https://imgix.femina.dk/media/0758aa363d2b429093f6d82b6d0fe3f6.jpg
Se, lyt & oplev

Sara Blædel er danskernes favorit forfatter

4. marts 2010
af Redaktionen
Danske bogorme har valgt deres yndlingsforfatter for 21. gang, og den populære krimiforfatter Sara Blædel fik flest stemmer

I januar og februar havde alle besøgende på www.bog-ide.dk mulighed for at være med til at kåre årets forfatter i 2009, som ud over hæderen modtager en check på 5.000 kr. samt et smukt maleri af kunstneren Vilmantas

Det blev den populære krimi-forfatter Sara Blædel, der fik flest stemmer. Sara Blædel debuterede i 2004 som krimiforfatter med Grønt støv, den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick fra Drabsafdelingen på Københavns Politigård. Hun fik sit store gennembrud i 2005 med andet bind i serien, Kald mig Prinsesse, som i 2007 blev fulgt op af tredje bind, bestselleren Kun ét liv. Fjerde bind i serien, Aldrig mere fri kom i 2008 mens femte bind Hævnens Gudinde udkom i 2009.

Sara Blædel fik mere end dobbelt så mange stemmer som nr. 2, som blev Jussi Adler-Olsen, mens 3. pladsen gik til Benny Andersen. Det er anden gang Sara Blædel kåres som danskernes yndlingsforfatter. Første gang var i 2007, hvor hun vandt prisen for Kun ét liv.

Ud over at blive kåret som danskernes yndlingsforfatter 2009 kårede Søndagsavisens læsere hende til årets forfatter 2009.

Overrækkelsen foregik i DR's program Aftenshowet i går aftes, hvor Sara Blædel blev overrasket med den gode nyhed. Sara Blædel vidste ikke i forvejen, hvorfor hun skulle i studiet. Hun var "lokket" derind under påskud af, at Aftenshowet skulle bruge nogle tips til en krimi-konkurrence, så det var en stor overraskelse for Sara Blædel, da Puk Elgaard bekendtgjorde, at Bog & idés læsere for anden gang havde kåret hende til deres yndlingsforfatter.

Er du vild med Sara Blædels bøger? Så kan du garanteret også godt lide Camilla Läckberg. Den 22. marts besøger hun Danmark, og i den forbindelse kan du deltage i flere ting. Se bare her:

Mød Camilla Läckberg og få rabat på hendes nye bog

Anmeld Camilla Läckbergs nyeste roman og få den før alle andre!

Stil Camilla Läckberg et spørgsmål


Læs også