islæt

28. marts 2017
af redaktionen
foto PR
Se med når SØNDAG anbefaler 5 tv-serier, hvor man for alvor kan mærke historiens vingesus

The Crown

Det kan ikke siges hurtigt nok, højt nok eller heftigt nok. Til jer, der endnu ikke er kommet i gang med ”The Crown”: Skynd jer at få tændt! Her fortælles historien om den engelske dronning Elizabeth 2. og det engelske kongehus set indefra. ”The Crown” er en serie, hvor vi får dramaer og dilemmaer, kærlighed og kriser, historiefortælling lagt i hænderne på folk, der forstår at lave tv-film, der fænger, uden at det bliver poppet og utroværdigt. Og nok så væsentligt: Her er noget så sjældent som en tv-serie, der i en verden fuld af hurtige klip trækker tempoet ned og lader os dvæle ved scenerier, så smukke og tro imod tiden, at man næsten ikke kan få nok. Ja, sådan virker den serie i hvert fald i sofaen hjemme hos os hos både familiens ældste og teenageren. Men bedøm selv… I første sæson følger vi den unge Elizabeth, hendes bryllup med Philip, hendes forhold til faderen, kong George, overgangen fra kronprinsesse til dronning og de første år som regent. Og åh, hvor er det godt! Og Claire Foy og Matt Smith er perfekte i rollerne som Elizabeth og Philip!

En sæson er tilgængelig på Netflix

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at se tv på nettet - eller streame som det også hedder? Kig med her, hvor vi har lavet en guide

The Queen

Kan du lide ”The Crown”, lad mig slå på tromme for en film i rækken af tv-serier. Mest fordi den formidable ”The Queen” også handler om Elizabeth 2. og har den altid fantastiske Helen Mirren i hovedrollen. Og så fordi, det er Peter Morgan, der har skrevet manuskript til både ”The Queen” og ”The Crown”.

Kan ses på Netflix

The Tudors

Serien om livet ved Henrik 8.s hof er en serie, som mange nok allerede har set, men som absolut tåler et gensyn. Første sæson er fra 2007. Serien har været vist på dansk tv. Jonathan Rhys Meyers er en dejlig mand at se på og eminent i rollen som den brutale Henrik 8., der regerede England 1491-1547.

Fire sæsoner er tilgængelige og de kan ses på C More og Viaplay.

Call the Midwife

Hvis det hele ikke skal gå op i royale tv-serier, så prøv BBC-serien om en gruppe jordemødre i London i 1950’erne. Vi følger den nyuddannede jordemoder Jenny Lee, som kommer til Nonnatus House, der er et kloster, hvor nonnerne også er jordemødre i et af Londons fattigste kvarterer. Serien har været vist på dansk tv under titlen ”Jordemoderen”.

Fem sæsoner er tilgængelige på Netflix

Peaky Blinders

Vi er i den engelske by Birmingham i 1919, hvor vi får historien om gangsterbanden The Peaky Blinders. Ja, vi er i krimigenren. Men det er en lidt anderledes krimiserie, som charmerer og giver et blik tilbage på England i tiden efter afslutningen af 1. verdenskrig.

To sæsoner kan ses på Netflix, og på C More er tre sæsoner tilgængelige

Læs også