https://imgix.femina.dk/2021-03-02/podcast_mor_moderskab.png
Moderskab

Seks gode podcasts om det at være mor

2. marts 2021
af Nina Ettrup
Foto: Unsplash
Dyk ned i disse podcasts om moderskab. Her får du fem af de bedste – og én om at være far.

Louisiana laver udstillinger om mor. Line Jensen, Olga Ravn og Maja Lucas skriver om det at være mor.

Og serier som ”Better Things” og ”Little Fires Everywhere” får os til at grine, gyse og gruble over den balancegang, det er at være nogens mor.

Mor-rollen debatteres også i en række gode podcasts, som favner det smukke, det svære, det hjerteskærende og det sjove ved moderskabet. Her får du fem af de bedste – og én om at være far.

Jeg er mor

Platformen ”Jeg er mor” blev skabt af to ildsjæle, som ville gøre op med glansbilledet af den perfekte mor.

Det begyndte på Instagram og har siden vokset sig stort og er nu et helt univers, som ud over podcasts bl.a. tilbyder et mentorforløb til nybagte mødre, der gerne vil gøre tiden på barsel til en styrkende og selvudviklende periode.

”Jeg er mor” tilbyder en lang række podcasts, som går i dybden med psykologien i moderskabet og den mentale omvæltning, det også er at være nogens mor.

Du skal have abonnement til ”Jeg er mor” for at kunne lytte med – du kan få fx tre måneders medlemskab og ubegrænset adgang til podcast for 299 kr. Se mere på Jegermor.dk.

Too the Moon Honey

Liv Winther og Bea Fagerholt har hurtigt fået succes med deres To the Moon Honey-univers, som rummer både interviews, artikler og podcasts.

Deres podcast ”Efterfødselssamtaler” er altid et lyt værd.

Her taler Liv Winther med forholdsvis nybagte mødre, som gør status over det at blive gravid, at være gravid, fødsel og den første tid med et lille barn.

Podcasten kommer omkring emner som fertilitetsproblemer, fødselsdepressioner, tvillingegraviditeter, parforhold og meget mere og føles som en samtale mellem to gode og kloge veninder.

Du kan finde ”Efterfødselssamtaler” i din podcast-app.

Er jeg mor nu?

Hvis man mister sit barn, er man så stadig mor?

Det er det spørgsmål, fem kvinder, som har mistet et barn, diskuterer i podcasten “Er jeg mor nu?”.

De fem kvinder har mødt hinanden i en sorggruppe og fortæller selv, at de i dag slet ikke kan forestille sig livet uden hinanden, fordi de har en fælles historie og bærer på en fælles sorg, som er svær for andre at forstå.

“Er jeg mor nu?” findes på Podimo.

https://imgix.femina.dk/2021-03-01/gravid.jpg

Helt ærligt, mor

Sisse Sejr er kendt som en bramfri og sjov radiovært, og de egenskaber gør hun også brug af i podcasten ”Helt ærligt, mor”.

Her tager hun i hvert afsnit et nyt emne op og inviterer et par gæster – bl.a. Lisbeth Østergaard, Le Gammeltoft og Ditte Giese – ind til at debattere det.

Det handler bl.a. om skolestart, skærmtid, at give slip på sit barn, mor-kroppen og meget mere, som er en del af livet med børn, der hele tiden udvikler sig.

”Helt ærligt, mor” findes på Heartbeats.

https://imgix.femina.dk/2021-03-01/familie.jpg

Not by Accident

Australske Sophie Harper har vundet flere priser for sin podcast “Not by Accident”, der handler om hendes egen beslutning om at få et barn gennem insemination og livet som solomor.

Hun kalder selv “Not by Accident” for en ‘dokumentar-podcast’, som skildrer hendes liv, fra hun tager beslutningen om at få et barn alene, og frem til hendes datter, Astrid, er fire år og selv kan medvirke.

Find “Not by Accident” på bl.a. Spotify og i din podcast-app.

The far side

Mens der er mange podcasts om moderrollen, er far-rollen stadig forholdsvis underbelyst.

Det satte Christoffer Ward og Jesper Breining sig for at lave om på, da de begge blev fædre for første gang, og de to står nu bag podcasten ”The Far Side”, som med humør og maskulinitet debatterer det at være far: Hvad gør det ved parfoldet og sexlivet at få et barn?

Hvad er den moderne fars rolle i forhold til barnet? Hvordan finder man sit indre legebarn frem – og er det okay at sidde på gulvet i et kaos af legetøj i stedet for at svinge støvsugeren?

Du kan lytte til ”The Far Side” på hjemmesiden Thefarside.dk eller via Itunes.

Læs også