Soren_Vester
Se, lyt & oplev

Søren Vester efter ”I hus til halsen”: Det skal jeg nu

12. juni 2023
Af Karina Didriksen
Foto: Hanne Juul
Den jyske designer stopper i DR- programmet efter syv år. Nu vil han bruge tiden på sit haveprogram, familien og det lokale foreningsliv i Thise.

Man kan næsten ikke sige ”I hus til halsen” uden også at sige Søren Vester. Han har i flere år været en fast del af DR’s populære boligprogram, hvor han har delt ud af sine skæve og kreative idéer.

Men nu er det slut. Den 44-årige, jyske designer har valgt at stoppe i programmet, og dermed skal han ikke længere lave tv med sine gode venner og kolleger Line Franck og Dennis Lindequist.

Beslutningen er kommet som et chok for de tusindvis af seere, som har elsket at følge det fasttømrede og yderst populære trekløver på skærmen.

– Det er en kæmpe beslutning at tage. Men nu har jeg lavet det i syv sæsoner, og man skal også passe på, at man ikke kommer til at gro fast, siger Søren Vester.

Har arbejdet i døgndrift

Søren har overvejet stoppet i et års tid, fordi han også bruger mange kræfter på et andet tv-program, nemlig ”Søren Vesters have” på DR1.

– Når jeg laver mine haveprogrammer, så ligger det lige oven i ”I hus til halsen”-optagelserne, så jeg har bare arbejdet i døgndrift i to år. Det kan man gøre i et stykke tid, men til sidst bliver man nødt til at sadle om, forklarer Søren Vester og uddyber:

– Når man laver ”I hus til halsen”, er man 100 procent på. Man er væk en uge ad gangen, og det har altså nogle omkostninger i forhold til familien og det lokale foreningsliv, som jeg er en del af. Der er en grund til, at vi er flyttet til Thise, og det er, at det er en skøn plet, hvor vi gerne vil være.

Tid til familien

Han bor til daglig på en gammel præstegård i Thise nordvest for Skive med hustruen Dorthe og deres to sønner, Holger på 16 år og Sigurd på 13.

– Sigurd og jeg har lige været i gang med at bygge en sofa ude på terrassen. Hvis man skal lave nogle håndværksmæssige ting sammen, er man jo nødt til at være hjemme, så på den måde er det rigtig godt, at jeg ikke skal lave ”I hus til halsen” mere, siger Søren Vester, som med et smil tilføjer:

– Vi har faktisk lige holdt konfirmation for Sigurd herhjemme. Vi holdt det i drivhuset, og det var rigtig hyggeligt.

Hele familien bakker op om Sørens beslutning om at stoppe i programmet.

Soren_Vester
Sammen med hustruen Dorthe har Søren Vester to sønner, Holger på 16 og Sigurd på 13. Her ses familien for nogle år siden.
Foto: Privat

– Vi har været enige om det, men hvis det stod til min hustru, kunne jeg sagtens have taget flere sæsoner. Det er mere mig selv, der gerne vil være hjemme og hygge, når børnene kommer hjem fra skole, forklarer han.

Spændende erstatning

Søren Vester fik debut i ”I hus til halsen” i 2017, hvor han havde ejendomsmægleren Jesper Nielsen som makker.

I 2019 overtog Line Franck ejendomsmæglerjobbet fra Jesper Nielsen. Lige siden har hun og Søren Vester og tømreren Dennis Lindequist hjulpet danskere med at få renoveret og solgt deres huse.

Line og Dennis bakker op om Sørens beslutning, og de er sammen med Sørens erstatning, den nye designer Kalle Thesbjerg, netop gået i gang med den kommende sæson 12, der får premiere i 2024.

Selv om Søren ikke længere selv er en del af ”I hus til halsen”, kommer seerne ikke til at undvære ham på skærmen. Han er klar i 13 nye programmer af ”Sørens Vesters have” på DR1.

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Læs også