https://imgix.femina.dk/media/article/primaer_4.jpg
Se, lyt & oplev

SØNDAGs redaktion anbefaler 12 gode bøger til sommerferien

19. maj 2016
af redaktionen
Sommerferien nærmer sig, bøgerne skal findes frem og der skal slappes af i solen. SØNDAGs redaktion har fundet de bedste bøger frem til god sommerlæsning. God fornøjelse!

Stinne Bjerre, chefredaktør, anbefaler "Napoliromanerne"

https://imgix.femina.dk/stinne.jpg

Fantastisk romanserie om to italienske veninder:

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Elena og Lila fra Napoli, så er du heldig. For så har du en storslået læseoplevelse til gode. Jeg har læst de tre første bind i serien, ”Min geniale veninde”, ”Historien om et nyt navn” og ”Dem der flygter og dem der bliver” og her i sommerferien skal jeg nyde sidste bind i serien, som udkom i foråret og hedder ”Det forsvundne barn”.

Vi følge Elena og Lila gennem 50 år fra deres barndom i det fattige Napoli i 1950’erne og gennem deres ungdomsliv og voksenliv. Vi følger deres tætte venskab, deres indbydes kampe og vi følger dem hver for sig vokse og udvikle sig i hver deres retning. Fortælleren er Elena og det er gennem hendes øjne, historien fortælles. Bøgerne tegner – udover at beskrive et venindeforhold, som både rummer misundelse og beundring – også et fascinerende og fængslende portræt af udviklingen i efterkrigstidens Italien. En lille pikant detalje er, at forfatteren er ukendt. Navnet Elena Ferrante er et pseudonym og kun hendes italienske forlægger ved, hvem hun er. Men under alle omstændigheder, så skal du læse bøgerne om de to veninder. Du vil ikke fortryde det.
KØB DEM HER

Britta Bjerre, journalist, anbefaler "Udvalgte noveller" af Fay Weldon

https://imgix.femina.dk/britta_bog.jpg

Jeg vil påstå, at Fay Weldon dur i al slags vejr, men allerbedst måske på en solskinsdag, hvor liggestolen må ind i skyggen. Den aldrende britiske forfatter har i over 50 år fortalt kvindehistorier, så vittigt og skarpt, at både kvinder og mænd, såvel som unge og gamle, vil have glæde af at læse hende. Fornylig udkom ”Udvalgte noveller”, hvor hun selv introducerer sine egne 21 yndlingsnoveller, hvoraf størstedelen af dem aldrig har været oversat til dansk før. Nybegyndere til Weldon kan begynde her. Fans kan bare lappe i sig.
KØB DEN HER

Karen Ellehøj, redaktionschef, anbefaler "Jeg lader dig gå" af Claire Mackintosh

https://imgix.femina.dk/karen.jpg

En lille dreng bliver kørt ned af en flugtbilist, og politiet står på bar bund i sagen. En kvinde flytter ind i en afsondret hytte på den walisiske kyst, hvor hun vogter over sine hemmeligheder. Meget mere kan man faktisk ikke fortælle om plottet i ”Jeg lader dig gå” – uden at spolere det for de mange, kommende læsere, som bogen fortjener. Der er en intensitet og fortættethed i denne engelsk debut-thriller, som er oplagt til ferielæsning - fordi man ganske enkelt ikke kan lægge bogen fra sig! KØB DEN HER

Charlotte Carlson, fagredaktør, anbefaler "Troldmanden" af John Fowles

https://imgix.femina.dk/charlotte.jpg

STEMNING FRA GRÆKENLAND: Uanset om du skal til Grækenland, eller ej, denne sommer, skal du læse ”Troldmanden” af John Fowles. Jeg læste den for nogle år siden, da jeg tilbragte sommeren i Grækenland – og da bogen også foregår på den græske ø Phraxos, levede jeg mig så meget ind i historien, at jeg vist nok blander min egen ferie og bogens historie lidt sammen! Handlingen drejer sig om hovedpersonen Nicholas Urfe, der har sagt ja til at tilbringe sommeren på den lille græske ø Phraxos, hvor han har fået job som privatlærer. Her involveres han i en mystisk rigmands iscenesatte spil – hvor grænserne mellem fiktion og virkelighed bliver ret flydende…

Forvent spænding, mystik, romantik, psykologiske gys og en lækker beskrivelse af krystalklart hav og smukke øde strande. Klart en af de bedste bøger, jeg har læst.
KØB DEN HER

Ulrika Svedborn Jensen, Redaktionschef, anbefaler Jojo Moyes "Dig før mig".

https://imgix.femina.dk/ulrikka.jpg

Når jeg skal hygge mig med en bog, skal det helst være en krimi eller en såkaldt chick-lit, og en af mine personlige favoritter er Jojo Moyes’ bog ”Dig før mig”. Karaktererne kommer så hurtigt ind under huden på én, at da jeg ramte sidste side, følte jeg nærmest, jeg sagde farvel til mine personlige venner. Heldigvis er hun udkommet med efterfølgeren ”Efter dig”, som bliver min sommerlæsning.
KØB DEN HER

Marianne Arnvig, sekretær, anbefaler Kate Morton "Lakehouse"

https://imgix.femina.dk/marianne.jpg

Lake House er en god blanding af let-krimi og lidt romantik, og så springer den frem og tilbage i tiden fra 1933 til 2003, hvilket er spændende og fænger mig helt vildt. Det er noget af en moppedreng at slæbe med på sommerferie, men den er virkelig god læsning.
KØB DEN HER

Maria Østergård Christie, kommericel koordinator, anbefaler "Kronvidnet" af Morten Frinch

https://imgix.femina.dk/maria.jpg

Er du vild med biografier og krimi? Så kan jeg helt klart anbefale historien om Kasper Vetter, der vender ryggen til rockermiljøet og vidner mod sine egne. Han lever i dag undercover og er under PETs vidnebeskyttelsesprogram. Bogen er den mest omfattende insiderberetning om organiseret kriminalitet i Danmark og er meget spændende og detaljeret skrevet omkring den ellers lukket rockerverden. KØB DEN HER

Trine, digital ansvarlig, anbefaler Jakob Ejersbo afrika-triologi

https://imgix.femina.dk/untitled-2.jpg

Ejersbos fodspor til Afrika

Da Jakob Ejersbo i 00’erne fik sit gennembrud med ”Nordkraft”, nåede jeg fra første til sidste side på ingen tid. Hans rå og socialrealistiske tone både fascinerede og skræmte mig.

Siden er min tid blevet mere knap, og derfor har jeg nu - lettere forsinket – besluttet mig for, at hans Afrika-triologi skal være mit sommerselskab. Og hvorfor så lige nu, tænker du måske? Min fascination for Jakob Ejersbo – hans person og hans forfatterskab - blev vakt til live, da jeg tidligere på året så dokumentaren ”Ejersbo”. Dokumentaren følger forfatterens to kammerater, der bestiger Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, for at opfylde Jakob Ejersbo sidste ønske. At få sin aske spredt fra toppen af selvsamme bjerg.

Hvis sommervejret byder på regn, så kan dokumentaren ”Ejersbo” klart anbefales. KØB DEM HER

Læs også