https://imgix.femina.dk/media/94906feabe3b45e79d561469b3463453.jpg
Se, lyt & oplev

Se nye Stig Larsson-film til efteråret

26. marts 2009
af Mette Rinddal
Foto: Nordisk Film
Stig Larrsson fans kan godt begynde at glæde sig. De sidste to bøger i Millennium trilogien, ’Pigen, der legede med ilden’ og ’Luftkastellet, der blev sprængt’, bliver til film og lander på det store biograflærred allerede til efteråret.

Mere end 620.000 danskere har været i biografen og se 'Mænd der hader kvinder'. Nu kan de glæde sig over, at den gigantiske succes bliver fulgt op med endnu to film. Pigen der legede med ilden får biografpremiere i september, og allerede i november fuldendes filmtrilogien, når 'Luftkastellet der blev sprængt' rammer de danske biografer. Det er den svenske instruktør Daniel Alfredsson, som skal løfte arven efter Niels Arden Oplev, der instruerede 'Mænd der hader kvinder'.

Oprindeligt var det planlagt, at de sidste to film kun skulle laves i tv-versioner og derefter udkomme på dvd, men efter den store succes, som 'Mænd der hader kvinder', har haft, er det blevet besluttet at de sidste to film også skal have biografpremiere. Filmene er baseret på Stieg Larssons Millennium-trilogi og er produceret af Yellow bird i samarbejde med TV-stationerne SVT og ZDF samt distributøren Nordisk Fim.

Læs om flere film her

Læs også