https://imgix.femina.dk/media/article/favorit-helleberg.png
Se, lyt & oplev

SØNDAGs favorit bog: Hils på en af historiens store damer

6. juli 2016
af redaktionen
I serien af SØNDAGs Favorit Bøger er vi i denne omgang kommet til Maria Hellebergs gribende fortælling om Dagmar - den danske prinsesse, der blev mor til Ruslands sidste zar

Måske har du allerede set Favorit Bøger ved kassen i dit supermarked sammen med SØNDAG. Hver anden måned vælger SØNDAG en ny favorit bog, som kan købes i dit supermarked.

"Dagmar" er den fjerde i rækken af Favorit Bøger, som er anbefalet af SØNDAG.

Chefredaktør, Stinne Bjerre om SØNDAGs favorit bog "Dagmar"

"Dagmar var datter af den danske Christian IX, og hun blev mor til Ruslands sidste zar. I Maria Hellebergs medrivende roman fortæller hun sin spændende og dramatiske historie. Vi møder hende i begyndelsen af romanen i 1918, hvor hun sidder fanget efter den russiske revolution i 1917. Her fortæller hun sin historie, og senere i romanen følger vi hende til Danmark, hvor hun flygtede til og levede sine sidste år. Maria Helleberg forstår at gøre Dagmar – en kvinde, hvis liv jo ligger meget langt fra det, vi andre lever – til en person, man føler med og kan identificere sig med, ikke mindst fordi hendes historie på det private og personlige plan bestemt ikke var en dans på roser. Samtidig med Dagmars personlige historie får vi også et spændende indblik i verden af i går og i et aristokratisk miljø, som søreme ikke var for sarte sjæle.”

Nu kan du købe denne og de andre Favorit Bøger i din fakta, SuperBrugsen, Kvickly, Løvbjerg og udvalgte DagliBrugsen.

Prisen er altid 49 kroner, og der kommer nye Favorit Bøger hver anden måned.

Læs også