Krimi
Annonce
Se, lyt & oplev

Sommerens 5 mest ventede krimititler på Mofibo

21. juli 2023
Annonce for Mofibo
Kan du heller ikke få nok af forpinte efterforskere, komplicerede krimigåder og vilde mordmysterier? Vi har samlet 5 af sommerens bedste krimititler, du kan lytte til enten derhjemme eller på ferien.
https://imgix.femina.dk/2023-07-17/Mofibo_logo_rgb_black.png

Mofibo

Mofibo er Danmarks største tjeneste for e- og lydbøger samt podcasts.

Med et bibliotek på over 600.000 titler har Mofibo noget for enhver smag - ligegyldigt om du er til krimi, romance, sande historier, selvudvikling eller noget helt andet.

Gå påopdagelse i Mofibos katalog her.

Man kan næppe finde en mere populær genre på tværs af bøger, film og serier end krimien. Og heldigvis er der rigeligt med krimititler at vælge imellem denne sommer hos Mofibo. Blandt de mest ventede bøger finder du bl.a. Sår af Mads Peder Nordbo, der er andet bind i den krimitrilogi, han skriver sammen med den danske krimidronning, Sara Blædel. Også den svenske krimisværvægter, Mari Jungstedt, er aktuel med anden del i sin Malaga-serie, Den anden side af månen. Og så er der nyt fra både Iben Albinus, Jacob Melander og Jesper Stein.

Læs mere om de fem udvalgte krimititler hos Mofibo herunder.

Sår

https://imgix.femina.dk/2023-07-17/saer_0.jpeg
Foto: Mofibo

Af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo

De to erfarne forfattere Sara Blædel og Mads Peder Nordbo hører til blandt de mest læste og stilsikre krimiforfattere i Danmark. Med Sår har de nu begået endnu en vanvittigt spændende bog i fællesskab, og også denne gang er hovedpersonerne vicepolitiinspektør Liam Stark og efterforskeren Dea Torp. Sammen skal de to opklare en makaber forbrydelse, hvor et lig er blevet fundet med tydelige lågeformede sår skåret ind i huden.

Hurtigt bliver de bragt på sporet af kunstneren Monika Le Fevre, der er kendt for at skære lignende sår i levende dyr. Har hun noget med forbrydelsen at gøre? Samtidig forsvinder politidirektør, Margrethe Dybbøls teenagedatter, Zenia, og det bliver hurtigt tydeligt, at der nok er en sammenhæng imellem de to sager. Kan Dea og Liam knække koden og finde Zenia, før det er for sent?

Det første bind i serien om vicepolitiinspektør Liam Stark og efterforskeren Dea Torp er Opløst, der udkom i 2021. Den er også at finde hos Mofibo, lige så vel som en række af Nordbo og Blædels andre populære krimier.

Find Sår hos Mofibo her.

Den danske agent

https://imgix.femina.dk/2023-07-17/den-danske-agent.jpeg
Foto: Mofibo

Af Iben Albinus

Hvis man godt kunne lide Iben Albinus’ spændingsroman Damaskus, der udkom i 2021, må man ikke snyde sig selv for efterfølgeren, Den danske agent. I Damaskus blev vi introduceret for Sigrid Melin, der arbejder for den danske efterretningstjeneste, og hun er også hovedperson i den nye, fængende Albinus-roman.

Under undercover-arbejdet på den danske ambassade i Beirut, spotter Sigrid en mistænkelig passager i lufthavnen på vej mod København. Manden viser sig at være terrorist med planer om at udføre et angreb på både dansk og tysk jord, og sammen med sin kollega fra Berlin, BND-agent Felix Zobel, går Sigrid i gang med at infiltrere og optrevle terroristens organisation. Da deres efterforskning peger i retning af en dansk IS-kriger, slår PET dog pludselig sagen hen, og Sigrid bliver taget af sagen. Hvad er der på spil?

Iben Albinus har også denne gang begået en krimi, der bevæger sig i spændingsfeltet mellem fiktion og virkelige hændelser, og det er både virkelig medrivende og politisk interessant.

Find Den danske agent hos Mofibo her.

Den anden side af månen

https://imgix.femina.dk/2023-07-17/den-anden-side-af-maenen.jpeg
Foto: Mofibo

Af Mari Jungstedt

Det er vist ingen hemmelighed, at vores naboland på den anden side af Øresund kan noget helt specielt inden for krimigenren, og en af de allermest produktive svenske forfattere er Mari Jungstedt.

Med Den anden side af månen får vi andet bind i Jungstedts Malaga-serie om den svenske gymnasielærer, Lisa Hagel. I første bind, Inden skyerne kommer, mødte vi første gang Lisa, der netop var blevet forladt af sin mand gennem 30 år, og derfor flyttede fra Sverige til Malaga i Spanien.

Denne gang bliver Lisa ad omveje involveret i en sag, hvor et nyforelsket par er blevet myrdet på en ødegård i det nordlige Sverige. Manden er svensk, men bosat i Malaga, og kvinden er spansk. Sagen viser sig at trække spor til et lyssky miljø i Marbellas nedslidte havnekvarter og til en række forfærdelige hændelser fra fortiden. Kriminalbetjent Hector Correa får ansvaret for den spanske del af efterforskningen, og det er netop ham, Lisa kommer til undsætning og hjælper med opklaringen af sagen.

Find Den anden side af månen hos Mofibo her.

Lysets engel – En Sigga Freitag-krimi

https://imgix.femina.dk/2023-07-17/lysets-engel.jpeg
Foto: Mofibo

Af Jakob Melander

Jacob Melander er mester i nervepirrende krimier, hvilket man har kunnet opleve i de indtil videre syv bind med Lars Winkler, spændingsserien Askehave og ikke mindst med Sigga Freitag-serien, som Lysets engel er en del af. Sigga-Freitag-serien er væsentlig mere brutal end Melanders andre krimier, men ikke mindre god af den grund. Det er en fordel at have læst de to første bind, inden man kaster sig over dette tredje.

Denne gang er efterforsker Christian Porsing tilbage i Berlin for at hjælpe Sigga Freitag. Siggas gamle kolleger i tysk politi flytter hende rundt mellem forskellige ’safe houses’ for at beskytte hende mod seriemorderen, Alef. Han har tidligere skrevet underlige breve til Sigga og har nu genoptaget sine makabre forbrydelser: Spektakulære seksualdrab, der hver gang bliver udført med samme ritual.

Christian har, via samarbejdet med Sigga, lært hendes metode til at læse de mentale spor, der bliver afsat på et gerningssted. Han håber derfor at kunne bruge metoden til at opspore Alef, men det skal vise sig at blive yderst kompliceret!

Find Lysets engel – En Sigga Freitag-krimi hos Mofibo her.

City

https://imgix.femina.dk/2023-07-17/city.jpeg
Foto: Mofibo

Af Jesper Stein

Jesper Stein er snart aktuel med syvende bind i successerien om Axel Steen. Stein er kendt for sine hårdtslående og nervepirrende krimier om Københavns underverden, og med den nye bog, City, fortsætter vi i samme spor. Det er en fordel at have læst de andre bind i serien, inden man kaster sig over City.

Der er gået to år, siden Axel Steen så den kriminelle lejesoldat, 'Paven', styrte ned i et klippehav ud for den græske ø, Kárpathos. Vejen tilbage til politiet har været en kompliceret affære for Axel, men han arbejder nu som ekspert i nye efterforskningsmetoder på Station City i København. En dag bliver han af en af politiets psykologer, Maj Lund, bedt om at tage med ind i et topsikret fængsel for at tale om skyld og samvittighed med nogle af landets mest berygtede drabsmænd.

Axel er først skeptisk, men da han ser Maj Lund i aktion over for de psykopatiske forbrydere, som pludselig fortæller hende ting, der aldrig kom frem i retten, bliver hans interesse vakt. Kan denne metode bane vejen for et helt nyt lag i efterforskningsarbejdet fremadrettet?

City bliver tilgængelig 23. juli på Mofibo.

Artiklen blev oprindelig udgivet af Vi Elsker Serier

Læs også